WhatsApp jam permesas al vi forigi senditajn mesaĝojn

Ĉi tiu estas la nova WhatsApp-fraŭdo, per kiu viaj datumoj estos ŝtelitaj

Certe en pli ol unu okazo vi pensis pri "tero englutu min", kiam vi sendis mesaĝon per WhatsApp, imagante la sensacion, kiun ĝi povus havi por la ricevanto aŭ ricevantoj, se ĝi estas grupo, konsiderante, ke ne estis retroiro, ĉar la mesaĝoplatformo ne permesis al ni forigi senditajn mesaĝojn. Praktike ekde la alveno de Telegram al la merkato, La knaboj de Mark Zuckerberg malrapidiĝis pri tio, kion aldonis la programo de Pável Dúrov en lia mesaĝa programo

Malgraŭ ĉiuj avantaĝoj kaj avantaĝoj, kiujn Telegram ofertas al ni kompare kun WhatsApp, ĝi estas ankoraŭ uzata de tre malgranda malplimulto de homoj. Unu el la funkcioj disponeblaj praktike ekde la lanĉo de Telegram, tiu de forigi senditajn mesaĝojn, ĵus aperis en WhatsApp.

En Telegramo, kiam vi forigas senditan mesaĝon, ĝi simple malaperas el la babilado de la interparolantoj, sen lasi spuron. Tamen, fidele al sia kutimo krei diskutadon, WhatsApp ne funkcias same, ĉar kiam ni forigos mesaĝon, ĝi malaperos de la interparolanto sed lasos la sekvan mesaĝon anstataŭe: Ĉi tiu mesaĝo estis forigita.

Evidente, post kiam nia kunparolanto legis ĝin, malmulton ni povas fari, sed se ĝi ne estas la kazo, la forigo de ĉi tiu mesaĝo kaŭzos pli ol unu diskuton preskaŭ tre probable. Por forigi la mesaĝojn senditajn de WhatsApp, ni nur devas iri al la koncerna mesaĝo, premi ĝin per via fingro dum pli ol sekundo por ke aperas la disponeblaj opcioj, el kiuj ni devas elekti Forigi por ĉiuj se ĝi estas grupo, aŭ Forigu por mi, se ni ne volas vidi la mesaĝon, kiun ni sendis, io ne havas multan sencon, negrave kien vi rigardas ĝin.


La enhavo de la artikolo aliĝas al niaj principoj de redakcia etiko. Por raporti eraron alklaku Ĉi tie.

Komento, lasu la vian

Lasu vian komenton

Via retpoŝta adreso ne estos eldonita. Postulita kampojn estas markita per *

*

*

  1. Respondeculo pri la datumoj: Miguel Ángel Gatón
  2. Celo de la datumoj: Kontrola SPAM, administrado de komentoj.
  3. Legitimado: Via konsento
  4. Komunikado de la datumoj: La datumoj ne estos komunikitaj al triaj krom per laŭleĝa devo.
  5. Stokado de datumoj: Datumbazo gastigita de Occentus Networks (EU)
  6. Rajtoj: Iam ajn vi povas limigi, retrovi kaj forigi viajn informojn.

  1.   Xavi diris

    Estis tempo, ke ĉi tiu funkcio haveblas, ĝi povus ŝpari al mi pli ol unu malbonan trinkaĵon.