Wat is gedeelde rekeninge in Gmail en hoe om dit in te stel

Beplan e-pos in Gmail

Gmail is die e-posdiens wat die meeste van ons daagliks gebruik. Vir baie mense is dit ook iets wat vir werk of studies gebruik word. In sommige gevalle is die deel van 'n rekening miskien nie vergesog nie, veral nie om werkredes nie. In hierdie sin is gedeelde rekeninge 'n opsie wat die moeite werd is om te oorweeg.

Baie het waarskynlik nog nooit van hierdie gedeelde Gmail-rekeninge gehoor nie. Dan ons vertel u meer oor wat dit is en hoe nuttig dit is hulle kan vir ons hê. Ook die manier waarop ons een kan instel as ons belangstel om dit te gebruik.

Wat is gedeelde rekeninge in Gmail

Gmail-prent

'N Gedeelde rekening is 'n Gmail-rekening waartoe verskeie mense toegang het. Veral in die geval van studies of werk, kan dit interessant wees dat daar verskeie mense is wat toegang tot hierdie rekening het, wat slegs gebruik sal word om kontak met kliënte of ander afdelings in die onderneming self te hê. Die idee is dat ten minste twee mense te alle tye toegang daartoe sal hê.

In hierdie rekening word dieselfde adres gedeel en is die wagwoord in elk geval dieselfde vir alle mense wat toegang het. As u 'n rekening op die e-posplatform opstel, is u die stel die rekening op as een om te deel. Alles kan dus in hierdie verband aangepas word, van mense wat toegang tot die wagwoord het.

Natuurlik is dit belangrik dat slegs sekere persone toegang het om probleme met die rekening te voorkom wanneer u hierdie tipe rekening gebruik. Die wagwoord dit moet dus net met hierdie mense gedeel word. Alhoewel Gmail nie die wagwoord van daardie rekening te alle tye kan verander nie. 'N Goeie beskerming, maar in die geval dat dit verander moet word, moet dit gekommunikeer word tussen mense wat die genoemde rekening gebruik.

Verwante artikel:
Hoe u die e-pos met Gmail kan beplan

Hoe om 'n gedeelde rekening in Gmail op te stel

Gmail verleen rekeningtoegang

As ons besluit het om 'n gedeelde rekening te gebruik, ons sal dit te alle tye moet instel. Dit is iets wat ons direk in Gmail gaan doen. In die eerste plek sal ons moet aanmeld met die betrokke rekening wat ons gaan deel, of 'n nuwe een moet van nuuts af geskep word, indien dit die gewenste opsie is. In elk geval moet ons na die posbus in die rekening gaan.

Klik in die posbus op die tandwielpictogram in die regter boonste gedeelte. 'N Klein kontekstuele spyskaart word oopgemaak, waar ons verskeie opsies het. Klik dan op die konfigurasie-opsie. As ons in die instellings is, sien ons dat daar 'n paar oortjies aan die bokant is. Een van hierdie opsies is rekeninge en invoer, waarop ons gaan klik.

Hier vind ons die afdeling genaamd Verleen toegang tot u rekening. Dit is die afdeling waarin ander Gmail-rekeninge toegang daartoe kan gee. Hierdie funksie of moontlikheid is om afgevaardigdes by hierdie rekening te voeg. In 'n persoonlike rekening het ons die moontlikheid om tot tien afgevaardigdes by te tel hoogstens. As dit 'n besigheidsrekening is, verhoog die bedrag tot 25. Ons het dus baie marge, soos ons kan sien.

Gmail-afgevaardigde e-posrekening

Klik in die afdeling oor toegang tot u rekening op die teks «Voeg nog 'n rekening by«, Dit is met blou letters. As u daarop klik, sal ons gevra word om 'n e-posadres in te voer sodat hierdie persoon toegang het. Wanneer ons die rekening betree, wys Gmail vir ons 'n tweede venster waarin die gevolge genoem word. As ons seker is, hoef ons net op die stuurknoppie te klik. Hierdie persoon sal 'n e-pos ontvang waarin hulle sê dat hulle voortaan toegang tot hierdie e-posrekening het.

Verwante artikel:
Hoe u u Gmail-wagwoord kan verander

Aspekte wat in die gedeelde rekening in ag geneem moet word

Die afgevaardigdes kan die boodskappe lees wat na die gedeelde rekening gestuur word. Hulle kan hulle ook te eniger tyd antwoord, benewens die skryf van nuwe boodskappe. Hulle kan ook gesprekke in die inkassie verwyder. Wanneer hulle 'n boodskap in die adresgedeelte stuur, kan u sien watter Gmail-rekening dit gestuur het. As u een van die afgevaardigdes was, sal u adres dus vertoon word.

Om veiligheidsredes laat Gmail nie afgevaardigdes toe om hierdie wagwoord op hierdie gedeelde rekening te verander nie. Hulle het ook nie die moontlikheid om daaruit in Hangouts te praat nie. Dit is belangrike dinge wat u moet oorweeg as iemand toegang kry omdat iemand anders op vakansie is en normaalweg met iemand kommunikeer deur Hangouts te gebruik. Aangesien die tweede persoon nie hierdie moontlikheid sal hê nie.

Voeg afgevaardigdes by of verwyder dit

Gmail

As u enige tyd 'n nuwe afgevaardigde by die rekening wil voeg, dit is moontlik. Ons het reeds genoem dat daar sekere perke is van 10 en 25 afgevaardigdes, afhangende van die soort Gmail-rekening. Om 'n nuwe afgevaardigde by te voeg, gaan ons dieselfde stappe volg as hierbo. Ons betree die konfigurasie, dan die afdeling vir rekeninge en invoer en gaan na die opsie om toegang tot my rekening te verleen. Daar het ons die opsie om 'n rekening by te voeg, waar ons klik en ons gaan die e-pos van die rekening wat ons wil uitnooi, invoer.

Verwante artikel:
Hoe om Gmail te rugsteun

Dit kan wees dat u na 'n rukkie net 'n afgevaardigde uit die rekening wil verwyder. U moet net dieselfde gedeelte van toegang tot die rekening invoer, waar u die adresse sal kry waartoe u toegang verleen het. As u een van hulle wil verwyder, moet u die stappe wat Gmail u in hierdie verband vra, volg en volg. Dit sal nie moeilik wees om 'n afgevaardigde te verwyder nie.

Die verwydering van 'n afgevaardigde is slegs moontlik vanaf die hoofrekening. Dit beteken dat 'n afgevaardigde nie 'n ander persoon wat by daardie rekening gevoeg is, kan verwyder nie. Dit is ook belangrik om in ag te neem.


Die inhoud van die artikel voldoen aan ons beginsels van redaksionele etiek. Klik op om 'n fout te rapporteer hier.

Wees die eerste om te kommentaar lewer

Laat u kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk met *

*

*

  1. Verantwoordelik vir die data: Miguel Ángel Gatón
  2. Doel van die data: Beheer SPAM, bestuur van kommentaar.
  3. Wettiging: U toestemming
  4. Kommunikasie van die data: Die data sal nie aan derde partye oorgedra word nie, behalwe deur wettige verpligtinge.
  5. Datastoor: databasis aangebied deur Occentus Networks (EU)
  6. Regte: U kan u inligting te alle tye beperk, herstel en verwyder.