Kako izbrisati svoj Instagram račun

Instagram

Instagram je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža Širom svijeta. Njegov je rast bio meteorski i već je druga najčešće korištena društvena mreža na svijetu. U prethodnim prilikama smo vam govorili o tome, posebno o načinima kako izvući više od toga, kao način za sticanje sljedbenika u ovoj mreži.

Uprkos popularnosti, nisu svi korisnici podjednako zadovoljni Instagramom. Postoje oni koji žele prestati koristiti aplikaciju, zbog čega na kraju brišu svoj račun. Možda i ti razmišljate da izbrišete svoj račun na društvenoj mreži. Ali ne znate konkretan način na koji to možete učiniti. Objasnit ćemo vam to u nastavku.

U slučaju Instagrama imamo dvije dostupne opcije. S jedne strane, možemo deaktivirati račun, što nije da se naš profil briše na društvenoj mreži, već da neće biti aktivan ili vidljiv ukoliko ga ponovo ne unesemo. Ovo je opcija koju možete koristiti ako ne želite izgubiti podatke u njoj ili ako želite napraviti pauzu u korištenju.

Instagram logo

Ako želite izbrisati svoj Instagram račun, to znači da će se profil i sav sadržaj u njemu u potpunosti izbrisati. Tako da im više nikada nećete imati pristup. Radikalnija je odluka, o kojoj moramo vrlo dobro razmisliti, kako ne bismo žurili s tom odlukom. Uz to, činjenica da smo izgubili sve podatke, znači da bismo trebali kopirati sve što smo postavili na društvenu mrežu, jer ćemo ih u protivnom izgubiti. Moramo sve to preuzeti, uključujući video zapise.

Dostupna je još jedna opcija, je uklanjanje aplikacije sa vašeg telefona. Ako želite, prestanite ga koristiti na neko vrijeme, tako da nećete provesti cijeli dan na društvenoj mreži. To je nešto što nam može pomoći da se odmorimo od njegove upotrebe. U nastavku ćemo objasniti više o svakoj od ovih opcija.

Izbrišite svoj Instagram račun

Izbrišite Instagram račun

Prvo se fokusiramo na opciju koja vodiču daje ime, koje je brisanje vašeg Instagram računa. Kao što smo objasnili, ovo je ekstremnija odluka. Jer pretpostavlja se da će sav sadržaj koji smo prenijeli, zajedno s našim profilom, trajno nestati s društvene mreže. Dakle, ako na društvenu mrežu postavimo mnogo fotografija, nekima to možda neće biti laka odluka.

Da biste trajno izbrisali Instagram račun, sama društvena mreža daje nam alat za to. To je web stranica na kojoj možemo slijediti niz koraka pomoću kojih možemo dovršiti konačno uklanjanje našeg računa na njemu. Možeš pristupite ovom linku.

Ovdje sve što moramo učiniti, u slučaju da nismo prijavljeni, je prijaviti se da bismo mogli izbrisati račun. Instagram obično traži razlog zašto ste donijeli ovu odluku. Ako želite, možete navesti razlog, iako to u svakom slučaju nije obavezno. Ovim jednostavnim korakom već smo nastavili brisati svoj račun na društvenoj mreži, nešto trajno.

To znači da će vam, ako se pokušate prijaviti, reći da korisnik više ne postoji. Dakle, korisničko ime je besplatno, što znači da će ga druga osoba moći koristiti prilikom registracije na društvenoj mreži.

Privremeno deaktivirajte svoj račun

Onemogući Instagram račun

Ako je prethodna opcija donekle ekstremna, Instagram nam omogućava da koristimo drugi način za deaktiviranje računa. To je opcija koja se zove privremeno onemogućiti ili deaktivirati vaš račun. Ovom metodom vaš profil na društvenoj mreži neće se izbrisati, već će se deaktivirati, tako da ga drugi korisnici neće moći vidjeti, već sadržaj koji ste u njega postavili, fotografije ili videozapisi i poruke ostati u svakom trenutku.

Dobra je opcija ako ste se umorili od upotrebe društvene mreže, ali moguće je da ćete je u bliskoj budućnosti ponovo koristiti. U ovoj situaciji, najbolja opcija je privremeno deaktiviranje računa. Otkad želite ponovo koristiti Instagram, jednostavno se morate prijaviti na svoj račun i sve se vrati u normalu.

U ovom slučaju imamo dva načina kako to učiniti. Ako želiš, možete unijeti ovaj link, gdje ćete jednostavno morati unijeti lozinku svog računa i navesti razlog (neobavezno), zašto ovo uzimate odluka o deaktiviranju računa. Ovim koracima račun postaje neaktivan, sve dok ponovo ne uđete u Instagram.

To možete učiniti i u opciji za uređivanje profila, ali ne u aplikaciji, ali morate se prijaviti u pregledač. Budući da u aplikaciji nemamo mogućnost privremenog onemogućavanja računa. Dakle, u ovom slučaju uvijek mu se mora pristupiti u pregledaču, bilo na računaru ili na vašem mobilnom telefonu. Ponovno, račun će ostati neaktivan sve dok ne donesete odluku da se ponovo prijavite na njega. Kada to učinite, sve će se vratiti u normalu, s vašim sadržajem i dalje tamo.

Izbriši aplikaciju

Ankete se dodaju na Instagram Stories

Na kraju, opcija slična drugoj, koju možete poduzeti ako na neko vrijeme želite prestati koristiti Instagram. Možda ste primijetili da previše koristite društvenu mrežu ili jednostavno želite privremeno prestati s njom jer ne vidite korisnost daljnjeg korištenja.

Najčešći način pristupa Instagramu je sa vašeg mobilnog telefona. U ovom slučaju možete se kladiti na uklanjanje aplikacije sa telefona. Na taj način nećete često unositi svoj profil ili aplikaciju. Način brisanja aplikacije na Androidu je jednostavan, samo pritisnite ikonu i povucite je u smeće. Ako želite, možete ga i izbrisati iz postavki, u odjeljku aplikacija.

Dakle, kada se nakon nekog vremena poželite vratiti, jednostavno ponovo instalirajte aplikaciju i prijavite se. Vaš profil će se nastaviti kao i prije, s vašim fotografijama i porukama također će biti na istoj stranici. Druga je opcija koju možete uzeti u obzir ako s vremena na vrijeme želite odmoriti od društvene mreže.


Sadržaj članka pridržava se naših principa urednička etika. Da biste prijavili grešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji komentarišete

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

*

  1. Za podatke odgovoran: Miguel Ángel Gatón
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obavezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostuje Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.