Kepiye cara ngaktifake Cortana ing Windows 10?

Asisten swara makili pengalaman anyar ing hubungan kita karo piranti kayata smartphone lan komputer. Nggunakake iku minangka prasaja minangka menehi pesenan kanggo tim supaya tundhuk langsung, ngirit wektu kita nindakaken kanthi sesambungan karo layar. Ing pangertèn mau, Yen sampeyan pangguna sistem operasi Microsoft, kita bakal mulang sampeyan carane ngaktifake Cortana ing Windows 10 kanggo sampeyan miwiti nindakake printah swara.

Cortana minangka taruhan saka Redmond ing pasar asisten swara lan operasi umume cukup apik. Mulane, kita bakal menehi komentar babagan kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan panggunaan lan aktivasi.

Apa Cortana lan kanggo apa?

Cortana

Sadurunge arep menyang materi babagan carane ngaktifake Cortana ing Windows 10, perlu ngerti aplikasi lan apa tujuane ing lingkungan sistem. Kaya sing wis kasebut sadurunge, asisten swara nggambarake pengalaman anyar ing interaksi kita karo piranti. Ora perlu maneh, contone, kanggo mbukak aplikasi olahpesen, milih kontak, nulis teks lan ngirim. Cukup kanggo nuduhake instruksi menyang ponsel utawa komputer liwat swara sampeyan lan kabeh bakal dieksekusi kanthi otomatis.

Ing pangertèn iki, Cortana minangka asisten swara sing dirancang dening Microsoft kanggo lingkungan Windows lan potensial ora mandheg kanggo nyedhiyakake alternatif anyar kanggo sesambungan karo sistem kasebut. Kajaba iku, Nduwe faktor aksesibilitas sing mbantu pangguna kanthi watesan tartamtu supaya bisa nggunakake komputer kanthi luwih lancar.

Ing tugas sing bisa ditindakake karo Cortana, sampeyan bakal nemokake kabeh saka nggawe pitakon ing mesin telusur, ngirim pesen, email lan mriksa cuaca.. Kabeh iki tanpa kudu ndemek mouse utawa keyboard, nanging kanggo entuk, kita kudu ngaktifake program kasebut.

Kepiye cara ngaktifake Cortana ing Windows 10?

Cara ngaktifake Cortana ing Windows 10 minangka salah sawijining proses paling gampang sing bisa ditindakake ing sistem kasebut. Kanggo miwiti, kita kudu ngaktifake tombol asisten swara lan kanggo iki, sampeyan kudu klik tengen ing papan kosong ing toolbar. Iki bakal nampilake menu, ing ngendi sampeyan kudu ngeklik pilihan "Tampilake tombol Cortana".

Tampilake tombol Cortana

Tombol sing dimaksud bakal langsung katon ing jejere menu wiwitan. Klik kanggo mbukak kaca utama ing ngendi sampeyan kudu mlebu nganggo akun Microsoft.

Mlebu menyang Cortana

Banjur sampeyan kudu nampa syarat lan kahanan saka alat lan sampeyan bisa miwiti nggunakake.

Sarat lan Ketentuan Cortana

Jendhela Cortana bakal nuduhake lambang sing makili dheweke lan ing sisih tengen ngisor sampeyan bakal weruh tombol mikropon sing kudu ninggalake dipencet kanggo menehi pesenan kanggo assistant.

Antarmuka Cortana

Kajaba iku, nalika sampeyan ana ing jendhela liyane lan pengin nggunakake, sampeyan uga bisa mencet kombinasi tombol Windows + C kanggo mbukak antarmuka.

Kepiye carane mateni Cortana?

Yen sampeyan wis nyoba Cortana ing Windows 10 lan durung wareg, sampeyan bisa nerusake kanggo mateni. Proses kasebut cukup cepet lan diwiwiti kanthi ngeklik lambang Cortana sing ana ing jejere Menu Mulai.

Iki bakal mbukak antarmuka asisten swara, Klik ing lambang 3 titik vertikal sing ana ing sisih tengen ndhuwur jendhela.

Mlebu metu Cortana

Iki bakal nampilake menu gulung mudhun ing ngendi pilihan pisanan yaiku "Logout", klik lan Cortana ora bakal diaktifake maneh.

Apa sampeyan bisa nindakake saka Cortana

Kaya sing wis kasebut sadurunge, manggoni Cortana gampang banget lan potensial bakal ngidini sampeyan nindakake tugas mung kanthi menehi pesen. Ing pangertèn kasebut, contone, yen sampeyan pengin nggoleki internet kanggo ngerteni wektu ing Jerman, sampeyan mung kudu takon, nalika mencet lambang tombol.. Sampeyan bakal weruh carane asisten nggawe pitakon lan bakal langsung nuduhake asil sing ditemokake.

Yen sampeyan pengin ngirim pesen liwat WhatsApp, sampeyan mung kudu ngomong kaya: «Cortana, kirim pesen menyang Lucia ing WhatsApp, matur Hello». Uga, sampeyan bisa nindakake sing padha yen sampeyan nggunakake aplikasi olahpesen liyane ing komputer. Utilitas liyane sing apik kanggo alat iki yaiku nemokake file sing ora dingerteni ing folder sing wis disimpen. Tinimbang ngubengi sistem, sampeyan bisa njaluk Cortana nemokake file kasebut kanthi menehi jenenge.

Ing sisih liyane, sampeyan bakal duwe kamungkinan kanggo mbukak aplikasi nggunakake printah swara. Iki gampang kaya mencet lambang tombol lan njaluk Cortana mbukak aplikasi sing dikarepake. Sampeyan uga bisa muter musik, nggawe weker, nyathet lan nyimpen ing OneNote, lan liya-liyane.

Asisten swara bakal terus nambah kinerja sajrone wektu, amarga akeh pangguna sing melu ing kabiasaan panggunaan nalika sesambungan karo piranti. Mangkono, kebayar ngerti apa padha bisa nggawa menyang meja kanggo miwiti nggawe paling saka iku langsung.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

<--seedtag -->