Kako deaktivirati moj Facebook račun

vodič za deaktiviranje facebooka

Facebook je trenutno najčešće korištena društvena mreža u svijetu. Iako je posljednje dvije godine bilo nekoliko skandala s tim, posebno od strane privatnost i sigurnost na webu. Budući da kompanija nije učinila sve što je moguće kada je u pitanju zaštita podataka korisnika koji imaju račun na ovoj društvenoj mreži. Iz tog razloga, bilo je ljudi koji su donijeli odluku da deaktiviraju svoj račun na društvenoj mreži.

To je nešto što se može učiniti u bilo koje vrijeme. Stoga, za one korisnike koji imaju interes za deaktiviranje vašeg računa na društvenoj mreži, To je moguće. Iako postoje neki aspekti koji se moraju uzeti u obzir kod deaktiviranja Facebook računa. Neke aspekte koje je važno znati.

Deaktivirati ili izbrisati Facebook račun?

Zaglavlje izbrisati sadržaj Facebook

Ovo je prvi koncept koji mora biti jasan u ovom procesu. Facebook korisnicima nudi ove dvije mogućnosti. Opcija za deaktiviranje računa to znači spomenuti račun na društvenoj mreži neko vrijeme ostaje neaktivan. Dakle, nijedan korisnik neće moći posjetiti profil ove osobe ili joj slati poruke. Ali nijedan podatak s računa nije uklonjen. Dakle, kada se korisnik želi vratiti, mora se samo prijaviti na svoj račun, sa svojim korisničkim imenom i lozinkom (ako se još sjećate) i u njemu će se sve vratiti u normalu.

Ali ono druga opcija koju Facebook daje je brisanje računa. To znači da spomenuti račun na društvenoj mreži zauvijek nestaje, tako da se svi podaci na njemu brišu. Fotografije, videozapisi i poruke navedenog korisnika na društvenoj mreži bit će izbrisani. Dakle, to je puno cjelovitija akcija, ali u koju morate biti sigurni.

Tako korisnik mora biti načisto sa onim što želi učiniti u ovom smislu. Ako se želite odmoriti od Facebooka, onda je najbolje kladiti se na deaktiviranje računa. To omogućava korisniku da se vrati na račun kada smatra da je navedena pauza završila. Ali ako želite zauvijek prestati koristiti društvenu mrežu, onda je najbolje nastaviti s brisanjem računa. Obje opcije su objašnjene u nastavku.

Vezani članak:
Kako preuzeti fotografije sa Facebooka

Deaktivirajte Facebook račun

Deaktivirajte Facebook račun

U ovoj prvoj opciji, odluka o deaktiviranju računa na društvenoj mreži, nešto što je privremeno. Dakle, ako u budućnosti želite ponovo pristupiti tom računu, jednostavno se morate ponovo prijaviti na njega. Da biste to učinili, prvo morate ući na Facebook. To je moguće i na računaru i na pametnom telefonu, iako su ove stvari obično ugodnije ako se rade u računarskoj verziji.

Kad uđete u društvenu mrežu, morate kliknuti strelicu prema dolje u gornjem desnom dijelu ekrana. Kada to učinite, pojavljuje se kontekstualni meni s raznim opcijama. Jedna od opcija na ovom popisu je konfiguracija. Kliknemo na njega i uđemo u konfiguraciju. Dalje pogledamo lijevu stranu ekrana. Tamo postoji nekoliko odjeljaka, jedan od njih Vaše Facebook informacije, na koji kliknemo.

Tada se u središnjem dijelu ekrana pojavljuje niz novih opcija. Među njima imamo jedan pod nazivom Izbriši svoj račun i informacije. Desno od njega nalazi se gumb za prikaz na koji kliknemo kako bismo vidjeli opcije u ovom odjeljku. Dakle, vidjet ćemo da imamo dvije mogućnosti. Jedan od njih je deaktiviranje računa, koja nas zanima. Kliknemo na nju da nastavimo. Facebook će nam postaviti nekoliko pitanja, s kojima žele da ostanemo, ali mi moramo samo nastaviti, dok ne stignemo do posljednjeg koraka. U njemu morate samo kliknuti na deaktivirati račun. Dakle, to je već završeno.

Vezani članak:
Kako lako izbrisati sve moje Facebook postove

Izbriši Facebook račun

Izbrišite Facebook račun

Ova druga opcija je nešto ekstremnija, budući da pretpostavlja da je navedeni račun u potpunosti izbrisan Definitivno. Što znači da će sve na tom računu biti trajno izbrisano. Proces je vrlo sličan onom koji moramo slijediti u prethodnom slučaju. Stoga otvorite Facebook i kliknite strelicu prema dolje u gornjem desnom dijelu ekrana. Zatim ulazimo u konfiguraciju društvene mreže.

Ponovno gledamo lijevi dio zaslona, ​​gdje kliknemo na opciju koja se zove Vaše Facebook informacije. Tada će se opcije koje se odnose na ovaj odjeljak pojaviti u sredini ekrana. Opet, moramo ući u odjeljak pod nazivom Izbriši svoj račun i informacije, pa kliknemo na pogled da bismo vidjeli opcije koje postoje. Odvest će nas na novi ekran, na kojem imamo dvije mogućnosti od prije. Deaktivirajte ili izbrišite račun na društvenoj mreži. U ovom slučaju, ono što nas zanima je eliminisanje.

Prije nastavka brisanja računa, imamo mogućnost preuzimanja svih podataka koje imamo na Facebook računu. Za ovo morate kliknite na opciju za preuzimanje podataka. To će vam omogućiti pristup svim fotografijama, videozapisima ili porukama koje su se nalazile na vašem računu na društvenoj mreži. Budući da obično postoje podaci koje imate samo u njima, a ne želite ih izgubiti. Kada se te informacije preuzmu, spremni ste za sljedeći korak.

Vezani članak:
Kako oporaviti izbrisane Facebook poruke

Zatim morate kliknuti na delete account, što je plavo dugme na dnu. Prvo što se od nas traži je da unesemo lozinku za Facebook račun kako bismo potvrdili da je vlasnik računa taj koji vrši ovu radnju. Jednom kada je to gotovo, samo morate pratiti niz ekrana, dok ne dođete do završnog koraka, odnosno uklanjanja navedenog računa.


Sadržaj članka pridržava se naših principa urednička etika. Da biste prijavili grešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji komentarišete

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

*

*

  1. Za podatke odgovoran: Miguel Ángel Gatón
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obavezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostuje Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.

bool(tačno)