Jak deaktivovat můj účet na Facebooku

návod k deaktivaci facebooku

Facebook je v současné době celosvětově nejpoužívanější sociální sítí. Ačkoli v posledních dvou letech došlo k několika skandálům, zejména ze strany soukromí a bezpečnost na webu. Vzhledem k tomu, že společnost neudělala všechno možné, pokud jde o ochranu údajů uživatelů, kteří mají účet na této sociální síti. Z tohoto důvodu se objevili lidé, kteří se rozhodli deaktivovat svůj účet na sociální síti.

To je něco, co lze udělat kdykoli. Proto pro ty uživatele, kteří mají zájem deaktivovat váš účet na sociální síti, je to možné. I když existují určité aspekty, které je třeba vzít v úvahu při deaktivaci účtu Facebook. Některé aspekty, které je důležité znát.

Deaktivovat nebo smazat účet na Facebooku?

Záhlaví odstranit obsah Facebook

Toto je první koncept, který musí být v tomto procesu jasný. Facebook nabízí uživatelům tyto dvě možnosti. Možnost deaktivovat účet znamená to uvedený účet v sociální síti zůstává po určitou dobu neaktivní. Žádný uživatel tedy nebude moci navštívit profil této osoby ani jí posílat zprávy. Ale žádná z údajů účtu není odstraněna. Když se tedy uživatel chce vrátit, musí se pouze přihlásit ke svému účtu pomocí svého uživatelského jména a hesla (pokud si stále pamatujete) a vše se v něm vrátí do normálu.

Ale druhou z možností, kterou Facebook nabízí, je smazání účtu. To znamená, že uvedený účet v sociální síti navždy zmizí, takže všechna data v něm budou odstraněna. Fotky, videa a zprávy zmíněného uživatele na sociální síti budou smazány. Jde tedy o mnohem úplnější akci, pro kterou si ale musíte být jisti.

Takže uživatel musí mít jasno v tom, co chce dělat v tomto smyslu. Pokud si chcete od Facebooku odpočinout, je nejlepší vsadit na deaktivaci účtu. To umožňuje uživateli vrátit se k účtu, když se domnívá, že uvedená přestávka skončila. Pokud však chcete sociální síť přestat navždy používat, je nejlepší pokračovat v mazání účtu. Obě možnosti jsou vysvětleny níže.

Související článek:
Jak stahovat fotografie z Facebooku

Deaktivujte účet Facebook

Deaktivujte účet Facebook

V této první možnosti je rozhodnutí deaktivovat účet na sociální síti, něco dočasného. Pokud tedy v budoucnu budete chtít znovu získat přístup k tomuto účtu, musíte se k němu znovu přihlásit. Chcete-li to provést, musíte nejprve zadat Facebook. Je to možné jak na počítači, tak na smartphonu, i když tyto věci jsou obvykle pohodlnější, pokud jsou provedeny v počítačové verzi.

Jakmile jste uvnitř sociální sítě, musíte kliknout na šipku dolů v pravé horní části obrazovky. Když to uděláte, zobrazí se místní nabídka s různými možnostmi. Jednou z možností v tomto seznamu je konfigurace. Klikneme na něj a zadáme konfiguraci. Dále se podíváme na levou stranu obrazovky. Je tam několik sekcí, jedna z nich Vaše informace na Facebooku, na které klikáme.

Poté se ve střední části obrazovky objeví řada nových možností. Mezi nimi máme jeden s názvem Odstranit váš účet a Informace. Napravo od něj je tlačítko zobrazení, na které klikneme, abychom viděli možnosti v této sekci. Uvidíme tedy, že máme dvě možnosti. Jedním z nich je deaktivace účtu, což nás zajímá. Kliknutím na něj pokračujeme. Facebook nám položí několik otázek, se kterými chtějí, abychom zůstali, ale musíme jen pokračovat, dokud nedosáhneme posledního kroku. V něm stačí kliknout na deaktivovat účet. Takže to již bylo dokončeno.

Související článek:
Jak snadno odstranit všechny mé příspěvky na Facebooku

Smažte účet Facebook

Smažte Facebook účet

Tato druhá možnost je od té doby poněkud extrémnější předpokládá, že uvedený účet je zcela smazán Definitivně. Což znamená, že vše v tomto účtu bude trvale smazáno. Proces je velmi podobný tomu, který musíme následovat v předchozím případě. Proto otevřete Facebook a klikněte na šipku dolů v pravém horním rohu obrazovky. Poté vstoupíme do konfigurace sociální sítě.

Podíváme se znovu do levé části obrazovky, kde klikneme na možnost s názvem Vaše informace na Facebooku. Uprostřed obrazovky se poté zobrazí možnosti, které odkazují na tuto část. Opět musíme vstoupit do sekce s názvem Odstranit váš účet a informace, takže klikneme na zobrazení, abychom viděli možnosti, které existují. Dostaneme se na novou obrazovku, kde máme dvě možnosti z minulosti. Deaktivujte nebo odstraňte účet v sociální síti. V tomto případě nás zajímá eliminovat.

Před odstraněním účtu máme možnost stáhnout si všechna data, která máme na účtu Facebook. K tomu musíte klikněte na možnost stažení informací. To vám umožní přístup ke všem fotkám, videím nebo zprávám, které byly ve vašem účtu na sociální síti. Protože tam jsou obvykle data, která máte pouze v nich, a nechcete je ztratit. Po stažení těchto informací jste připraveni na další krok.

Související článek:
Jak obnovit smazané zprávy z Facebooku

Pak musíte kliknout na smazat účet, což je modré tlačítko dole. První věc, o kterou jsme požádáni, je zadat heslo k účtu Facebook, abychom ověřili, že tuto akci provádí vlastník účtu. Jakmile to uděláte, musíte sledovat řadu obrazovek, dokud nedosáhnete posledního kroku, kterým je odstranění uvedeného účtu.


Obsah článku se řídí našimi zásadami redakční etika. Chcete-li nahlásit chybu, klikněte zde.

Buďte první komentář

Zanechte svůj komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny *

*

*

  1. Odpovědný za údaje: Miguel Ángel Gatón
  2. Účel údajů: Ovládací SPAM, správa komentářů.
  3. Legitimace: Váš souhlas
  4. Sdělování údajů: Údaje nebudou sděleny třetím osobám, s výjimkou zákonných povinností.
  5. Úložiště dat: Databáze hostovaná společností Occentus Networks (EU)
  6. Práva: Vaše údaje můžete kdykoli omezit, obnovit a odstranit.