Google Photos forigas unu el la plej bonaj ebloj, kiujn mi havis

Google Fotoj

Praktike ekde sia lanĉo, Google Photos fariĝis unu el la plej uzataj aplikoj de ĉiuj uzantoj danke al tio, ke ĝi permesas al ni stoki senlime ĉiujn fotojn kaj filmetojn, kiujn ni prenas per niaj aparatoj, sendepende de la operaciumo, kiun ni uzas. Kiam la servo eliris, Google rajtas konservi la enhavon laŭ la originala distingivo kaj grandeco kondiĉe ke la fotoj ne superis 16 mpx kaj la filmetoj ne estis registritaj en 4k. Sed kun la tempo, li modifis ĉi tiujn eblojn kunpremante la bildojn kaj filmetojn, tiel ke ni ne plu havis ekzaktan kopion de nia filmo. Sed ĝi ne estis la sola.

Kiam la aplikaĵo estis lanĉita, la ebloj, kiujn la agordo de la aplikaĵo permesis al ni fari la kopion al Google Photos nur kiam la aparato ŝarĝis, ideala momento ĉar se la alŝuta procezo estis intensa, ni evitus malŝpari baterion en procezo, kiu ne vere pelas nin tiel longe kiel ĝi estas farita ĝuste. Krome, ĝi ankaŭ permesis al ni fari kopion de la fotoj kiam ni konektas al retreto, do ambaŭ ebloj estis la perfekta geedzeco. Sed tio finiĝis. Google forigis la eblon alŝuti fotojn nur kiam la aparato ŝarĝas. Tre grava paŝo malantaŭen.

Unu el la ĉefaj avantaĝoj, kiujn Google Photos ofertis al ni kune kun sia senlima spaco, estis ĉi tio, ĉar danke al ĉi tiu servo ni ne timus, ke la baterio de nia aparato ekfunkcios eksponente sen ni scii kial. Se vi kontrolis tion la baterio de via inteligenta telefono falas konsiderinde eĉ kiam vi faras nenion kaj antaŭe vi faris fotiston, vi jam scias la kialon. Ni ne scias, kio estis la kialo, kiu instigis Google forigi ĉi tiun opcion, sed se vi devas subskribi ie por ke ĝi estu realigita denove, mi aliĝos, kaj certe multaj el vi ankaŭ.


La enhavo de la artikolo aliĝas al niaj principoj de redakcia etiko. Por raporti eraron alklaku Ĉi tie.

Estu la unua por komenti

Lasu vian komenton

Via retpoŝta adreso ne estos eldonita. Postulita kampojn estas markita per *

*

*

  1. Respondeculo pri la datumoj: Miguel Ángel Gatón
  2. Celo de la datumoj: Kontrola SPAM, administrado de komentoj.
  3. Legitimado: Via konsento
  4. Komunikado de la datumoj: La datumoj ne estos komunikitaj al triaj krom per laŭleĝa devo.
  5. Stokado de datumoj: Datumbazo gastigita de Occentus Networks (EU)
  6. Rajtoj: Iam ajn vi povas limigi, retrovi kaj forigi viajn informojn.