Facebook hesabımı necə deaktiv etmək olar

facebook'u deaktiv etmək üçün təlimat

Facebook hazırda dünyada ən çox istifadə olunan sosial şəbəkədir. Son iki ildə bununla bağlı bir neçə qalmaqal yaşansa da, xüsusən vebdə gizlilik və təhlükəsizlik. Bu sosial şəbəkədə hesabı olan istifadəçilərin məlumatlarını qorumaq məsələsində şirkət mümkün olan hər şeyi etmədiyi üçün. Bu səbəbdən də sosial şəbəkədəki hesabını ləğv etmək qərarı verən insanlar var.

Bu hər an edilə bilən bir şeydir. Buna görə sahib olan istifadəçilər üçün sosial şəbəkədəki hesabınızı ləğv etmək marağı, mümkündür. Facebook hesabının deaktiv edilməsi ilə əlaqədar bəzi məqamların nəzərə alınmasına baxmayaraq. Bilmək vacib olan bəzi məqamlar.

Facebook hesabı deaktiv edilsin və ya silinsin?

Facebook məzmunu silin

Bu müddətdə aydın olması lazım olan ilk anlayışdır. Facebook istifadəçilərə bu iki variantı təklif edir. Hesabı ləğv etmək seçimi o deməkdir sosial şəbəkədəki hesab bir müddət hərəkətsiz qalır. Beləliklə, heç bir istifadəçi bu şəxsin profilini ziyarət edə və ya mesaj göndərə bilməyəcək. Ancaq hesab məlumatlarının heç biri silinmir. Belə ki, istifadəçi geri qayıtmaq istədikdə yalnız istifadəçi adı və şifrəsi ilə hesabına daxil olmalıdır (hələ də xatırlayırsınızsa) və onda hər şey normallaşacaq.

Amma Facebook-un verdiyi seçimlərdən ikincisi hesabı silməkdir. Bu o deməkdir ki, sosial şəbəkədəki hesab sonsuza qədər yox olur, beləliklə içindəki bütün məlumatlar silinir. Sözügedən istifadəçinin sosial şəbəkədəki fotoları, videoları və mesajları silinəcəkdir. Beləliklə, bu, daha tam bir hərəkətdir, amma buna əmin olmalısınız.

Belə ki, istifadəçi nə etmək istədiyi barədə dəqiq olmalıdır bu mənada. Facebookdan fasilə vermək istəyirsinizsə, hesabı deaktiv etmək üçün ən yaxşısıdır. Bu, istifadəçinin sözügedən fasilənin bitdiyini düşündükdə hesaba qayıtmasına imkan verir. Ancaq sosial şəbəkədən əbədi istifadəni dayandırmaq istəyirsinizsə, hesabın silinməsinə davam etmək ən yaxşısıdır. Hər iki variant da aşağıda izah olunur.

Əlaqədar məqalə:
Facebookdan fotoşəkilləri necə yükləmək olar

Facebook hesabını deaktiv edin

Facebook hesabını deaktiv edin

Bu ilk seçimdə sosial şəbəkədəki hesabı ləğv etmək qərarı, müvəqqəti bir şey. Beləliklə, gələcəkdə həmin hesaba yenidən daxil olmaq istəyirsinizsə, yenidən daxil olmalısınız. Bunu etmək üçün əvvəlcə Facebook-a daxil olmalısınız. Həm kompüterdə, həm də smartfonda mümkündür, baxmayaraq ki, bunlar kompüter versiyasında edildikdə daha rahatdır.

Sosial şəbəkəyə daxil olduqdan sonra ekranın sağ yuxarı hissəsindəki aşağı oxu vurmalısınız. Bunu etdikdə, müxtəlif seçimlərə sahib bir kontekst menyusu görünür. Bu siyahıda olan variantlardan biri də konfiqurasiyadır. Bunun üzərinə vururuq və konfiqurasiyaya daxil oluruq. Sonra ekranın sol tərəfinə baxırıq. Orada bir neçə bölmə var, bunlardan biri Facebook məlumatlarınız, üzərinə vurduğumuz.

