10 film medeni sampurna kanggo wengi Halloween

halloween

Kaya sing sampeyan ngerteni, 1 November wis cedhak, dina sing ing Spanyol mesthi dikenal kanthi jeneng "All Saints Day" nanging, amarga kita seneng karo pesta kasebut lan nggunakake wektu perayaan, sithik-sithik wis dingerteni lan liyane Halloween, festival Anglo-Saxon Celtic. Bengi kasebut, bocah-bocah padha metu muni lonceng omah kanggo njaluk permen lan bocah-bocah ora padha plancongan, nyamar utawa ora nyamar. Yen kita nyamar, ide sing ideal yaiku nyamar minangka sing medeni, kayata zombie, pembunuh utawa wong sing dipateni. Nanging, saiki wayahe paling pas kanggo menehi saran sawetara Film Nggegirisi (MUAHAHA!).

Sabanjure, kita bakal menehi rekomendasi 10 Slasher "Sampurna", ing kuotasi, bisa dideleng sajrone minggu iki. Aku menehi kuotasi amarga ing dhaptar ana sawetara klasik medeniIki bisa uga ora narik kawigaten para remaja utawa wektu lawas kanggo efek, pencahayaan, fotografi, lan uga dubbing, nanging klasik ing dhaptar kasebut minangka karya agung. Urutan dhaptar bisa beda-beda, nanging nomer siji wis jelas. Sawise motong, sampeyan duwe kabeh dhaptar lan sampeyan bakal ngerti sebabe nomer siji ora bisa dadi film liyane. Entuk brondong lan mateni lampu ... yen sampeyan wani ...

1213 Sadurunge diwiwiti karo dhaptar, kita kudu nerangake apa sing diarani "Slasher": dikenal minangka Slasher kanggo genre sing lair taun 70an psiko getih banget yaiku merjaya wong siji-siji. Slasher sing apik yaiku korban yaiku para remaja nalika dheweke ora dilindhungi wong tuwa, sanajan korban uga luwih tuwa. Ana uga sing menarik jinis sadurunge mati, soko sing dibayangke ing saga Scream (sampeyan ora bisa mati yen sampeyan prawan) lan dheweke duwe mabuk utawa obatan bekas.

Babagan liyane sing narik kawigaten yaiku sawetara sing diucapake ing film Nightmare on Elm Street pungkasan, lan jinis film kasebut kadang-kadang nggambarake "rasa ora resik." Ing budaya liyane, nalika bocah enom bakal diwasa, dheweke kudu nindakake perkara sing medeni banget, kayata munggah gunung lan ngadhepi monster, yaiku umume wong diwasa kulawargane. Yen wis rampung, dheweke wis dadi pria lan kabeh wong ngerti. Ing budaya kita, sulih kanggo pengalaman kasebut yaiku film horor.

10- Tujuan Akhir 5 (2011)

tujuan pungkasan

Tujuan akhir 5 nutup lingkaran saga karo akeh penggemar. Kaya dene liyane, protagonis dheweke slamet saka kacilakan amarga kasunyatane ana salah sawijine sing duwe firasat lan ndeleng sedane, mula dheweke ngelingake kabeh kanca supaya ninggalake wilayah kasebut. Nanging pati ora seneng diapusi, mula dheweke bakal nemokake cara kanggo nyelehake perkara kasebut. Yen kita nganggep yen pati dudu psikopat, kita bisa ujar manawa dudu Slasher 100%, mula ana ing papan kaping 10

Ing film pungkasan ing saga iki, ana efek khusus sing apik banget, mula aku milih saka 5, utamane matine nalika wiwitan. Nanging uga, ana kejutan ing film kasebut sing menehi benjolan angsa kanggo kita sing wis ndeleng papat liyane. Aku ora ngerti sebabe, nanging kaya ngono, aku dudu penggemar seri, mung kanggo ndeleng kabeh saurutan. Minangka anekdot komik, komentar babagan pengalaman sedulur sing ngimpi yen pesawat mabur sadurunge nyekel pesawat. Adhik iparku ujar yen dheweke ora bisa ngomong kabeh (xD).

