Iki kaya pabrik tenaga nuklir ngambang buatan pertama

stasiun tenaga nuklir

Ngomong babagan pembangkit listrik tenaga nuklir yaiku nindakake masalah sing cukup kontroversial wiwit, sanajan kita kabeh kudu ngerti kaluwihan energi sing ditawakake jinis fasilitas iki, uga, ing obrolan apa wae, kita kudu ngomong babagan kekurangane lan ora kepenak. Kabeh kasebut, mesthi ana gandheng cenenge karo sing kita ngerti saiki, yaiku, nganti saiki kita mesthi ngobrol babagan pembangkit listrik tenaga nuklir sing ana ing sawetara titik, mesthi ana ing darat.

Saiki kita kudu maju luwih adoh karo prototipe sing sampeyan tingali ing layar, pembangkit listrik tenaga nuklir sing dibaptis nganggo jeneng Akademik Lomonosov sing, kaya sing dituduhake ing judhul postingan sing padha, ora kurang saka pembangkit listrik tenaga nuklir ngambang buatan manungsa. Kaya sing sampeyan tingali ing gambar, kanggo ngerti babagan iki luwih apik, umume apa sing sampeyan duweni sadurunge sampeyan ora liya yaiku pembangkit listrik tenaga nuklir sing dibangun ing kutha Saint Petersburg (Rusia) ing kapal sing ora kalah.


Akademik Lomonosov

Akademik Lomonosov, iki kepiye sing bakal dikenal minangka pembangkit listrik tenaga nuklir ngambang pertama ing donya sing dibaptis.

Kaya sing wis diumumake dening pihak sing duwe tanggung jawab babagan proyek sing ngasilake pembangkit listrik tenaga nuklir khas iki, jebule kita ngomong babagan struktur sing wis dilengkapi loro reaktor nuklir KLT-40S kanthi kapasitas ngasilake nganti 70 MW energi listrik lan energi panas 50 Gcal / jam. Tujuane yaiku ngasilake listrik lan panas ing kutha Pevek sing adoh lan penting, sing dununge ana ing Segara Siberia Timur.

Minangka rinci, ing level arsitektur pembangkit listrik tenaga nuklir dhewe, critakake yen sampeyan kepengin ngerti durung dilengkapi sistem propulsi, tegese, secara harfiah ora duwe mesin sing bisa dipindhah saka sak papan, mula, kudu ditarik saben prau. Kanggo iki, kita kudu nambah, sajrone tugas ing lokasi, ora duwe bahan bakar nuklir, mula bisa dipateni. Alesan manawa diangkut tanpa bahan bakar nanggepi demonstrasi saka macem-macem negara, wiwit tekan Pevek, kudu nyebrang perairan Swedia, Finlandia lan Norwegia.

perjalanan pembangkit listrik tenaga nuklir

Nganti musim panas 2019 pembangkit listrik tenaga nuklir ngambang Rusia ora bakal tekan dununge pungkasan

Kanggo ngerti perjalanan sing luwih apik sing kudu ditrapake pembangkit listrik tenaga nuklir sadurunge tekan papan sing dituju, aku menehi sampeyan peta ing ndhuwur garis kasebut supaya sampeyan bisa ndeleng titik tujuane lan dununge Saint Petersburg, kutha sing diwiwiti. . Minangka rinci, critakake sampeyan pembangkit listrik tenaga nuklir ngambang samesthine pungkasane tekan ing Pevek nalika musim panas 2019, nalika perjalanan sing suwene luwih saka setaun bakal rampung kanthi ngubengi kabeh bawana Eropa lan Rusia ing sisih lor.

Sawise pembangkit listrik tenaga nuklir wis tekan plabuhan Murmansk, mula bakal diiseni bahan bakar nuklir sing bakal dadi sing pungkasane nggarap. Ing wektu iki, struktur nuklir sing aneh lan anyar iki bakal tanggung jawab dadi pengganti pembangkit listrik tenaga nuklir Bilibino lawas, sing wis diwiwiti wiwit taun 1974 lan, saiki, mung bisa nyuplai wilayah kasebut kanthi maksimal 45 MW energi Sabanjure, Akademik Lomonosov uga bakal dadi panggantos kanggo pembangkit listrik tenaga panas Chaunskaya, sing wis digunakake luwih saka 70 taun.

Pabrik terapung anyar kasebut kudu duwe kapasitas nyedhiyakake tenaga listrik lan listrik kanggo 100.000 wong. Ing wektu iki lan sanajan ana masalah serius sing bisa nyebabake pembangkit listrik tenaga nuklir, ana mobilisasi dening organisasi kayata GreenPeace sing wis diwiwiti, Rusia ngumumake yen arep nggawe luwih akeh unit kanthi ide kanggo nggayuh nyedhiyakake kekuwatan kanggo kutha-kutha industri paling lor ing negara kasebut.

Informasi liyane: arstechnica


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)