Какво се случва, ако блокирам някого в WhatsApp

блокирайте контакта в WhatsApp

Ако днес има приложение за съобщения, което има голям брой последователи, това е WhatsApp. Приложението, притежавано от Facebook, е предпочитаният избор за потребители поддържайте връзка с приятелите и семейството си По прост начин. За съжаление разговорите, които имате в приложението, не винаги са приятни. Тъй като в него може да има някой, който да ви притеснява.

Така че, когато това се случи, използва се опцията за блокиране на контакт. Опция, подобна на тази, която имаме в други приложения, например в социалните мрежи. Какво се случва, когато потребител е блокиран в WhatsApp? Какви последици има това?

Блокирайте контакт в WhatsApp

Как да блокирам контакт в WhatsApp на Android

Опцията за блокиране е нещо, към което се прибягва в случаите, когато има някакъв контакт, който ви притеснява. Може да се случи, че сте скъсали с половинката си и тя не спира да ви изпраща съобщения, нещо, което не искате. Или че сте престанали да поддържате контакт с конкретно лице, така че няма смисъл да го съхранявате като контакт в WhatsApp. В този тип ситуация се използва възможността за блокиране на човек.

За да блокирате някого, трябва да потърсите този човек в WhatsApp. Може да имате отворен чат с нея, след което да влезете в този чат. След това кликнете върху името им в горната част на екрана. След това въвеждате профила на този човек в приложението. В долната част има няколко опции, една от които е да можете да блокирате на този човек директно. По този начин споменатото блокиране е извършено.

Ако въведем настройките на WhatsApp, в секцията за акаунт и след това в поверителността, имаме списък с всички контакти, които сме блокирали в приложението. Така че е възможно да имаме добър контрол над хората, които сме блокирали в приложението по всяко време. Много просто и удобно да имате тази информация.

Свързана статия:
Как да разберете дали сте били блокирани в WhatsApp 2019

Какво се случва, когато блокирам някого в WhatsApp

WhatsApp лого iPhone

WhatsApp ни позволява да блокираме всички контакти, които искаме. В това отношение няма ограничение, така че ако искате, дори би било възможно да блокирате всичките си контакти в приложението за съобщения. Въпреки това, фактът на блокиране на контакт в приложението има редица последици, които трябва да бъдат взети под внимание, тъй като те засягат работата на приложението или комуникацията с хора.

От една страна, ако блокирате някого в приложението, няма да можете да поддържате контакт с посоченото лицеда се. Предимството да блокирате някой, който ви притеснява, е, че този човек няма да може да ви изпраща съобщения. Те няма да могат да комуникират с вас с помощта на приложението. Така че нито едно от съобщенията му няма да стигне до вас, нито файловете, които той изпраща, или ако се опита да ви се обади чрез приложението, също няма да е възможно. Няма комуникация между двамата по никакъв начин. Това е нещо, което се брои и за вас. Тъй като няма да можете да изпращате съобщения до този човек.

Освен това няма да можете да видите кога този човек е свързан (онлайн) в приложението. Тъй като този контакт е блокиран, WhatsApp спира да показва тази информация през цялото време. Така че не можете да видите дали е онлайн, нито можете да видите последния път, когато този човек е бил онлайн. Нито ще можете да видите снимката на профила на този човек, както беше възможно досега. Въпреки че ако този човек промени снимката на профила си, промяната ще бъде видима за вас. Така че можете да продължите да виждате това. Напротив, другият човек няма да може да види снимката на вашия профил по всяко време.

Свързана статия:
Как да не се показва онлайн на WhatsApp

Ако сте или сте били в група в WhatsApp с този човек, съобщенията, които този човек изпраща, няма да бъдат видими за вас. Вие няма да можете да видите какво пише този човек, нито тя ще може да види какво пишете в този групов чат. Това е нещо, което ще се запази по този начин, освен ако не решите да деблокирате този човек. В противен случай тези съобщения няма да бъдат видими. Нито ако файловете са изпратени в чата, те могат да бъдат видени.

Как да отблокирам контакт в WhatsApp

Как да отблокирам контакт в WhatsApp на Android

Възможно е след известно време взема се решение за деблокиране на това лице в WhatsApp. Възможно е да няма повече проблеми с нея или да знаете, че тя повече няма да се опитва да се свърже с вас. Във всеки случай, ако това решение за отключване е взето, приложението позволява няколко опции в това отношение. И двете много прости и бързи.

От една страна е възможно да го направите от списъка, където можете да видите блокираните контакти. Така че трябва да въведете настройките на приложението и след това в раздела за акаунт. В него трябва да въведете поверителност и там е секцията, където има списък с блокирани контакти. След това просто трябва да намерим този човек в списъка, да кликнете върху името му и след това този човек може да бъде отключен.

Свързана статия:
Как да блокирам контакт в WhatsApp

Другият начин е да търсите този човек сред вашите контакти в WhatsApp. В списъка с контакти ще видите този човек и под неговото име се показва, че това е контакт, който сте блокирали. Така че, за да го отключите, просто трябва да кликнете върху името му. След това ще се появи малък прозорец, в който той се чуди дали искаме да деблокираме този контакт. Както е това, което искате в този случай, просто трябва да кликнете върху тази опция. Този контакт е отключен.

По този начин, когато деблокираме споменатия контакт в WhatsApp, означава, че вече можем да си изпращаме съобщения с този човек. Така че комуникацията отново ще бъде нормална, както беше в миналото. Ако този човек се е опитал да ви пише съобщения, когато сте ги блокирали, тези съобщения няма да стигнат до вас.


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.

bool(вярно)