9- Clownhouse (1989)

omah badut 2

Gagasan paling apik ing jagad iki, yaiku sampeyan wedi karo badut lan nggawa sampeyan menyang sirkus. Mangkene sing kedadeyan ing Clownhouse, ing ngendi sedulur Casey nggawa dheweke menyang sirkus ngliwati rasa wedi karo badut. Nanging badut minangka karakter sing ora mbebayani, kajaba sawetara wong edan sing lolos saka omah omah lan nyelehake ...

8- Malam Prom (1980)

prom-wengi-1

 

Sawetara bocah muter lan dheweke nindakake apa sing saiki bakal kita kenal minangka bullying tumrap bocah wadon, sing ngalami kacilakan lan tiwas, mula dheweke nggawe kesepakatan nggawe bisu supaya ora ngandhani apa-apa. Iku kedadeyan nalika umure 12 taun. 6 taun mengko, kulawarga iki mengeti sedane bocah wadon ing dina tari kelulusan. Yen kita ulang taun pati, kanthi prom lan a maniak bunuh diri sing uwal saka kunjara, apa sing bisa kedadeyan? «Bakal ana getih! »

7- Valentine Berdarah (1981)

valentine getih

Un minero wong anyar nyebabake kacilakan ing tambang, nyebabake papat wong sing mati lan sing kaping lima koma. Setahun mengko, Harry Warden tangi saka koma lan wiwit mateni wong nganggo pickaxe panambang Lan 10 taun sabanjure, dheweke wiwit mateni wong maneh ... nalika Dina Valentine ...

Film iki uga duwe versi modern taun 2009 lan diarani padha, nanging nambahake 3D menyang judhul. Sampeyan bisa uga pengin ndeleng versi modern babagan efek kasebut. Wiwitane luar biasa.

6- Aku ngerti apa sing sampeyan lakoni musim panas pungkasan (1997)

Aku ngerti apa sing sampeyan lakoni ing musim panas pungkasan

Klompok wong enom padha mulih saka pesta, ngombe lan ngguyu, lan padha mlayu liwat soko. Dheweke bali lan wis ana menungsa. Apa sing bakal ditindakake? Dheweke nyopir mabuk lan dhuwur! Sing kedadeyan yaiku nyingkirake awak lan aja mbahas apa sing kedadeyan maneh. Nanging sawetara wektu mengko, ana sing ngirim cathetan karo teks «Aku ngerti apa sing sampeyan lakoni ing musim panas pungkasan«. Kaping pisanan katon minangka guyon ala saka wong sing wis ngilangi pakta sing nggawe bisu, dadi ngipi elek nalika dheweke wiwit mati.

5- Boneka setan (1988)

boneka diabolical

Kanthi judhul asli «Dolanan Anak» («dolanan bocah» utawa «dolanan bocah», ayo diowahi nganggo terjemahan judhul menyang basa Spanyol ...) kita duwe crita babagan penjahat sing mbebayani banget sing ditembak mati ing toko dolanan. Wong jahat ngerti Voodoo lan digunakake kanggo mindhah jiwane menyang boneka merek "Good Guy", Chucky. Andy sing umur 6 taun seneng karo boneka kasebut, amarga dheweke mesthi seneng lan, luwih-luwih, iku luwih saka tresnane. Nanging luwih akeh, kayata sampeyan bisa ndeleng ing gambar ing ndhuwur. Aku ora pengin nggawe spoiler, nanging elinga yen aku ujar manawa pembunuh ngerti carane nindakake Voodoo ...

4- Jumuah tanggal 13 (1980)

Jumuah tanggal 13

Klasik liyane sing apik sing bisa mecucu yen sampeyan isih enom, nanging sing menehi jaman. Iki minangka Slasher ing endi protagonis Jason voorhees, sing duwe pasuryan sing cacat, ora bisa ngomong (ora ujar apa-apa ing film apa wae) nanging minangka salah sawijining psikopat paling ala ing sejarah bioskop. Ora muspra, lan iki dudu Spoiler, dheweke dipateni kaping pirang-pirang, nanging dheweke bola-bali urip maneh. Apa sing luwih medeni tinimbang pembunuh psikopat sing sampeyan ora bisa nyingkirake?

