Kiel malaktivigi mian Facebook-konton

lernilo por malaktivigi facebook

Facebook estas nuntempe la plej uzata socia reto tutmonde. Kvankam en la lastaj du jaroj okazis pluraj skandaloj kun ĝi, precipe de la privateco kaj sekureco en la retejo. Ĉar la kompanio ne faris ĉion eblan kiam temas pri protektado de la datumoj de uzantoj, kiuj havas konton en ĉi tiu socia reto. Tial estis homoj, kiuj decidis decidi malaktivigi sian konton en la socia reto.

Ĉi tio estas io farebla iam ajn. Tial, por tiuj uzantoj, kiuj havas intereso malaktivigi vian konton en la socia reto, ĝi estas ebla. Kvankam estas iuj aspektoj, kiujn oni devas konsideri pri malaktivigo de la konto de Facebook. Iuj aspektoj kiuj gravas scii.

Ĉu malaktivigi aŭ forigi Facebook-konton?

Header forigi enhavon Facebook

Ĉi tiu estas la unua koncepto, kiu devas esti klara en ĉi tiu procezo. Facebook ofertas al tiuj uzantoj ĉi tiujn du eblojn. La eblo malaktivigi la konton signifas tion menciita konto en la socia reto restas neaktiva dum kelka tempo. Do neniu uzanto povos viziti la profilon de ĉi tiu persono aŭ sendi mesaĝojn al ili. Sed neniu el la kontaj datumoj estas forigita. Do kiam la uzanto volas reveni, li nur devas ensaluti al sia konto, kun sia uzantnomo kaj pasvorto (se vi ankoraŭ memoras) kaj ĉio normalos en ĝi.

Sed la dua el la ebloj, kiujn Facebook donas, estas forigi la konton. Ĉi tio signifas, ke menciita konto en la socia reto malaperas por ĉiam, tiel ke ĉiuj datumoj en ĝi estas forigitaj. La fotoj, filmetoj kaj mesaĝoj de menciita uzanto en la socia reto estos forigitaj. Do ĝi estas multe pli kompleta ago, sed pri kiu vi devas esti certa.

Tiel ke la uzanto devas esti klara pri tio, kion li volas fari ĉi-sence. Se vi volas paŭzi de Facebook, tiam plej bone estas veti malaktivigi la konton. Ĉi tio permesas al la uzanto reveni al la konto, kiam li konsideras, ke tiu paŭzo finiĝis. Sed se vi volas ĉesi uzi la socian reton por ĉiam, tiam estas plej bone daŭrigi la forigon de la konto. Ambaŭ ebloj estas klarigitaj sube.

Rilata artikolo:
Kiel elŝuti fotojn de Facebook

Malaktivigu Facebook-konton

Malaktivigu Facebook-konton

En ĉi tiu unua eblo, la decido malaktivigi la konton en la socia reto, io provizora. Do se estontece vi volas aliri tiun konton denove, vi nur devas ensaluti al ĝi denove. Por fari tion, vi devas unue eniri Facebook. Eblas kaj en komputilo kaj en inteligenta telefono, kvankam ĉi tiuj aferoj kutime pli komfortas, se ili estas faritaj en la komputila versio.

Enirinte la socian reton, vi devas alklaki la malsupren sagon en la supra dekstra parto de la ekrano. Kiam vi faras ĉi tion, kunteksta menuo kun diversaj ebloj aperas. Unu el la ebloj en ĉi tiu listo estas agordo. Ni alklakas ĝin kaj eniras la agordon. Poste ni rigardas la maldekstran flankon de la ekrano. Estas pluraj sekcioj tie, unu el ili Via Facebook-informo, sur kiu ni alklakas.

Poste en la centra parto de la ekrano aperas serio de novaj ebloj. Inter ili ni havas unu nomatan Forigi vian konton kaj Informojn. Dekstre de ĝi estas rigarda butono, sur kiu ni alklakas, por vidi la eblojn en ĉi tiu sekcio. Do ni vidos, ke ni havas du eblojn. Unu el ili estas malaktivigi konton, kiu estas tiu, kiu interesas nin. Ni alklakas ĝin, por daŭrigi ĝin. Facebook faros al ni plurajn demandojn, kun kiuj ili volas, ke ni restu, sed ni nur devas daŭrigi, ĝis ni atingos la lastan paŝon. En ĝi vi nur devas alklaki malaktivigi la konton. Do ĝi jam finiĝis.

Rilata artikolo:
Kiel facile forigi ĉiujn miajn Facebook-afiŝojn

Forigi Facebook-konton

Forigi Facebook-konton

Ĉi tiu dua eblo estas iom pli ekstrema, ĉar supozas, ke tiu konto estas tute forigita Definitive. Kio signifas, ke ĉio en tiu konto estos definitive forigita. La procezo tre similas al tiu, kiun ni devas sekvi en la antaŭa kazo. Sekve, malfermu Facebook kaj alklaku la malsupren sagon supre dekstre de la ekrano. Poste ni eniras la agordon de la socia reto.

Ni rigardas denove la maldekstran parton de la ekrano, kie ni alklakas la opcion nomatan Via Facebook-informo. Tiam la ebloj, kiuj rilatas al ĉi tiu sekcio, aperos en la centro de la ekrano. Denove ni devas eniri la sekcion nomitan Forigi vian konton kaj informojn, do ni alklakas vidi, por vidi la eblojn. Ĝi kondukos nin al nova ekrano, kie ni havas la du eblojn de antaŭe. Malaktivigu aŭ forigu la konton en la socia reto. Ĉi-kaze, kio interesas nin, estas forigi.

Antaŭ ol forigi la konton, ni havas la eblon elŝuti ĉiujn datumojn, kiujn ni havas en la Facebook-konto. Por tio vi devas alklaku la opcion por elŝuti informojn. Ĉi tio permesos al vi havi aliron al ĉiuj fotoj, filmetoj aŭ mesaĝoj, kiuj estis en via konto en la socia reto. Ĉar kutime estas datumoj, kiujn vi nur enhavas, kaj vi ne volas perdi ĝin. Kiam tiuj informoj estas elŝutitaj, vi pretas por la sekva paŝo.

Rilata artikolo:
Kiel rekuperi forigitajn Facebook-mesaĝojn

Tiam vi devas alklaki forigi konton, kiu estas la blua butono malsupre. La unua afero, kiun ni petas, estas enigi la pasvorton de la Facebook-konto, por kontroli, ke ĝi estas la posedanto de la konto, kiu faras ĉi tiun agon. Post kiam ĉi tio estos farita, vi nur devas sekvi serion de ekranoj, ĝis vi atingos la finan paŝon, kiu estas la forigo de ĉi tiu konto.


La enhavo de la artikolo aliĝas al niaj principoj de redakcia etiko. Por raporti eraron alklaku Ĉi tie.

Estu la unua por komenti

Lasu vian komenton

Via retpoŝta adreso ne estos eldonita. Postulita kampojn estas markita per *

*

*

  1. Respondeculo pri la datumoj: Miguel Ángel Gatón
  2. Celo de la datumoj: Kontrola SPAM, administrado de komentoj.
  3. Legitimado: Via konsento
  4. Komunikado de la datumoj: La datumoj ne estos komunikitaj al triaj krom per laŭleĝa devo.
  5. Stokado de datumoj: Datumbazo gastigita de Occentus Networks (EU)
  6. Rajtoj: Iam ajn vi povas limigi, retrovi kaj forigi viajn informojn.