Google ninggalake Huawei tanpa Android, nanging saiki duwe akses menyang Play Store

Huawei

Minggu kepungkur, pamrentah presiden Amerika Serikat, Donald Trump ngemot Huawei ing dhaptar ireng perusahaan ing negara kasebut ora bisa nindakake bisnis, tanpa nampa hukuman finansial sing signifikan. Kaya sing diarepake, sing pertama sing mbukak trek kasebut yaiku Google, nanging ora mung siji.

Kaya sing diandharake dening Reuters sawetara jam kepungkur, mengko dikonfirmasi dening The Verge, sing wis bisa ngakses warta kasebut, raksasa pencarian  wis nundha kabeh bisnis karo Huawei sing mbutuhake transfer hardware, software lan layanan. Nanging kayane sampeyan bakal duwe akses menyang toko aplikasi Google.

Wis pirang-pirang jam sawise woro-woro iki, akun Android resmi nyatakake Piranti Huawei bakal duwe akses menyang Play Store, tanpa terminal Huawei ora bisa nindakake apa-apa utawa ora ana ing pasar, amarga nganti 70% luwih saka 2.000 yuta pangguna Android dadi sumber utama kanggo nginstal aplikasi.

apa raksasa Asia ora bakal duwe akses menyang versi sabanjure Android Q, versi sing bakal diluncurake ing kuartal pungkasan taun 2019. Wong lanang ing Huawei bakal kepeksa dipercaya garpu Android sing miturut macem-macem informasi sing digunakake wiwit taun 2012, garpu sing diwiwiti maneh taun lalu amarga kemungkinan wektu iki bakal teka.

Huawei

Sanajan sejatine daya tarik utama Android yaiku toko aplikasi, tanpa kita ora bisa nginstal aplikasi kayata Facebook, WhatsApp, Instagram ... kayane yen sampeyan duwe akses, nanging masalahe yaiku perusahaan-perusahaan kasebut bisa blokir aplikasi sampeyan supaya ora bisa digunakake ing terminal Huawei, soko sing ditindakake VLC taun kepungkur kanthi terminal kasebut kanthi tepat, amarga kinerja ora diarepake.

Uga, dheweke ora kalebu Gmail, Google Maps, Google Photos, Google Drive.... aplikasi sing ora ngerti yen bakal kepeksa mblokir instalasi ing terminal Huawei, sanajan umume bisa uga. Yen mangkono, Huawei duwe masa depan sing ireng, dudu ing Amerika Serikat, sing dilarang mlebu liwat operator sawetara wulan, nanging ing saindenging jagad kajaba ing China, sing nggunakake kabeh layanan Google, kalebu Facebook, Dilarang WhatsApp, Twitter lan liya-liyane.

Masalah kanggo Huawei diwiwiti taun kepungkur, nalika pamrentah mblokir perjanjian komersial sing ditandatangani perusahaan karo operator utama ing Amerika Serikat, sing dituduh dadi lengen pamrentahan Tiongkok, tuduhan manawa kepala perusahaan nolak sawetara wektu sawise, kaya sing logis, sanajan asline.

Google dudu siji-sijine sing tundhuk karo blokade kasebut

snapdragon

Saliyane Google, kalorone Intel lan Qualcomm uga wis negesake manawa bakal mandheg kerja sama karo pabrikan Asia. Ing kasus Intel, dianggep minangka Kisaran notebook Huawei, sing nawakake dhuwit kanthi regane kaya ngono, ora bakal bisa diatur maneh karo prosesor Intel.

AMD, pabrikan prosesor liyane, sanajan luwih fokus ing komputer desktop, uga ora bakal bisa dagang karo Huawei, dadi siji-sijine perusahaan sing duwe Asia yaiku nggawe prosesor dhewe, sing ora bisa ditindakake, nambah sistem operasi, sing iku uga ora bisa dadi Windows Microsoft.

