Harvard nggawe komputer kuantum paling kuat ing planet iki

Komputer kuantum Harvard

Kayane pusat riset paling misuwur ing planet iki njupuk posisi ing macem-macem topik lan subyek sing, sanajan nganti sawetara taun kepungkur, dheweke ora kepenak banget, saiki kayane wis entuk akeh kekuwatan. Wektu iki aku pengin supaya kita ngobrol babagan komputasi kuantum, sawijining topik sing wis ana kita nyoba sawetara minggu kepungkur lan dadi saiki maneh sawise digawe, dening Universitas Harvard, sing saiki dianggep minangka komputer kuantum paling kuat ing planet iki.

Ing jalur iki, kayane akeh institusi sing ngupayakake maju kanthi cepet ing masalah komputasi kuantum, karir ing Universitas Harvard mlebu ing lawang gedhe amarga karya sing ditindakake salah sawijining peneliti lintang, Mikhail lukin, sawijining ahli fisika sing dilatih ing Institut Fisika lan Teknologi Moskwa lan salah sawijining pendiri Pusat Rusia Fisika Quantum.

chip kuantum

Universitas Harvard ngoperasikake komputer kuantum kanthi 51 qbit

Asil saka pakaryan sing ditindakake dening klompok panliten sing diarahake lan dikoordinasi dening Lukin, mula ngasilake komputer kuantum sing bisa diprogram ora kurang saka 51 qbit, sing nembe didaftar minangka sing paling kuat ing planet iki amarga, saiki, sing paling kuat duwe luwih saka selusin qbits.

Sanajan kekuwatan unit iki mung nyengsemake, ana sawetara wulan kepungkur sing mokal mikirake tekan kaya iki, sejatine, sauntara iki, regane sejatine sistem kasebut ora akeh banget wiwit kapasitas panyimpenan winates banget. Kanggo luwih ngerti babagan iki, aku pengin menehi tembung John Martines ing Konferensi Internasional Teknologi Quantum IV sing dianakake sawetara minggu kepungkur ing Moskow, ing endi pakar kasebut menehi komentar butuh atusan utawa ewonan qbit supaya bisa digunakake algoritma saiki.

Thanks kanggo karya sing diterbitake dening Universitas Harvard, kita bakal luwih cedhak bisa ngrancang lan nggarap komputer kuantum universal sing akeh institusi kerja ing proyek sing dibiayai dening institusi swasta lan publik sing gedhe sing bisa nandur modal pirang-pirang yuta dolar ing pangembangan teknologi iki.

Kripik Harvard

Thanks kanggo karya saka Mikhail Lukin, kita luwih cedhak karo komputer kuantum universal sing kabeh kita goleki

Kaya sing diarepake, sanajan kita ora ngerti, perusahaan swasta kasebut ngupayakake ekstrak untung kanggo jinis investasi iki, sanajan kasunyatane jangka panjang banget. Miturut akeh peneliti lan ahli ing bidang iki, iki minangka teknologi sabanjure sing bisa merevolusi jagad kanthi cara sing luwih drastis tinimbang sing bisa kita bayangake.

Kanggo luwih ngerti babagan teknologi anyar sing bisa ditawakake, ujare ora kaya komputasi saiki, yen bit bisa duwe loro negara, bisa uga tegese sawetara negara ing wektu sing padha. Iki angel banget dingerteni, amarga kita kudu duwe ilmu fisika sing wiyar kanggo ngerti apa sing diomongake, sanajan asil saka karya iki bisa uga bisa ngetung kanthi cepet kanthi cepet.

Yen kita menehi perspektif, cukup kandhani manawa ana salah sawijining komputer sing bisa break sistem enkripsi apa wae sing digunakake saikiKayane canggih, mung sawetara detik, prekara sing jelas banget bisa nggawa sistem kapasitas kaya apa iki.

Sanajan mangkono, kaya sing diarepake, isih akeh tugas ing ngarep, kaloro ing panelitian teknologi kayata lan pangembangane. Minangka rinci, pitutur marang kowe supaya bisa ngrancang komputer kuantum kanthi 51 qbits, mula perlu digarap sistem adhedhasar atom adhem yaikupadha terus'ing udara amarga tumindak generasi anyar'pinset optik'digawe dening seri sinar laser sing disusun kanthi cara khusus supaya atom bisa digawe adhem amarga kekuwatan sing energik'kenek'.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Serge Rivas ngandika

    Apike, nyengsemake carane teknologi maju ing taun-taun pungkasan. Aku seneng yen bisa mlaku kanthi apik.

bool (bener)