10 kemungkinan anyar kanggo urip asing

Wis puluhan taun, tinimbang kuwatir luwih akeh supaya planet sing dipanggoni ing kahanan optimal, ilmu pengetahuan luwih milih goleki jagad liyane sing bisa urip, planit kosong sing bisa dikuwasani manungsa (lan ngeksploitasi), utawa planet sing duwe urip njaba bumi lan kita bisa nelukake.

Ing taun 2009, misi ruang angkasa Kepler NASA diwiwiti kanthi tujuan mangsuli Nemtokake: "Pira planet sing padha karo planet Bumi ing galaksi?" Sawise wolung taun riset, kita wis duwe wangsulan kaping pisanan.

Sepuluh planet anyar ditemokake kanggo nggoleki urip

Tim misi luar angkasa Kepler, sawise kerja keras suwene wolung taun, wis menehi presentasi, saiki katalog paling gedhe saka potensial planet anyar. Khusus, dhaptar iki kalebu total 219 temonan, nanging ora kabeh valid kanggo inang.

Saka kabeh panemuan kasebut, sepuluh panemu duwe dimensi sing padha banget karo ukuran planet Bumi, uga nduwe orbit sing padha banget. Opo maneh bisa urip nalika lagi ana ing wilayah sing diarani "zona bisa dienggoni", yaiku jarak adoh saka Srengenge kanggo omah banyu ing kahanan cair, sing penting kanggo urip.

Mario Pérez, anggota misi Kepler Divisi Astrofisika NASA, tanggung jawab nggawe publik informasi iki Wingi saka Silicon Valley. Kanthi 219 temuan kasebut, mula wis ana 4.034 calon ditemokake. Kabeh mau, wis dikonfirmasi manawa 2.335 ana ing njaba tata surya kita (mula eksoplanet), dene udakara telung puluh cedhak karo planet kita.

Peluncuran satelit Kepler buatan ing taun 2009 | GAMBAR: NASA / Jack Pfaller

Kaya sing sampeyan bayangake, satelit buatan Kepler terus ngorbit Sun kanggo nggayuh misi kanggo golek planet anyar sing bisa urip lan mbukak data lan informasi anyar sing ngidini kita luwih ngerti babagan Semesta.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gemma Lopez ngandika

    Nalika ngomong babagan luar angkasa, sampeyan padha karo ngrungokake wong ujar aku weruh swarga lan Gusti Allah, kalorone ngapusi manungsa ??

bool (bener)