Amazon wis adol teknologi pangenalan rai menyang panguwasa

Taruhan Amazon ing seri TV LotR

Amazon duwe layanan pangenalan wajah sing diarani Rekognition, sing bisa ngenali nganti 100 wajah ing siji gambar. Iki minangka entri perusahaan menyang bisnis keamanan, sing saiki saya akeh. Nggunakake intelijen buatan lan bisa nglacak wong kanthi nyata ing situs umum. Miturut perusahaan panggunaan kasebut dianggep umum. Sanajan ana kontroversi tartamtu.

Wiwit alat kasebut digunakake kanggo mindhai gambar saka kamera polisi. Lan iki minangka kontroversi. Amarga kayane Amazon nawakake Rekognisi kanggo pasukan polisi ing sawetara kutha ing Amerika Serikat. Tumindak sing bisa mbebayani privasi pangguna.

American Liberties Union (ACLU) wis nindakake investigasi sing nyritakake kepiye Amazon wis mbantu organisasi pamrentah nggunakake alat iki. Sawetara organisasi wis nulis marang CEO perusahaan kanggo njaluk supaya dheweke ora nggunakake program iki lan nawakake menyang pamrentah.

Pangenalan rai

Dheweke ujar manawa iki Panguwasa ing Amerika Serikat bisa nggunakake Rekognition kanggo nyerang sawetara komunitas. Kajaba iku, iki minangka cara kanggo ngotomatisasi identifikasi wong, amarga ora njamin keamanan, dheweke dadi mesin pengawasan sing ngidini ngontrol apa sing ditindakake wong-wong tartamtu. Yen dheweke melu demonstrasi lan informasi iki bisa digunakake kanggo nglawan dheweke.

Pangenalan wajah kaya Amazon tetep bisa entuk pasar. Sanajan kontroversi panggunaan kasebut pancen gedhe tenan, lan nyatane kayane saya akeh. Wiwit teknologi kasebut, perjuangan karo privasi pangguna. Amarga bisa ngawasi pasuryan ing foto klompok utawa ing papan sing rame kaya bandara. Ana prekara sing bisa nyalah gunakake.

Washington County wis nggunakake sistem pangenalan rai Amazon iki. Nyatane, duwe basis data kanthi luwih saka 300.000 foto sing bakal dingerteni dening sistem. Dheweke uga duwe app. Nanging sabenere jinis kahanan iki sing nyebabake masalah kasebut. Apa sing pungkasane bakal kelakon karo teknologi iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)