Pabrik Amerika sing paling bisa kena pengaruh gerakan iki yaiku Qualcomm, dudu amarga katergantungan karo Huawei, sing praktis ora ana, amarga model Huawei ora dikelola karo prosesor Qualcomm, nanging luwih saka kisaran pabrikan Asia dhewe Kirin, amarga pamrentah Tiongkok bisa kewajiban Produsen Asia (Xiaomi, OnePlus, Oppo, Vivo ...) ora nggunakake prosesor perusahaan iki kanggo nggunakake Kirin Huawei utawa MediaTek.

Apa sing bakal kedadeyan karo Huawei?

Dina iki Sampeyan angel ngerti apa sing bakal kedadeyan ing terminal Huawei sampeyan, amarga ora ana rincian liyane babagan iki, mung nganyari Android Q sabanjure ora bakal tekan terminal pabrike kapan wae, yaiku sing anyar Huawei P30 kanthi macem-macem jinis ora bakal dianyari.

Yen sampeyan duwe niat nganyari piranti kanggo salah sawijining terminal hebat sing diluncurake Huawei ing minggu kepungkur, bisa uga wis wayahe ngenteni kanggo ndeleng kepiye kabeh gegayutan karo penyumbatan iki berkembang. Yen sampeyan ora sabar lan pengin nambah kesehatan, sing paling apik yaiku milih pabrik liyane.

Yen perusahaan Amerika mblokir instalasi aplikasi ing terminal Huawei, iki Ora mung bakal mengaruhi terminal sabanjure, nanging uga bakal mengaruhi terminal sing saiki ana ing pasar, sing bakal meksa pangguna nggunakake versi web, ing Facebook, Twitter utawa Instagram, nanging ora nganggo WhatsApp, sing mbutuhake aplikasi sing diinstal supaya bisa digunakake.

Apa tanggepan China?

Gendéra Cina

Kaya sing wis dakkandhani ing ndhuwur, umume layanan perusahaan Amerika kayata Facebook, Twitter, WhatsApp ... lan liya-liyane diblokir ing Tiongkok, mula pamrentah negara kasebut ora bisa nindakake apa-apa maneh yen pengin menehi respons marang gerakan Pamrentah Amerika. Luwih, China duwe tangan paling dhuwur sawayah-wayah.

Yen sampeyan nggawe langkah sing bisa ngrusak sales handset ing negara sampeyan, pasar paling gedhe ing donya sawise India, penjualan umume bakal nandhang sangsara, lan sabanjure Iki bakal mengaruhi komponen lan pabrik perakitan sing ana ing negara kasebut, pabrik sing kudu miwiti nglereni staf amarga akeh permintaan.

Lan ing Eropa?

Jaringan Huawei 5G

Huawei minangka salah sawijining pabrikan sing paling nandur modhal kanggo nggawe jaringan 5G, jaringan sing bakal ngganti jaringan 4G / LTE ing saindenging jagad. Ing Eropa, umume jaringan seluler dikelola dening antena saka pabrikan iki, kaya ing Amerika Serikat. Yen Uni Eropa ngetutake jalur sing padha karo Amerika Serikat, umume umume, bisa dadi tutup ing peti mati kanggo Huawei, amarga loro pasar utama bakal diwatesi ing njaba Amerika Serikat lan Eropa.

Pamit kanggo aspirasi Huawei

Ing taun 2018, Huawei dadi pabrikan sing nuduhake pertumbuhan paling dhuwur ing saindenging jagad, sanajan ora ana ing Amerika Serikat, kanthi kenaikan penjualan 34,8%, adol luwih saka 200 yuta terminal. Maksud Huawei yaiku sing pertama ngatasi posisi nomer loro ing peringkat Apple lan mengko njaluk sing nomer siji, Samsung.

Nanging Aspirasi Huawei ngalami kemunduran parah, amarga saiki pangguna bakal mikir banget sanajan ana kualitas sing ditawakake terminal pabrikan, iku pilihan sing apik kanggo njupuk terminal sing ora bakal dikelola dening versi Android resmi, nanging kanthi versi sing dirancang dening pabrikan, versi sing bakal ora kalebu warta sing ditambahake Google saben taun, kajaba pabrikan sing nyalin masing-masing.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.