Mobileku wis dicolong. Apa sing kudu tak lakoni?

Smartphone dicolong utawa ilang

Sawetara taun kepungkur, yen dompet kita dicolong utawa ilang minangka salah sawijining kahanan paling ala sing bisa kedadeyan, ora mung amarga dhuwit sing bisa nggawa ing dompet, nanging uga amarga kertu kredit lan dokumentasi, sanajan bener bisa dibatalake kanthi cepet utawa duplikat dijaluk, proses bakal sampah wektu terkenal.

Nanging nalika teknologi wis berkembang, katergantungan kita ing smartphone saya tambah, nganti dadi elemen sing paling bisa nglarani kita yen kelangan, malah luwih saka portofolio dhewe, amarga ing njero kita nggawa kertu kredit, sandhi, data pribadi ... Nanging apa sing kudu daklakoni yen ponselku dicolong?

Kaping pisanan, kita kudu priksa manawa ponsel durung dicolong, nanging kita bakal kesasar lan lali. Android lan iOS uga nggunakake alat sing bisa digunakake kanggo ngerti saben wektu dununge disposisi, sanajan bathi wis entek, anggere pilihan pungkasan iki diaktifake, pilihan sing ora dipilih kanthi asli ing iOS, cukup aneh.

Pentinge nglindhungi akses menyang terminal

Sensor bekas driji

Terminal saiki nawakake cara keamanan sing beda-beda supaya yen ilang utawa dicolong, ora bisa diakses kapan wae lan kanthi cara apa wae. Umume terminal sing lagi wae ing pasar nawakake a sistem sidik jari biometrik sing ngalangi akses menyang. Perlindhungan kasebut cocog karo kode supaya nalika kode kasebut ora pengin bisa digunakake (tangan udan utawa patri) kita bisa ngakses tanpa ana masalah.

Kita uga bisa milih, yen pengin keamanan ekstra nambah pola bukak kunci, nambah perlindhungan ekstra lan yen kasedhiya ing telpon lawas lan nganggo versi Android sing luwih lawas, amarga ing iOS, siji-sijine cara kanggo nglindhungi terminal saka akses sing ora dikarepake yaiku liwat kode 4 utawa 6 gambar.

Sawetara terminal, kayata iPhone X, siji-sijine perlindungan sing kasedhiya yaiku nggunakake kamera ngarep Face ID, kamera sing ngenali rai kita sadurunge nerusake mbukak kunci terminal, tanpa bisa nggunakake bekas driji kapan wae. Secara logis, terminal iki uga ngidini kita ngetik kode angka supaya bisa mbukak kunci terminal yen teknologi iki ora bisa digunakake kanthi bener, ana kedadeyan sing arang banget.

Cara nemokake telpon yen wis ilang

Cara nemokake smartphone ing Android

Goleki smartphone Android sing ilang utawa dicolong

Salah sawijining syarat supaya bisa nggunakake terminal Android yaiku nduwe akun email ing Gmail. Syarat iki bakal ngidini kita nemokake smartphone kanthi cepet liwat situs web sing Google bisa digunakake lan ing endi kita mung kudu ngetik data akun terminal lan pilih terminal sing digoleki (yen duwe luwih saka siji terminal kanthi akun sing gegandhengan). Banjur lan sawise sawetara detik, peta bakal nuduhake lokasi terminal saiki utawa sing terakhir nganti ilang sambungan.

Cara nemokake smartphone iOS

Goleki iPhone sing ilang utawa dicolong

Kanggo nemokake terminal, kita kudu ngakses liwat iCloud.com utawa liwat aplikasi Telusuran iOS, ketik data akun sing gegandhengan karo terminal, pilih terminal sing digoleki (yen ID digandhengake karo luwih saka siji terminal) lan ngenteni peta kanggo nuduhake lokasi tartamtu ing wektu kasebut.

Nanging kanggo ngerti posisi pungkasan, sadurunge kita kudu ngaktifake liwat Golek iPhone ing piranti kasebut, sing disimpen sambungan pungkasan sadurunge kehabisan batere, pilihan sing kudu diaktifake kanthi default amarga bagean liya sing ilang saka fungsi iki ilang. Apa sing diidini yaiku ngaktifake pilihan supaya nalika nyambung menyang internet, pesen bakal dikirim kanthi lokasi terminal sing pas, sing bakal ngidini kita konfirmasi manawa wis dicolong.

Aku ora kelangan hp, wis dicolong

Pisanan, kita kudu njamin 100%. Yen sawise nyoba nemokake terminal, kita ora duwe nasib utawa sanajan ana ing lokasi sing durung dikunjungi, kita kudu terus nggawe laporan sing cocog, sanajan umume, kita ora ngidini kita mbalekake telpon lan terus mblokir terminal mbatalake lan nuduhake pesen sing nuduhake nomer telpon, yen pancen wis ilang lan wis ditemokake dening wong Samaria Apik sing, ora bisa ngakses, ora bisa ngubungi supaya bisa bali maneh.

