China miwiti eksplorasi ing sisih paling adoh ing Bulan

Luna

Kaya sing diumumake biyen, China pungkasane bisa ngasilake kabeh rencana eksplorasi ruang angkasa lan mung sawetara dina kepungkur, dheweke ngluncurake satelit sing dibaptis kanthi jeneng queqiao, sing diwiwiti jam 05:30 wektu lokal saka pusat peluncuran Xichang, sing dununge pas ing provinsi Sichuan (kidul negara Asia). Kanggo ngirim satelit iki menyang Bulan, Badan Antariksa Tiongkok nggunakake roket Long March 4C.

Tanpa mangu-mangu, kita ngadhepi salah sawijining tonggak sejarah sing paling menarik sing ditindakake manungsa, sing cocog karo tahapan pertama misi Chang'e 4 , minangka ngelingake sampeyan, tujuane utamane yaiku supaya bisa njelajah sisih wulan sing didhelikake, padha karo cara tradisional lan saka Bumi ora bisa diamati.


queqiao

Satelit Queqiao bakal dadi jembatan komunikasi ing antarane probe sing bakal tiba ing sisih pungkasan Bulan lan pusat kontrol sing ana ing Bumi.

Misi utama sing kudu ditindakake satelit Queqiao yaiku ngawula minangka jembatan komunikasi antarane pendaratan Chang'4, sing bakal mangkat menyang sisih paling adoh saka Wulan ing pungkasan mangsa panas, lan Bumi kanthi mangkono ngaktifake komunikasi ing antarane pusat kontrol, dununge ing planet kita, lan priksa manawa, yen bakal tekane wektu, bakal bisa digunakake ing sisih pungkasan Bulan.

Kanggo nindakake misi sing penting banget, Queqiao wis dilengkapi serangkaian antena komunikasi bebarengan karo panel surya. Adhedhasar pratelan sing digawe dening Zhang lihua, manajer proyek:

Peluncuran kasebut minangka langkah penting kanggo China supaya bisa nggayuh tujuan dadi negara pertama sing ngirim probe kanggo ndharat kanthi lembut ing sisih pungkasan Bulan.

Saiki, satelit Queqiao wis ana ing orbit transfer lunar, saka lokasi kasebut bakal lelungan menyang lokasi permanen, kanthi gravitasi lunar. Menyang rinci luwih lengkap lan kaya sing wis dicethakake, probe bakal digunakake khusus saka titik Lagrange L2 sistem Bumi-Bulan, lokasi sing bakal tekan sawetara minggu kepungkur lan bakal ngidini udakara 65.000 kilometer ing ndhuwur permukaan wulan lan 455.000 kilometer saka planet kita.

Owahan4

Roket Long Maret 4C, saliyane satelit Queqiao, nggawa loro satelit Tionghoa lan antena komunikasi Walanda menyang Bulan

Minangka rinci, pitutur marang kowe manawa ing misi iki, China ora mung nggunakake roket Long March 4C kanggo ngirim satelit komunikasi Queqiao, nanging uga sing dibaptis Longjiang-1 y Longjiang-2 uga antena Walanda sing nanggepi singkatan saka NCLE (Penjelajah Frekuensi Rendah Cina Walanda). Misi satelit, kaya sing wis diturunake kanthi resmi, kalebu ngorbit Bulan kanggo nindakake serangkaian pengamatan astronomi ing dawa gelombang ultralight. Data sing diklumpukake dening satelit kasebut bakal nulung para peneliti supaya luwih ngerti fajar kosmik, yaiku nalika nalika lintang-lintang pisanan wiwit padhang.

Ing papan nomer loro, kita nemokake antena NCLE Walanda. Antena iki dikirim kanggo ndeteksi sinyal radio sing ringkih saka tahap wiwitan kosmos primordial, nalika semana alam semesta peteng, adhem lan meh akehe hidrogen. Thanks kanggo panggunaan antena canggih iki, para ahli bakal nyoba frekuensi tangkep antara 10 lan 30 MHz, sinyal sing ing Bumi diblokir dening swasana. Proyek iki dipromosekake dening sektor publik lan industri swasta Walanda lan secara harfiah, nalika komunikasi, dheweke ngarep-arep bisa nulis bab anyar ing sejarah astronomi amarga kolaborasi administrasi Tiongkok.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)