Como eliminar streaming de fotos do iPad ou iPhone de xeito rápido e sinxelo

fototeca

Coa chegada de iOS 8 asistimos, sen palabras, a un cambio que a moitos de nós nos resultou incómodo, o Desaparición da bobina. Cando ingresamos á lista de álbums na aplicación Foto, o correspondente ás fotos e vídeos que se fixeron co dispositivo desaparecera para converterse nun álbum chamado «Engadido recentemente».

Deste xeito, o álbum de fotos en streaming desapareceu como tal e fusionouse co Reel. Deste xeito, a xente de Cupertino quería simplificar o dobre traballo que tiñan que facer os usuarios para poder eliminar unha fotografía.

En iOS 7, cando un usuario facía unha foto, atopábase no álbum do rolo de cámara, pero ao mesmo tempo aparecía no álbum Photos Stream despois de que se sincronizase coa nube iCloud. Esas fotos en streaming permaneceron na nube mentres o usuario non entrou nese álbum para eliminalas e tiña unha capacidade de almacenamento para as últimas mil fotos. Cando se almacenou a foto de mil, borrouse unha, con mil dúas borrouse, etc.

Deste xeito, cando os usuarios fixeron unha foto, xa que se sincronizou moi rápido con iCloud, para eliminalo tiveron que facer un dobre traballo, tiveron que eliminalo do Reel e xa que iso non significaba que se eliminase de Fotos en streaming, tiveron que entrar nese segundo álbum e borralo de todos os xeitos.

Como xa vos dixemos, coa chegada de iOS 8, os de Cupertino querían mellorar esta situación fusionando ambos álbums nun que chamaron "Engadido recentemente". Esta acción, en lugar de axudar, o que fixo foi agrupar aos usuarios que, de súpeto, despois de actualizarse ao novo sistema, Viron como as súas mil fotos en streaming non aparecían na súa totalidade dentro de "Engadido recentemente" e tamén as que apareceron non o fixeron cronoloxicamente.

Fun dos afectados e vin como centos de fotos da miña transmisión desaparecían para sempre. Neste momento, o método operativo era que todo o que sacamos iría a "Engadido recentemente" e cando eliminamos unha foto de aí, eliminouse de iCloud. Non obstante, o único que logrou este método foi aumentar as burbullas nos usuarios que nos foros oficiais de Apple pediron que se devolvera o moi querido álbum de Reel.

Os da mazá mordida non puideron ignorar estas peticións e coa catastrófica actualización de iOS 8.0.1 e logo no establo 8.0.2 devolveuse o álbum Reel e o álbum Streaming Photos. Agora, máis tarde, coa chegada de OS X Yosemite e o lanzamento da biblioteca iCloud, chega unha nova actualización de iOS 8 e dásenos a posibilidade de activar o Biblioteca fotográfica de iCloud no noso dispositivo iOS. Para iso debemos ir a Axustes> Fotos e cámara> Biblioteca fotográfica iCloud e activa-lo. Se observamos esa pantalla, verá que a continuación pode configurar este novo servizo que agora mesmo aínda está en fase beta.

activar-biblioteca

Teña presente que se activa esta posibilidade, o álbum Camera Roll e o álbum Photo Stream desaparecerán de novo para converterse no novo álbum "Todas as fotos" e aparecerá de novo o álbum "Eliminado recentemente".

En resumo, se non activas a fototeca de iCloud, terás o álbum Camera Roll e as fotos en streaming e o xeito de eliminar fotos é o mesmo de sempre, faino nos dous álbums do mesmo xeito. Se, por outra banda, activou a iCloud Photo Library, as fotos e os vídeos que faga sincronizaranse coa nube, se o configurou activando en «Cargar as miñas fotos en streaming dentro Axustes> Fotos e cámara. Nese caso, poderás eliminar as fotos do teu dispositivo no álbum Todas as fotos e borraranse automaticamente do iCloud e doutros dispositivos. Ademais, tamén poderás acceder a icloud.com, ingresar á beta de iCloud Photo Library e eliminar de Internet a foto ou o vídeo que consideres oportuno, que ao mesmo tempo serán eliminados de todos os dispositivos sincronizados con iCloud.

foto-biblioteca-icloud_com

Unha das cousas que notei e que aínda non existe é poder seleccionar se desexa ou non que os vídeos que tome se sincronicen automaticamente con iCloud, xa que cando tomo un vídeo co meu iPhone ocupa un espazo considerable que resta os 5 GB gratuítos e tamén pode encher outro dispositivo iOS que non ten a mesma capacidade que o que levo eses vídeos.

Poñendo o meu propio exemplo, podo dicirche que merquei un espazo iCloud de 20 GB, que activei a iCloud Photo Library e, polo tanto, TODAS as fotos e vídeos que fago co meu iPhone 6 64 GB están sincronizados con iCloud para ocupar un espazo máximo de 20 GB. Ben, como o meu iPad Air ten 32 GB e normalmente teño uns 10 GB de balde, atopeime na situación de que un día fixen vídeos co iPhone cun tamaño total de aproximadamente 13 GB, que encaixan perfectamente no iPhone, nos 20 GB de iCloud tamén, con todo no iPad, cando se realizou a sincronización directa, informoume de que había falta de espazo nel. É por iso que é necesaria unha opción que nos permita sincronizar fotos ou vídeos como nos convén e non todos de xeito masivo.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.