Што адбудзецца, калі я заблакіраваю кагосьці ў Facebook?

Што адбудзецца, калі я заблакіраваю кагосьці ў Facebook

Facebook па-ранейшаму застаецца вельмі актуальнай сацыяльнай сеткай, хоць, здаецца, яна адстае ад такіх варыянтаў, як TikTok, Twitter і Instagram. Гэта дзякуючы велізарнай папулярнасці платформы, якая дапамагла ёй сабраць гіганцкую долю карыстальнікаў, якія таксама працягваюць рэгістравацца штодня. Такім чынам, сёння мы хочам пагаварыць пра эфекты, створаныя адной з самых важных і карысных опцый, якія ёсць у нас для бяспекі і прыватнасці. У гэтым сэнсе, калі вы задаваліся пытаннем, што адбудзецца, калі я заблакіраваю кагосьці ў Facebook? Тут мы збіраемся растлумачыць вам гэта.

Параметры блакіроўкі ўяўляюць сабой шчыт ад кантэнту або людзей, з якімі мы хочам пазбегнуць як кантакту, так і паказу нашай інфармацыі. Па гэтай прычыне варта ведаць, як атрымаць да яго доступ і што адбываецца, калі мы ўжываем блакіроўку.

Навошта блакіраваць кагосьці ў Facebook?

Параметры блакіроўкі прысутнічаюць з самага пачатку прыкладанняў і службаў, да якіх карыстальнікі падключаюцца для ўзаемадзеяння. Напрыклад, калі мы памятаем стары MSN Messenger, мы бачым, што была магчымасць заблакіраваць кагосьці, не даючы адпаведнаму карыстальніку адпраўляць нам паведамленні. Такім жа чынам ён працаваў на ўсіх платформах, дзе быў уключаны, і Facebook не з'яўляецца выключэннем.

Сацыяльныя сеткі зрабілі вялікую частку нашай асабістай інфармацыі даступнай у Інтэрнэце, ад даты нараджэння да фатаграфій. Гэта азначае, што кожны, хто ёсць у нашым спісе Facebook, можа бачыць усё, што мы паказваем на платформе. У гэтым сэнсе, калі вы адчуваеце, што вы падвяргаецеся якой-небудзь рызыцы супраць аднаго або некалькіх пэўных карыстальнікаў, мы можам звярнуцца да блакіроўкі.

Вышэйсказанае з'яўляецца толькі прыкладам сітуацый, якія могуць узнікнуць і прымусіць нас выкарыстоўваць гэтую альтэрнатыву. Аднак яго выкарыстанне прызначана для любых сцэнарыяў, калі мы хочам абмежаваць сферу дзеяння чалавека ў нашым уліковым запісе.

Як заблакаваць кагосьці на Facebook?

Працэдура блакіроўкі ўліковых запісаў Facebook даволі простая, і гэтая опцыя даступная ўсім, хто хоча ёй скарыстацца. У гэтым сэнсе першае, што вы павінны зрабіць, гэта знайсці чалавека, чый доступ да вашага ўліковага запісу вы хочаце абмежаваць, і ўвайсці ў яго профіль. 

Блок у Facebook

Пад фатаграфіяй профілю вы ўбачыце панэль з опцыямі, нас цікавіць тая, якая знаходзіцца ў крайнім правым баку, пазначаная 3 кропкамі. Пры націску адкрыецца меню, дзе апошняя опцыя - «Заблакіраваць». Націсніце яго, і ўсё гатова.

Вы можаце паўтарыць гэтае заданне з любым уліковым запісам, які хочаце заблакіраваць, але вам напэўна будзе цікава, што адбудзецца, калі я заблакіраваю кагосьці ў Facebook? Далей, мы гаворым.

Што адбудзецца, калі я заблакіраваю кагосьці ў Facebook?

Калі вы выкарыстоўваеце опцыю блакіроўкі Facebook, вы пазбаўляеце адпаведнага карыстальніка ад любых кантактаў з вамі праз сацыяльную сетку. Тым не менш, гэта агульнае тлумачэнне, на самай справе, ёсць цэлы шэраг наступстваў для заблакаванага ўліковага запісу, якія мы збіраемся падрабязна.

Ён не знойдзе вас у пошукавай сістэме

Першы эфект, які ўзнікае пры блакіроўцы кагосьці ў Facebook, - гэта тое, што мы практычна знікнем для гэтага чалавека. Мы гаворым гэта з-за немагчымасці знайсці вас любым спосабам на платформе. У гэтым сэнсе, калі вы ўвядзеце сваё імя ў пошукавую сістэму сацыяльнай сеткі, вы не з'явіцеся ў выніках.

не зможа дадаць вас зноў

Гэтае наступства так ці інакш з'яўляецца часткай папярэдняга, бо, знікаючы з радара адпаведнага карыстальніка, у яго таксама не будзе магчымасці дадаць вас у сябры. Нават калі ваш профіль знойдзены, зайшоўшы па спасылцы, вы таксама не зможаце зрабіць запыт.

Немагчыма пазначыць вас у паведамленнях

Калі мы сказалі ў пачатку, што вы знікнеце з платформы для заблакіраванага чалавека, гэта таму, што вы цалкам знікнеце. Гэта таксама мае на ўвазе магчымасць пазначаць сябе на фота, відэа, у штатах і наогул у любой публікацыі. Сапраўды гэтак жа яны не будуць мець доступу да вашага кантакту ў Messenger, каб напісаць вам такім чынам.

Вы не атрымаеце паведамлення аб блакіроўцы

Калі вы баіцеся, што карыстальнік, пра якога ідзе гаворка, адразу даведаецца, што вы яго заблакіравалі, гэтага не адбудзецца. Гэтая опцыя цалкам бясшумная, так што пры націску на «заблакіраваць» будзе прыменена ўсё, што мы згадвалі раней, і чалавек не атрымае ніякіх паведамленняў пра гэта.

Каб ведаць, што вас заблакіравалі, вы павінны заўважыць усе наступствы, пра якія мы згадвалі да гэтага часу.

Варта таксама адзначыць, што існуе магчымасць выдалення людзей з Facebook. Аднак гэта варыянт, які адрозніваецца ад блакіроўкі і таму мае розныя эфекты. Калі вы кагосьці ліквідуеце, нічога з таго, што мы прапанавалі, не адбудзецца. Адзіным наступствам гэтага варыянту з'яўляецца тое, што мы не будзем мець доступу да паведамленняў гэтага чалавека, пакуль не дадамо яго зноў.


Змест артыкула адпавядае нашым прынцыпам рэдакцыйная этыка. Каб паведаміць пра памылку, націсніце тут.

Будзьце першым, каб каментаваць

Пакіньце свой каментар

Ваш электронны адрас не будзе апублікаваны. Абавязковыя для запаўнення палі пазначаныя *

*

*

  1. Адказны за дадзеныя: Мігель Анхель Гатон
  2. Прызначэнне дадзеных: Кантроль спаму, кіраванне каментарыямі.
  3. Легітымнасць: ваша згода
  4. Перадача дадзеных: Дадзеныя не будуць перададзены трэцім асобам, за выключэннем юрыдычных абавязкаў.
  5. Захоўванне дадзеных: База дадзеных, размешчаная Occentus Networks (ЕС)
  6. Правы: у любы час вы можаце абмежаваць, аднавіць і выдаліць сваю інфармацыю.