Apa sing bisa ditindakake yen smartphone Android utawa iOS dicolong utawa ilang? Langkah-langkah sing disaranake sampeyan tindakake

Logos

Ilang utawa duwe smartphone dicolong yaiku pengalaman paling ala sing bisa dialami saiki ing babagan elektronik konsumen, ora mung kanggo kabutuhane sing dibutuhake (regane saya suwe saya dhuwur) nanging uga kanggo kepentingan pribadi sing biasane ana ing njero omah.

Pandhuan kanggo nyegah kedadeyan kasebut gampang nanging ora mesthi efektif, amarga ora mung gumantung karo perhatian lan perhatian sing diduweni. Google lan Apple nawakake sawetara alat kanggo mbalekake piranti nanging yen ora bisa paling ora, kita bisa nyimpen kabeh informasi pribadi. Saka foto menyang data pribadi kayata akun bank, alamat utawa nomer telpon.

Apa iPhone sampeyan wis dicolong utawa ilang?

Yen piranti sing ilang utawa dicolong saka merek apel, prosedur bakal beda-beda manawa kita duwe "Telusuran" pilihan utawa ora, amarga pilihan iki gumantung apa kita bisa nggolek terminal dhewe lan ngontrol jarak adoh saka piranti apel liyane, utawa saka situs web kasebut dhewe.

Ngaktifake pilihan iki gampang, kita mung kudu ngetik: setelan / Sandhi lan akun / iCloud / Telusuran.

Piranti telusuran

Kita wis ngaktifake [Telusuri] ing iPhone

Sampeyan bisa nggunakake app Telusuri kanggo nyoba mbalekake piranti utawa njupuk tindakan liyane kanggo nglindhungi informasi pribadi kanthi cara sing gampang.

  1. Mlebet menyang iCloud.com ing situs web kasebut dhewe utawa gunakake aplikasi Telusuri ing piranti Apple liyane.
  2. Temokake piranti sampeyan. Bukak app Telusuri ing piranti apel utawa bukak iCloud.com banjur klik telusuran. Pilih piranti sing sampeyan goleki kanggo ndeleng dununge ing peta. Yen piranti cedhak, sampeyan bisa nggawe swara supaya sampeyan utawa wong liya bisa nemokake.
  3. Tandhani kaya ilang. Piranti bakal dikunci mbatalake nganggo kode lan sampeyan bisa nampilake pesen pribadi karo nomer telpon sing bakal katon ing layar kunci piranti sing ilang utawa dicolong. Lokasi piranti uga bakal dilacak. Yen duwe Apple Pay nganggo kertu kredit sing gegandhengan, kertu bakal diblokir nalika ngaktifake mode sing ilang.
  4. Laporake kerugian utawa pencurian kasebut ing kantor Polisi utawa Garda Sipil sing paling cedhak. Dheweke bakal takon nomer serial terminal sing dimaksud. Nomer seri bisa ditemokake ing kemasan asli, invoice utawa ing iTunes yen wis nyambung.
  5. Mbusak konten saka piranti. Supaya wong ora duwe akses menyang data pribadi kanthi cara apa wae, kita bisa mbatalake saka mbatalake. Langkah iki paling ekstrem amarga kabeh bisa diilangi, kita kabeh mbusak memori terminal, ngilangi kabeh kertu utawa akun sing gegandhengan. Sawise kabeh pilihan mbusak, piranti ora bakal bisa ditemokake maneh ing aplikasi uga ing web iCloud. Manungsa waé! Yen piranti kasebut dicopot saka akun sawise nggunakake konten Delete, blok terminal ora bakal aktif maneh, mula wong liya bakal bisa nggunakake ngaktifake lan nggunakake terminal.
  6. Kirimake informasi babagan operator seluler babagan kahanan sampeyan supaya bisa njupuk langkah sing cocog, supaya bisa nyegah panggunaan saluran telpon sampeyan. Sampeyan bisa uga dijamin dening asuransi saka operator sampeyan.

