10 taun Xbox 360

xbox-360-console

Tanggal 22 Desember 2005 dheweke mudhun Xbox 360 ing Amerika Serikat, serangan kaping pindho saka Microsoft ing pasar video game minangka pabrikan console, nindakake perkara sing padha sawetara dina mengko ing wilayah Eropa lan Jepang. Xbox 360 Diiringi macem-macem judhul nalika diluncurake, ing antarane bisa disorot Telpon saka tugas 2, dikutuk: Asal-Usul Pidana, Kameo: Unsur Kekuwatan, Nol Peteng sing Sampurna y Proyek Gotham Racing 3.

Peluncuran konsol rada angel lan ora nate mandheg: Microsoft wiwit produksi massal saka Xbox 360 mung 69 dina sadurunge tekan toko. Amarga alasan iki, ora cukup akeh unit kanggo memenuhi permintaan mesin desktop anyar, utamane ing Amerika Serikat lan Eropa, dene Jepang, wiwit awal, nolak pasokan Microsoft lan ngenteni obahe Sony karo dheweke PlayStation 3.

Xbox 360 Duwe perangkat keras sing hebat sing para pengembang rauh ngerti: duwe a Xenon CPU de IBM lan a ATI Xenos GPU, sing nuduhake kabisat sing luwih luar biasa saka level sing kita tingali ing konsol generasi sadurunge. Sanajan akeh game awal sing teka Xbox 360 bisa dianggep minangka intergenerasional lan butuh wektu kanggo program sing nyata-nyata nduduhake apa sing bisa ditindakake mesin kasebut.

xbox 360 game diluncurake

Nalika console wis duwe basis pangguna sing apik, sing pertama wiwit muncul masalah hardware. Wiwitane, ana diskusi babagan kasus sing sepi, nanging kanthi cepet panggilan kasebut nyebar bunder pati y Microsoft ing tangane ana bom sing bisa njeblug lan ngrusak merek kasebut Xbox. Kanggo Redmond, diwenehi ruang lingkup prastawa kasebut, dheweke ora duwe pilihan liyane kajaba nawakake garansi tambahan taun ing konsol, tumindak sing regane luwih akeh tinimbang milyar dolar. Nalika semana, sawetara sumber negesake manawa masalah kasebut lampu abang amarga rencana perangkat keras sing kurang apik amarga Microsoft Iki ngilangi kontrol kualitas sing cocog supaya bisa tepat wektu kanggo kampanye Natal 2005. Sabanjure, ana pirang-pirang revisi konsol, kanthi owah-owahan hardware, kapasitas hard disk, lan finish estetis, kanggo nawakake luwih akeh marang pelanggan sistem dipercaya.

xbox 360 lampu abang

Kanggo akeh pemain game, salah sawijining kasuksesan paling gedhe yaiku komunitas sing digawe Xbox Live, platform game online saka Microsoft, sing mbedakake antara pangguna sing mbayar, sing diarani emas, lan Silver. Sanajan nolak Sony ing generasi pengisian daya kanggo main online, mengko kaya sing wis dingerteni ing PlayStation 4, tundhuk karo model pembayaran kanthi sistem tartamtu PlayStation Plus, sing saliyane, Microsoft, bakal njupuk keanehan tartamtu, kayata ngirim game menyang pelanggan sing mbayar.

xbox emas urip

Kekuwatan liyane saka Xbox 360 sing bakal akeh disebutake bakal dadi duweke Prentah kontrol. Iki minangka evolusi sing luwih ergonomis lan nyenengake pengontrol S saka sadurunge Xbox, kanthi tombol distribusi sing luwih apik, pemicu sing luwih apik, tombol pandhuan lan sinyal nirkabel. Nanging, titik kontrol utama sing lemah banget yaiku silang sing rada kaku lan ora akurat, nanging kaya konsol, kontroler Xbox 360 iki kena révisi. Popularitas komando kasebut diluncurake ing PC, kanthi kompatibilitas lan dhukungan saka pangembang sing nggunakake program kanggo platform iki.

Xbox-360-Wireless-Controller-Putih

Piranti penting liyane ing urip Xbox 360 ana introduksi saka Kinect. Ing presentasi pertama periferal, kita dikandhani minangka revolusi ing jagad video game, amarga kapasitas kecemplung sing durung nate ditemokake - apa sampeyan kelingan Milo? Mesthi ora - wis kemungkinan tanpa wates. Pungkasane, tembung kasebut kabur dening angin, katalog kanggo Kinect dikurangi dadi pirang-pirang game santai lan gadget akhire kumpul bledug ing sawetara pojokan omah pangguna. Sabanjure, ana nyoba maneh kanggo ngenalake teknologi iki menyang konsumen liwat Xbox One, nanging wangsulane negatif banget, yaiku Microsoft wiwit meneng wae Kinect.

Yen kita kudu ngobrol babagan piranti lunak eksklusif, judhul mung kanggo Xbox 360 Dheweke diklasifikasikake ing rong aspek: eksklusif mung kanggo konsol oetotal exclusivity. Dheweke menehi akeh kanggo ngobrol efek Massa o BioShock nalika dirilis ing platform liyane, utawa kritik Versi PC de Alan Wake, Gir Perang o Fabel iii. Nanging fokus ing pengalaman sing mung bisa ditawakake Xbox 360, kita kudu nyorot program kaya Halo 3, Halo Reach, Halo 4, Ace Combat 6, Naga Biru, Crackdown, Dead Rising, beda Forza Motorsport, trilogi asli saka Gir Perang, Alan Wake, Kameo, Odyssey Ilang o Proyek Gotham Racing 4.

Saka katalog konsol sing jembar, game sing adol luwih saka 6 yuta kopi yaiku:

  1. Kinect Adventures - 21.63 yuta
  2. Grand Theft Auto V - 15.60 yuta
  3. Telpon saka tugas: Perang Modern 3 - 14.59 yuta
  4. Telpon saka tugas: Ops Ireng - 14.41 yuta
  5. Telpon saka tugas: Black Ops II - 13.49 yuta
  6. Telpon saka tugas: Perang Modern 2 - 13.44 yuta
  7. Minecraft - 13 yuta
  8. Halo 3 - 12.06 yuta
  9. Halo 4 - 9.41 yuta
  10. Gir Perang 2 - 6.74 yuta

Xbox 360 bisa ngadeg nganti PlayStation 3 amarga kapercayan lan kumingsun gedhe banget saka Sony. Rega konsol Microsoft ternyata bisa diakses luwih saka rata-rata konsumen - elinga PS3 mlumpat menyang Euros 600 lan tanpa kalebu game - programer wis digunakake kanggo arsitektur sing ora Komplek kaya Cell lan sajrone taun-taun awal, kita nemokake katalog game sing akeh. Nanging, babagan pungkasan urip konsol bisa dipertanyakan, kanthi kekeringan utama judhul eksklusif triple-A lan Microsoft fokus banget kanggo ngembangake Xbox Live lan mlebu Kinect nganggo corong. Isih ana kabeh, lan sanajan cara bali Sony, Xbox 360 berhasil nggayuh angka sales sing ora ana sing dicurigai ing wulan November 2005, luwih-luwih sawise rong generasi dominasi merek PlayStation.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.