Как да деактивирам моя акаунт във Facebook

урок за деактивиране на facebook

В момента Facebook е най-използваната социална мрежа в света. Въпреки че през последните две години имаше няколко скандала с него, особено от поверителност и сигурност в мрежата. Тъй като компанията не е направила всичко възможно, когато става въпрос за защита на данните на потребители, които имат акаунт в тази социална мрежа. Поради тази причина има хора, които са взели решение да деактивират акаунта си в социалната мрежа.

Това е нещо, което може да се направи по всяко време. Следователно, за тези потребители, които имат интерес към деактивиране на акаунта ви в социалната мрежа, възможно е. Въпреки че има някои аспекти, които трябва да се вземат предвид при деактивирането на акаунта във Facebook. Някои аспекти, които е важно да знаете.

Деактивиране или изтриване на акаунт във Facebook?

Header изтриване на съдържание Facebook

Това е първата концепция, която трябва да бъде ясна в този процес. Facebook предлага на потребителите тези две възможности. Опцията за деактивиране на акаунта означава това споменатият акаунт в социалната мрежа остава неактивен за известно време. Така че никой потребител няма да може да посети профила на този човек или да му изпраща съобщения. Но нито една от данните в акаунта не се премахва. Така че, когато потребителят иска да се върне, той трябва само да влезе в своя акаунт, с неговото потребителско име и парола (ако все още помните) и всичко ще се нормализира в него.

Но втората от опциите, които Facebook дава, е да изтриете акаунта. Това означава, че споменатият акаунт в социалната мрежа изчезва завинаги, така че всички данни в него да бъдат изтрити. Снимките, видеоклиповете и съобщенията на споменатия потребител в социалната мрежа ще бъдат изтрити. Така че това е много по-цялостно действие, но за което трябва да сте сигурни.

Така че потребителят трябва да е наясно какво иска да направи по този начин. Ако искате да си починете от Facebook, тогава е най-добре да заложите на деактивиране на акаунта. Това позволява на потребителя да се върне към акаунта, когато прецени, че споменатото прекъсване е приключило. Но ако искате да спрете да използвате социалната мрежа завинаги, най-добре е да продължите с изтриването на акаунта. И двата варианта са обяснени по-долу.

Свързана статия:
Как да изтеглите снимки от Facebook

Деактивирайте Facebook акаунта

Деактивирайте Facebook акаунта

В този първи вариант, решение за деактивиране на акаунта в социалната мрежа, нещо, което е временно. Така че, ако в бъдеще искате да получите достъп до този акаунт отново, просто трябва да влезете в него отново. За да направите това, първо трябва да влезете във Facebook. Възможно е както на компютър, така и на смартфон, въпреки че тези неща обикновено са по-удобни, ако се правят в компютърната версия.

След като влезете в социалната мрежа, трябва да кликнете върху стрелката надолу в горната дясна част на екрана. Когато направите това, се появява контекстно меню с различни опции. Една от опциите в този списък е конфигурацията. Кликваме върху него и влизаме в конфигурацията. След това гледаме лявата страна на екрана. Там има няколко раздела, един от тях Вашата информация във Facebook, върху който кликваме.

След това в централната част на екрана се появяват серия от нови опции. Сред тях имаме един, наречен Изтриване на вашия акаунт и информация. Вдясно от него има бутон за изглед, върху който щракваме, за да видим опциите в този раздел. И така, ще видим, че имаме две възможности. Един от тях е да деактивирате акаунта, който е този, който ни интересува. Кликваме върху него, за да продължим с него. Facebook ще ни зададе няколко въпроса, с които искат да останем, но ние просто трябва да продължим, докато стигнем до последната стъпка. В него просто трябва да кликнете върху деактивиране на акаунта. Така че вече е завършен.

Свързана статия:
Как лесно да изтрия всичките си публикации във Facebook

Изтрийте акаунта във Facebook

Изтрийте профила във Facebook

Този втори вариант е малко по-екстремен, тъй като предполага, че споменатият акаунт е напълно изтрит Окончателно. Което означава, че всичко в този акаунт ще бъде изтрито за постоянно. Процесът е много подобен на този, който трябва да следваме в предишния случай. Затова отворете Facebook и кликнете върху стрелката надолу в горния десен ъгъл на екрана. След това влизаме в конфигурацията на социалната мрежа.

Поглеждаме отново в лявата част на екрана, където кликваме върху опцията, наречена Вашата информация във Facebook. След това опциите, отнасящи се до този раздел, ще се появят в центъра на екрана. Отново трябва да влезем в раздела, наречен Изтриване на вашия акаунт и информация, така че щракваме върху изглед, за да видим наличните опции. Това ще ни отведе до нов екран, където имаме двете възможности от преди. Деактивирайте или изтрийте акаунта в социалната мрежа. В този случай това, което ни интересува, е да премахнем.

Преди да пристъпим към изтриване на акаунта, имаме възможността да изтеглим всички данни, които имаме във Facebook акаунта. За това трябва кликнете върху опцията за изтегляне на информация. Това ще ви позволи да имате достъп до всички снимки, видеоклипове или съобщения, които са били във вашия акаунт в социалната мрежа. Тъй като обикновено има данни, които имате само в тях, и не искате да ги загубите. Когато тази информация бъде изтеглена, вие сте готови за следващата стъпка.

Свързана статия:
Как да възстановя изтритите Facebook съобщения

След това трябва да кликнете върху изтриване на акаунт, което е синият бутон в долната част. Първото нещо, което трябва да направим, е да въведем паролата на акаунта във Facebook, за да проверим дали собственикът на акаунта извършва това действие. След като направите това, просто трябва да следвате поредица от екрани, докато стигнете до последната стъпка, която е елиминирането на споменатия акаунт.


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.