Yen sampeyan wis entuk kontrak Apple + lan ora dicolong utawa dicolong, sampeyan bisa nggawe cathetan klaim kanggo piranti kasebut.

Piranti sing ilang

Kita ora ngaktifake [Telusuran] ing iPhone

Yen sayang, kita ora ngaktifake opsi iki ing iPhone, kita ora bakal bisa nemokake, nanging kita duwe alternatif liyane kanggo nglindhungi data lan informasi.

  1. Ganti sandhi kanggo ID Apple sampeyan. Kanthi ngganti sandhi sampeyan bakal nyegah wong liya ngakses data sampeyan iCloud utawa gunakake sawetara layanane.
  2. Ganti sandhi sing wis disimpen ing akun iCloud, iki bisa uga kalebu akses menyang toko online, Facebook utawa twitter.
  3. Laporan ing kantor Polisi utawa Garda Sipil, nyedhiyakake nomer seri piranti kasebut.
  4. Hubungi operator telpon sampeyan seluler kanggo njupuk tindakan sing cocog.

Yen sampeyan kepengin weruh apa ana aplikasi utawa sistem kanggo nemokake piranti liyane saka [Telusuri]. Sayang ora.

Smartphone sampeyan sing ilang utawa dicolong yaiku Android

Yen terminal sing ilang utawa dicolong sampeyan wis mlebu sistem operasi Android, kita bisa nemokake kanthi nggunakake piranti liyane sing kasambung ngakses iki alamat web. Alamat web iki digandhengake karo akun google, mula kudu log in. Pilihan kanggo nemokake piranti mesthi aktif kanthi gawan mulane sing paling bisa yaiku supaya sampeyan aktif.

Ngaktifake pilihan iki ing terminal, iku gampang banget kaya ngakses setelan / Google / Keamanan / Temokake piranti.

golek piranti

  1. Mlebu menyang akun Google saka browser web ing iki arah.
  2. Kita bakal entuk peta sing bisa digoleki lokasi sing tepat ing piranti Android kita, supaya bisa kedadeyan, terminal kudu nyambung menyang internet, bisa dideleng ing Google Play lokasi diaktifake lan uga Aktifake pilihan Temokake piranti.
  3. Temokake piranti sampeyan. Yen kita yakin terminal bisa uga cedhak, kita bisa ngaktifake a pilihan sing diarani «puter swara» iki supaya terminal wiwit muni suwene 5 menit kanthi volume lengkap sanajan bisu utawa kedher.
  4. Kunci piranti. Pilihan iki ngidini kita kunci terminal nganggo pin, pola utawa sandhi. Yen kita ora duwe metode pamblokiran, kita bisa nggawe wektu iki kanthi jarak adoh. Kita bisa nulis pesen nganggo nomer telpon ing layar kunci, supaya dheweke bisa bali menyang kita yen wis ilang.
  5. Mbusak piranti kita. Opsi terakhir lan radikal iki bakal mbusak kabeh data utawa informasi sensitif saka piranti. Saka kertu kredit sing ana gandhengane karo sandhi sing bisa disimpen ing browser utawa aplikasi.
  6. Laporake nyolong utawa ilang ing kantor Polisi sing paling cedhak, supaya difasilitasi nomer serial.
  7. Hubungi operator seluler sampeyan menyang mblokir garis telpon.

Yen ora duwe pilihan kanggo nemokake piranti sing aktif, kita ora bakal bisa nemokake terminal kasebut, nanging yen kita duwe opsi liyane kanggo nyegah ngakses akun google utawa data sensitif. Kita kudu langsung ngganti sandhi saka akun Google, lan saranku supaya iki rampung karo kabeh sing dianggep penting, supaya ora kena pengaruh data privasi lan finansial.

Mesthi wae, aja lali nglaporake nyolong utawa ilang lan hubungi operator telpon supaya ora nggunakake apus-apus garis kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->