Dropbox vam sada omogućuje komentiranje onoga što dijelite s prijateljima

Dropbox i komentari prilikom dijeljenja datoteka

Do prije danas, svi oni ljudi koji su nekada dijelite datoteke pomoću svoje usluge Dropbox Trebali bi upotrijebiti vezu da bi je kasnije poslali e-poštom, mjestu na kojem bi se mogli napisati različiti tipovi komentara o sadržaju tih datoteka.

To se ne može učiniti samo s našim klijentom e-pošte, već i putem društvenih mreža slanjem interne poruke osobi s kojom ste htjeli podijeliti ovu datoteku hostiranu na Dropboxu. Trenutno se situacija promijenila zahvaljujući novo ažuriranje koje su napravili njegovi programeri i gdje, sada možete pisati bilo koju vrstu komentara među nekoliko drugih značajki.

Novo korisničko sučelje u Dropboxu

Očito moramo upozoriti sve čitatelje da moramo nužno imati račun u ovoj usluzi pohrane u oblaku, pogotovo ako smo ljudi koji će dijeliti datoteku koja je tamo hostirana za druge. Kada unesete svoj račun i odaberete bilo koji datoteku za dijeljenje s kontaktom ili prijateljem moći ćete se diviti proširenom sučelju, nečemu vrlo sličnom onome što ćemo predložiti u nastavku.

komentari na Dropboxu

S lijeve strane nalaze se podaci o datoteci koju ćemo podijeliti, što je u ovom slučaju tablet tipa rar; prema desnoj strani je nova značajka koju je implementirao Dropbox, gdje možemo postaviti komentar za to tko će ga dobiti. To je nesumnjivo velika pomoć jer ćemo prilikom slanja određene datoteke ili dokumenta upozoriti primatelja na njegov sadržaj. Ovim se pokušava spriječiti da ova vrsta datoteka koje šalje Dropbox ide u "neželjenu" (neželjenu) mapu. Ali to nije sve, jer osim što ćete moći napisati komentar u ovom području, moći će se uputiti i na bilo kojeg drugog korisnika kojem bi ovaj prilog trebao biti potreban.

Napredne opcije instalirane u Dropboxu

Ono što smo gore spomenuli još je jedna od dobrih vijesti budući da je prostor koji je razvijač Dropbox integrirao nije ograničeno samo na mogućnost pisanja komentara ali i spomenuti ime nekog drugog kontakta. Na istoj slici koju postavljamo u gornji dio, moći ćete shvatiti ovaj detalj, jer se upravo tamo predlaže spomenuti bilo koju osobu koja koristi znak "@"; To znači da ćemo se, ako napišemo na ovaj simbol i odmah smjestimo slovo jednog od naših kontakata, odmah pojaviti njihovo ime, što je vrsta označavanja to je danas postalo vrlo važno i od kojeg su ga mnogi ljudi navikli koristiti na Facebooku ili Twitteru.

Ako tada nemamo dodan kontakt koji bi se pojavio u ovom malom načinu upotrebe mogli bismo se osloniti na e-poštu pošiljatelja. Istodobno ćete to morati napisati u područje za komentare koje smo gore predložili. Također možete koristiti malu ikonu smještenu s desne strane spomenutog polja (u obliku lika), što će nam pomoći da lakše pronađemo bilo koji kontakt ili prijatelja.

Onemogućite komentare i obavijesti u Dropboxu

Iako sve ovo mnogima može zvučati fantastično, zasigurno nekolicina neće htjeti objavljivati ​​bilo kakve komentare i još gore, primati obavijesti e-poštom kad bilo tko od pošiljatelja, odgovorimo na ono što smo poslali. Da bismo to učinili, trebali bismo otići samo na opciju u gornjem desnom dijelu (Opcije), koji djeluje kao mala konfiguracija usluge; Primijetit ćete da postoji nekoliko opcija koje će vam omogućiti da deaktivirate funkcije za dijeljenje poruke, kao i one koje se odnose na obavijesti. Možete ga koristiti za datoteku koju u tom trenutku šaljete ili za sve one koje ćete od danas slati.


Sadržaj članka pridržava se naših načela urednička etika. Da biste prijavili pogrešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji će komentirati

Ostavite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljen. Obavezna polja su označena s *

*

*

  1. Za podatke odgovoran: Miguel Ángel Gatón
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obvezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostira Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.