Hogyan lehet inaktiválni a Facebook-fiókomat

bemutató a facebook deaktiválására

A Facebook jelenleg világszerte a leggyakrabban használt közösségi hálózat. Bár az elmúlt két évben több botrány is volt vele, főleg a magánélet és biztonság az interneten. Mivel a vállalat nem tett meg mindent a felhasználók azon adatainak védelmében, akiknek van fiókjuk ezen a közösségi hálózaton. Ezért voltak olyan emberek, akik úgy döntöttek, hogy deaktiválják fiókjukat a közösségi hálózaton.

Ez bármikor megtehető. Ezért azoknak a felhasználóknak, akik érdeklődés a fiók deaktiválása iránt a közösségi hálózaton, lehetséges. Bár van néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni a Facebook-fiók deaktiválásakor. Néhány szempont, amelyet fontos tudni.

Deaktiválja vagy törli a Facebook-fiókot?

Fejléc tartalom törlése Facebook

Ez az első koncepció, amelynek egyértelműnek kell lennie ebben a folyamatban. A Facebook ezt a két lehetőséget kínálja a felhasználóknak. A fiók inaktiválásának lehetősége azt jelenti az említett fiók a közösségi hálózatban egy ideig inaktív marad. Tehát egyetlen felhasználó sem látogathatja meg a személy profilját, sem üzeneteket nem küldhet neki. De a fiókadatok egyikét sem távolítják el. Tehát, amikor a felhasználó visszatérni akar, csak a felhasználónevével és jelszavával kell bejelentkeznie a fiókjába (ha még emlékszel) és minden normalizálódik benne.

De a a Facebook a lehetőségek közül a második a fiók törlése. Ez azt jelenti, hogy az említett fiók a közösségi hálózatban örökre eltűnik, így a benne lévő összes adat törlődik. Az említett felhasználó fotói, videói és üzenetei a közösségi hálózaton törlődnek. Tehát ez egy sokkal teljesebb akció, de ebben biztosnak kell lennie.

Tehát a felhasználónak tisztában kell lennie azzal, hogy mit akar csinálni ily módon. Ha szeretne egy kis szünetet tartani a Facebook-tól, akkor a legjobb fogadni a fiók deaktiválására. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy visszatérjen a számlához, ha úgy véli, hogy az említett törés véget ért. De ha örökre abbahagyja a közösségi hálózat használatát, akkor a legjobb, ha folytatja a fiók törlését. Mindkét lehetőséget az alábbiakban ismertetjük.

Kapcsolódó cikk:
Fotók letöltése a Facebook-ról

Deaktiválja a Facebook-fiókot

Deaktiválja a Facebook-fiókot

Ebben az első lehetőségben a döntés a fiók deaktiválásáról a közösségi hálózaton, valami ideiglenes. Tehát, ha a jövőben újra hozzáférni szeretne ehhez a fiókhoz, akkor csak újra be kell jelentkeznie. Ehhez először be kell lépnie a Facebookra. Számítógépen és okostelefonon egyaránt lehetséges, bár ezek a dolgok általában kényelmesebbek, ha számítógépes változatban végzik őket.

A közösségi hálózaton belül a képernyő jobb felső részén található lefelé mutató nyílra kell kattintania. Amikor ezt megteszi, megjelenik egy különféle lehetőségeket tartalmazó helyi menü. A lista egyik lehetősége a konfiguráció. Rákattintunk, és beírjuk a konfigurációt. Ezután a képernyő bal oldalát nézzük. Több szakasz van ott, az egyik Az Ön Facebook-információi, amelyre kattintunk.

Ezután a képernyő középső részében új lehetőségek sora jelenik meg. Közülünk van egy a Fiók és az adatok törlése nevű. Tőle jobbra van egy nézet gomb, amelyre kattintva megtekinthetjük az ebben a szakaszban található lehetőségeket. Tehát látni fogjuk, hogy két lehetőségünk van. Az egyik a fiók inaktiválása, ami érdekel minket. Kattintson rá, hogy folytassa. A Facebook több kérdést tesz fel nekünk, amelyekkel azt akarják, hogy maradjunk, de csak folytatnunk kell, amíg el nem érjük az utolsó lépést. Ebben csak rá kell kattintania a fiók deaktiválására. Tehát már elkészült.

Kapcsolódó cikk:
Hogyan lehet egyszerűen törölni az összes Facebook-bejegyzésemet

Törölje a Facebook-fiókot

Törölje a Facebook-fiókot

Ez a második lehetőség valamivel szélsőségesebb, mivel feltételezi, hogy az említett fiókot teljesen törölték Határozottan. Ami azt jelenti, hogy az adott fiókban minden véglegesen törlődik. A folyamat nagyon hasonló ahhoz, amelyet az előző esetben követnünk kell. Ezért nyissa meg a Facebookot, és kattintson a képernyő jobb felső sarkában található lefelé mutató nyílra. Ezután beírjuk a közösségi hálózat konfigurációját.

Újra megnézzük a képernyő bal részét, ahol rákattintunk az Ön Facebook-információjának nevű lehetőségre. Ezután az erre a szakaszra utaló opciók megjelennek a képernyő közepén. Ismét be kell lépnünk a Fiók és információk törlése nevű szakaszba, ezért a Nézet gombra kattintva megtekinthetjük a rendelkezésre álló lehetőségeket. Ez egy új képernyőre vezet, ahol a két lehetőség van a korábbiakhoz képest. Deaktiválja vagy törölje a fiókot a közösségi hálózatból. Ebben az esetben az érdekel minket, hogy megszüntessük.

Mielőtt folytatnánk a fiók törlését, lehetőségünk van letölteni a Facebook-fiókban lévő összes adatot. Ehhez meg kell kattintson az információ letöltésének lehetőségére. Ez lehetővé teszi, hogy hozzáférjen az összes olyan fényképhez, videóhoz vagy üzenethez, amely a fiókjában volt a közösségi hálózaton. Mivel általában vannak olyan adatok, amelyek csak Önben vannak, és nem akarja elveszíteni. Miután ezeket az információkat letöltötte, készen áll a következő lépésre.

Kapcsolódó cikk:
Hogyan lehet helyreállítani a törölt Facebook-üzeneteket

Ezután kattintson a fiók törlése gombra, ami a kék gomb alul. Az első dolog, amit felkérünk, adja meg a Facebook-fiók jelszavát annak ellenőrzésére, hogy a fiók tulajdonosa hajtja-e végre ezt a műveletet. Miután ez megtörtént, csak egy sor képernyőt kell követnie, amíg el nem éri az utolsó lépést, amely az említett fiók megszüntetése.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

*

*

  1. Az adatokért felelős: Miguel Ángel Gatón
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.