Sonra ekranın mərkəzi hissəsində bir sıra yeni seçimlər görünür. Bunların arasında hesabınızı və məlumatlarınızı silin adlı birimiz var. Bunun sağında bu bölmə içərisindəki seçimləri görmək üçün vurduğumuz bir baxış düyməsi var. Beləliklə, iki yolumuz olduğunu görəcəyik. Bunlardan biri hesabı deaktiv etməkdir, bizi maraqlandıran budur. Davam etmək üçün üzərinə vururuq. Facebook bizə qalmağımızı istədikləri bir neçə sual verəcək, ancaq son pilləyə çatana qədər davam etməliyik. Bu hesabı ləğv etmək üçün vurmalısınız. Deməli artıq tamamlanmışdır.

Əlaqədar məqalə:
Bütün Facebook Mesajlarımı asanlıqla necə silmək olar

Facebook hesabını silin

Facebook hesabını silin

Bu ikinci seçim biraz daha ifratdır deyilən hesabın tamamilə silindiyini düşünür Qəti şəkildə. Bu o hesabdakı hər şeyin həmişəlik silinəcəyi deməkdir. Proses əvvəlki vəziyyətdə izləməli olduğumuza çox oxşayır. Buna görə, Facebook-u açın və ekranın yuxarı sağındakı aşağı oxu vurun. Sonra sosial şəbəkənin konfiqurasiyasına daxil oluruq.

Yenidən ekranın sol hissəsinə baxırıq, burada Facebook məlumatınız adlı seçimi vururuq. Sonra bu bölməyə istinad edən seçimlər ekranın ortasında görünəcəkdir. Yenə də hesabınızı və məlumatlarınızı silin adlı bölməyə girməliyik, buna görə seçimləri görmək üçün görünüşü vururuq. Bizi əvvəlki iki seçimin olduğu yeni bir ekrana aparacaq. Sosial şəbəkədəki hesabı ləğv edin və ya silin. Bu vəziyyətdə bizi maraqlandıran şey ortadan qaldırmaqdır.

Hesabı silməyə başlamazdan əvvəl, Facebook hesabımızda olan bütün məlumatları yükləmək imkanımız var. Bunun üçün məcburiyyətindəsiniz məlumat yükləmək üçün seçimə vurun. Bu, sosial şəbəkədəki hesabınızdakı bütün fotoşəkilləri, videoları və ya mesajları əldə etməyə imkan verəcəkdir. Ümumiyyətlə yalnız içərinizdə olan məlumatlar olduğundan və onları itirmək istəmirsiniz. Bu məlumat yükləndikdən sonra növbəti addıma hazırsınız.

Əlaqədar məqalə:
Silinmiş Facebook mesajlarını necə bərpa etmək olar

Sonra hesabı silmək üçün vurmalısınız, altındakı mavi düymədir. Bizdən istənilən ilk şey, bu əməliyyatı həyata keçirən hesabın sahibi olduğunu təsdiqləmək üçün Facebook hesabı üçün şifrəni daxil etməkdir. Bunu etdikdən sonra, son hesaba çatana qədər qeyd olunan hesabın silinməsinə qədər bir sıra ekranları izləməlisiniz.


Məqalənin məzmunu bizim prinsiplərimizə uyğundur redaktor etikası. Xəta bildirmək üçün klikləyin burada.

Şərh yazan ilk kişi olun

Şərhinizi buraxın

E-poçt ünvanından dərc olunmayacaq. Lazım alanlar qeyd olunur *

*

*

  1. Verilərdən məsul: Miguel Ángel Gatón
  2. Verilənlərin məqsədi: Nəzarət SPAM, şərh rəhbərliyi.
  3. Qanuniləşdirmə: Sizin razılığınız
  4. Məlumatların ötürülməsi: Qanuni öhdəlik xaricində məlumatlar üçüncü şəxslərə çatdırılmayacaqdır.
  5. Veri saxlama: Occentus Networks (AB) tərəfindən yerləşdirilən verilənlər bazası
  6. Hüquqlar: İstədiyiniz zaman məlumatlarınızı məhdudlaşdıra, bərpa edə və silə bilərsiniz.