3- A Nightmare on Elm Street (1984)

Ngipi elek ing dalan Elm

Ing langkah kaping telu saka podium, kita duwe klasik tanpa wates, yen ora nggatekake pin lan sawetara gambar. Crita kasebut kedadeyan ing Elm Street, lingkungan sing dadi penjahat, Freddy Krueger, nyiksa bocah-bocah ing lingkungan kasebut. Wong tuwa sing nesu nesu, njupuk undang-undang kasebut, nggunakake Freddy lan ngobong dheweke urip. Nalika dheweke seda, dheweke ngelingake yen dheweke bakal terus ngejot anak-anake, nanging ing ngendi dheweke ora bisa nglindhungi ... ing impen sampeyan ...

Film sing ora disaranake kanggo wong sing ngimpi banget. Yen sampeyan ora pengin ndeleng versi lawas, sampeyan bisa nonton "A Nightmare on Elm Street: The Origin", sanajan aku wis ndeleng lan luwih milih Wes Craven.

2- Pembantaian Chainsaw Texas (1974)

pembunuhan-texas-8

Ing langkah kapindho, kita duwe film sing saiki bisa diklasifikasikake kaya gaya iki, nanging ora persis kaya ngono. Pembantaian Texas minangka salah sawijining jinis pertama, ing ngendi para nom-noman nampa kabar manawa makam salah sawijining sedulur wis dirusak, dheweke menyang kuburan kanggo mriksa manawa ora masalah, lan nalika dheweke mutusake kanggo bali, dheweke duwe masalah karo mobil sampeyan. Wong enom padha seneng-seneng nganti wiwit ilang ...

Pembantaian Texas Chainsaw mesthine ndhisiki gaya Slasher, nanging amarga dheweke minangka wong enom sing tiba siji-siji, mula ana ing dhaptar kasebut.

Ing judhul asli katon tembung «gergaji«. Aku ninggalake kana.

1- Halloween (1978)

Halloween

 

Lan ing nomer 1, kepiye uga Halloween. Posisi kasebut ana ing tanggal iki nalika artikel kasebut ditulis, nanging bisa uga ana ing papan liya. Dikandhani yen film iki miwiti Slasher genre lan nyritakake Michael Myers, pasien mental sing dikunci ing suaka amarga mateni mbakyune lan mlayu menyang mateni adhine saiki.

bonus:

Mangkene sawetara film sing disaranake nonton, sanajan ora Slasher 100%, mula ora ana ing dhaptar kasebut.

  • saw: Saga iki dudu bisa diklasifikasikake dadi Slasher, nanging Puzzle minangka salah sawijining pembunuh getih sing paling akeh getih, sanajan dheweke yakin manawa kabeh sing dikarepake yaiku supaya wong bisa sinau ngurmati urip. Uga, John ujar manawa dheweke ora mateni wong amarga dheweke mesthi menehi pilihan.
  • Collector The y Koleksi The: Iki minangka rong film sing ana pembunuh sing mung mateni pembunuhan lan aku ora duwe motif, utawa dheweke ora ujar ing film kasebut (utawa aku ora kelingan). Aku nyaranake supaya bisa ngerti babagan gory. Yen seneng teror, sampeyan bakal seneng.
  • Freddy lawan Jason: Kepiye carane bisa? Freddy lagi ngimpi lan Jason ora. Yen sampeyan takon karo awakmu pitakon sing padha karo pitakonku, dak saranake sampeyan nonton. Aku kaget banget lan seneng-seneng kaya kurcaci. Miturut cara kasebut, bisa uga bisa dingerteni.
  • Ora ana sing urip (ora ana sing urip): Film sing psikopat brutal "tenang." Nalika tindak ing kana sawetara kriminal cilik nyebrang lan nesu. Apa sing bisa kedadeyan? "Sampeyan kabeh padha salah karo wong sing salah, motherfu *****"
  • Pembunuh sing alon banget kanthi senjata sing ora efisien: lan kita ninggalake kanthi wedi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.