Kirim pesen karo data menyang smartphone Android

Kirim pesen menyang Smartphone Android sing ilang utawa dicolong

Ngirim pesen menyang smartphone Android ora mbutuhake aplikasi utawa layanan sing ditawakake pabrikan terminal, amarga fungsi iki ditawakake langsung menyang kita Layanan lokasi Google, layanan sing padha sing bisa digunakake kanggo nemokake lokasi terminal.

Yen wis ana ing situs web kasebut, lan wis milih terminal, kita pindhah menyang opsi Blokir. Sabanjure, rong kothak bakal ditampilake sing kudu diisi nganggo gaya pesen "Aku wis ilang telpon, hubungi aku”Lan nomer telpon supaya wong Samaria sing Apik sing pengin bali terminal bisa tekan kita. Sawise ngrampungake informasi iki, kita bakal terus klik ing Blokir.

Ing wektu kasebut, terminal bakal diblokir kabeh lan saben wong pengin ngakses, dheweke bakal ndeleng pesen kasebut ing layar terminal. Ing mung cara kanggo mbusak pesen kasebut yaiku nglakoni liwat kaca web kasebut, mula kita bisa uga bisa pulih, kita kudu ngunjungi kaca web iki maneh.

Kirim pesen karo data menyang iPhone

Kirim pesen menyang iPhone sing ilang utawa dicolong

Kanggo ngirim pesen menyang terminal, kita kudu ngakses liwat iCloud.com utawa liwat aplikasi Telusuran sing kasedhiya ing iOS kanggo aktifake mode sing ilang ing terminal sing wis ilang. Kaping pisanan, kita kudu ngetik sandhi sing ana gandhengane karo terminal, nggawe pesen lan nomer telpon sing bakal ditampilake ing terminal saben ana upaya kanggo ngakses.

Cara iki mblokir terminal saka upaya nyoba ngakses, sanajan sadurunge ora nglindhungi akses menyang jaringan kasebut liwat bekas driji utawa kode keamanan, minangka perlindungan wajib yen kita ora pengin terminal kasebut bakal rampung ing tangan sing salah lan bisa uga bali nyelehake pasar.

Apa gunane mblokir terminal kita?

Smartphone dikunci

Sanajan sampeyan ilang telpon utawa wis dicolong, kunci telpon kaya sing wis dakkandhani ing bagean sadurunge, iku kewajibanYen kita ora pengin terminal tekan pasar maneh lan supaya maling ponsel bakal dadi cara sing gampang kanggo golek dhuwit saka kanca liyane.

Apa terminal Android utawa yen dikelola iOS, ora ana cara "resmi" kanggo mbukak kunci aksesmenyang piranti kajaba kita minangka pamilik sing sah. Lan nalika ngrujuk cara "resmi", tegese alat sing bisa ditemokake kanthi online. Aku ora nuduhake alat sing larang banget sing bisa digunakake sawetara pamrentah kanggo ngakses terminal iki lan kasedhiya kanggo sawetara wong, ing endi sing nyolong ponsel ora ditemokake.

Yen kita wis ilang pangarep-arep kanggo mbalekake smartphone, langkah terakhir sing kudu kita lakoni yaiku kunci terminal liwat IMEI. Lan aku ujar pungkasan amarga yen pungkasane bisa ditemokake, kita kudu gelut karo para penindas supaya telpon bisa diaktifake maneh, amarga mblokir IMEI iku gampang, nanging ora nyopot saka dhaptar telpon sing diblokir nganggo cara iki.

Pemblokiran IMEI saka terminal ngalangi bisa nyambung karo perusahaan telpon apa wae ing jagad iki, mula yen ora bisa ngakses terminal, dheweke ora bakal bisa nggunakake luwih saka dadi kertas sing apik lan larang kanthi sambungan WiFi.

Endi golek telpon IMEI

Cara ngerteni IMEI saka smartphone

Biyen, nomer IMEI yaiku ing jejere batere terminal, nanging amarga kebiasaan nggawe terminal luwih cilik, umume produsen milih nggabungake batere ing terminal tanpa menehi kemungkinan bisa ngganti tanpa pindhah menyang layanan teknis.

Sawetara pabrikan, kayata Apple, milih milih nomer IMEI ing Baki SIM. Wong liya nyelehake ing njaba terminal, supaya luwih gampang digoleki yen perlu. Nanging, minangka aturan umum, ana akeh pangguna sing ora nyusahake awake dhewe lan entuk nomer kasebut liwat kothak terminal, yen isih tetep tetep.

Cara liya kanggo entuk yaiku liwat terminal dhewe, ngetik kode ing ngisor iki ing aplikasi telpon * # 06 # banjur pencet tombol telpon. Nanging yen kita wis ilang utawa nyolong terminal, ora ana cara iki sing valid, kajaba yen isih duwe kothak kasebut, ana sing sayangé akeh pangguna sing ora nyimpen.

Yen kita wis tuku telpon gratis utawa liwat operator, ing invoice sing padha nomer IMEI uga ana. Disaranake, yen sampeyan tuku telpon anyar, simpen nomer iki, umpamane ing dhaptar kontak, amarga ing iOS lan Android, kita bisa nyinkronake data karo cloud lan mesthi duwe akses menyang kasus kasebut utawa nalika kita pengin ngliwati data saka siji terminal menyang terminal liyane kanthi gampang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.