Que pasa se bloqueo a alguén en Facebook?

Que pasa se bloqueo a alguén en Facebook

Facebook segue sendo unha rede social moi relevante, aínda que parece que se quedou atrás de opcións como TikTok, Twitter e Instagram. Isto é grazas á enorme popularidade da plataforma, que axudou a acumular unha gran cantidade de usuarios, que tamén seguen rexistrándose a diario. Por iso, hoxe queremos falar dos efectos xerados por unha das opcións máis importantes e útiles que temos para a nosa seguridade e privacidade. Nese sentido, se te preguntas que pasa se bloqueo a alguén en Facebook? Aquí vos imos explicar.

As opcións de bloqueo representan un escudo contra contidos ou persoas coas que queremos evitar tanto o contacto como a visualización da nosa información. Por este motivo, convén saber como acceder a el e que ocorre cando aplicamos un bloqueo.

Por que bloquear a alguén en Facebook?

As opcións de bloqueo están presentes desde o inicio das aplicacións e servizos onde os usuarios se conectan para interactuar. Por exemplo, se lembramos o antigo MSN Messenger, podemos ver que existía a posibilidade de bloquear a alguén, evitando que o usuario en cuestión nos enviara mensaxes. Do mesmo xeito, funcionou en todas as plataformas onde se incorporou e Facebook non é unha excepción.

As redes sociais fixeron que gran parte da nosa información persoal estea dispoñible na rede, desde a nosa data de nacemento ata as fotos. Isto significa que calquera persoa que teñamos na nosa lista de Facebook pode ver todo o que mostramos na plataforma. Neste sentido, se consideras que corres risco de calquera tipo contra un ou varios usuarios concretos, podemos recorrer ao bloqueo.

O anterior é só un exemplo das situacións que se poden presentar e que nos levan a utilizar esta alternativa. Non obstante, o seu uso está pensado para calquera escenario onde queiramos limitar o alcance dunha persoa á nosa conta.

Como bloquear a alguén en Facebook?

O procedemento para bloquear contas de Facebook é bastante sinxelo e a opción é accesible para quen queira usalo. Neste sentido, o primeiro que debes facer é atopar a persoa cuxo acceso á túa conta queres limitar e entrar no seu perfil. 

Bloqueo en Facebook

Debaixo da foto do perfil verás unha barra con opcións, interésanos a que está no extremo dereito, identificada con 3 puntos. Cando se fai clic, aparecerá un menú onde a última opción é "Bloquear". Fai clic nel e xa está.

Podes repetir esta tarefa con calquera conta que queiras bloquear, pero seguramente te preguntarás que pasa se bloqueo a alguén en Facebook? A continuación, contámoschelo.

Que pasa se bloqueo a alguén en Facebook?

Se utilizas a opción de bloqueo de Facebook, eliminarás que o usuario en cuestión teña ningún contacto contigo a través da rede social. Non obstante, esta é unha explicación xeral, realmente, hai toda unha serie de consecuencias para a conta bloqueada que imos detallar.

Non te atopará no buscador

O primeiro efecto que se xera ao bloquear a alguén en Facebook é que practicamente desaparecemos para esa persoa. Dicimos isto, debido á imposibilidade de atoparte de ningún xeito dentro da plataforma. Neste sentido, se introduces o teu nome no buscador da rede social, non aparecerás nos resultados.

non poderás engadirte de novo

Esta consecuencia forma parte dalgún xeito da anterior, xa que, ao desaparecer do radar do usuario en cuestión, tampouco terá como engadirte como amigo. Aínda que se atope o teu perfil, entrando dende a ligazón, tampouco poderás facer unha solicitude.

Non te podo etiquetar nas publicacións

Cando dixemos ao principio que desaparecerás da plataforma para a persoa bloqueada, é porque desaparecerás por completo. Isto tamén implica a posibilidade de etiquetarse en fotos, vídeos, estados e calquera publicación en xeral. Así mesmo, non terán acceso ao teu contacto en Messenger para escribirche deste xeito.

Non recibirás un aviso por ser bloqueado

Se che preocupa que o usuario en cuestión poida saber que o bloqueaches de inmediato, isto non sucederá. Esta opción é totalmente silenciosa, polo que cando premes en "bloquear" aplicarase todo o que mencionamos antes e a persoa non recibirá ningunha notificación ao respecto.

Para saber que foi bloqueado, terás que notar todos os efectos que mencionamos ata agora.

Tamén hai que ter en conta que existe a posibilidade de eliminar persoas de Facebook. Non obstante, é unha opción diferente do bloqueo e, polo tanto, ten efectos diferentes. Se eliminas a alguén, non pasará nada do que propuxemos. A única consecuencia desta opción é que non teremos acceso ás publicacións da persoa, ata que as volvamos a engadir.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.