China sukses nyoba jinis senjata hipersonik anyar

gegaman hipersonik

Kita kabeh ngerti manawa ngatur kanggo ngembangake teknologi sing anyar banget utawa sawetara cara anyar kanggo nggarap materi minangka sing apik banget ing salah sawijining sektor sing mindhah dhuwit paling akeh ing jagad iki. Nanging, kanggo nggayuh iki, sampeyan ora mung kudu duwe personel sing mumpuni ing tim kerja sing bisa inovasi kanthi cepet, nanging uga pendanaan ekonomi, soko sing kadang ora gampang digayuh.

Amarga prekara iki lan sanajan kasunyatane manawa akeh teknologi anyar sing nggegirisi pasar wis dirancang kanthi tepat kanggo digunakake dening konsumen. Yen pamrentah, salah sawijining sumber finansial sing paling kuat, ngerti manawa ana macem-macem kaluwihan militer ing teknologi iki, dheweke biasane nandur modal lan pungkasane, siji cara utawa liyane. mblokir tekane ing pasar umum nalika digunakake ing konflik sing beda-beda.

China sukses nyoba jinis pesawat hipersonik anyar sing bisa nggayuh Mach 6

Kanthi dipikirake, luwih gampang ngerti babagan sing paling gampang kaya saiki, akeh dhuwit sing diinvestasikan kanggo pangembangan pesawat hypersonic generasi anyar, sing kudu duwe kemampuan, ing jangka cendhak, nggawe supremasi udara pamrentah tartamtu luwih unggul tinimbang para pesaing ing saindenging jagad.

Wektu iki kita kudu ndeleng apa sing ditindakake China, salah sawijining kekuwatan militer utama ing planet iki, sing diumumake dening media negara kasebut, wis sukses ngrancang lan nyoba pesawat hipersonik sing secara harfiah duwe kemampuan murub nuklir senjata ing endi wae ing planet iki obah nganti nem kaping luwih cepet saka swara.

tes pesawat hypersonic

Pamrentah Tiongkok wis mbaptis unit pertama iki kanthi jeneng Starry Sky-2

Kanthi luwih rinci lan njupuk sawetara data sing wis dingerteni, pesawat hypersonic generasi anyar saiki duwe unit siji sing isih ana ing tahap prototipe. Unit iki nalika semana dibaptis nganggo jeneng Langit Lintang-2 lan kanthi harfiah bisa munggah ing langit kanthi bebarengan kacepetan 7.344 km / jam lan malah duwe kemampuan kanggo ngganti arah kanthi cepet nalika pertengahan penerbangan.

Kanggo nyoba pesawat sing nyengsemake iki, militer China kudu nyiapake area uji coba sing dununge ana ing lokasi sing ora dingerteni ing sisih lor-kulon negara Asia. Sajrone tes sing ditindakake, bisa dideleng ing video sing wis diterbitake babagan iki, a roket multi-tahap kanggo njupuk pesawat menyang angkasa. Sawise dhuwur tekan, pesawat kasebut pisah saka roket, pesawat terus mabur. nggunakake sistem propulsi dhewe.

Sajrone tes iki pesawat bisa nggayuh kacepetan Mach 5.5, yaiku, limang setengah kali kacepetan swara, nganti 400 detik. Sajrone tes iki, ditindakake ing a dhuwure udakara 30 kilometer, pesawat kasebut nindakake manuver kanggo pungkasane mlebu ing wilayah sing ditandhani manuver kaya ngono.

kendharaan waverider

China nembe nuduhake kabeh jagad manawa tentara sing padha karo Rusia lan Amerika

Proyek iki dikembangake dening Akademi Aerospace Aeromika Cina. Babagan arsitektur proyek sing kita gunakake a kendharaan jinis waverider, yaiku garis njaba sing misuwur kanggo bentuk panah, sawijining prekara sing bisa nggeser gelombang tekanan sing digawe dening ketinggian supersonik dhewe, sing miturut para ahli, ngidini pesawat kasebut bisa surfing nalika nabrak ombak. Kaya sing sampeyan ngerteni, kita ngomong babagan kendaraan sing, amarga desaine, bisa njaga kacepetan sing nyengsemake nalika nggawe perubahan cepet ing udara sing ana ing dalane. Kacepetan sing nyengsemake iki nggawe jinis pesawat kasebut angel banget mampir sistem pertahanan militer saiki.

Saiki, sejatine yaiku teknologi iki isih ijo banget kanggo digunakake ing lingkungan pertempuran Sanajan bisa digunakake kanggo nduduhake menyang Amerika Serikat lan Rusia, prekara sing gampang banget amarga pamrentah Tiongkok ana ing level babagan pangembangan jinis pesawat iki. Minangka rincian pungkasan, critakake yen sanajan presiden Rusia ngumumake Maret kepungkur manawa pasukane ngupayakake pangembangan senjata supersonik sing bisa nyepetake Mach 20, nalika Amerika Serikat, mung sawetara wulan kepungkur. Contone, Departemen Pertahanan Amerika Serikat menehi kontrak $ 100 yuta kanggo Lockheed Martin kanggo pangembangan senjata hipersonik.

Informasi liyane: chinadaily


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.