Ilmuwan CERN nemokake apa warna antimateri

antimateri cern

Mung nalika penasaran nggawe kita nyoba ngerti lan luwih penting kanggo ngerti kabeh makalah ilmiah sing narik kawigaten, kita wiwit maca babagan konsep sing revolusioner kayata antipartikel, antimateri ... sing, sanajan kasunyatane jenenge kurang luwih kenal, sejatine kita durung ngerti tegese kabeh.

Dina iki wayahe luwih gampang ngerti kabeh istilah kasebut. Mesthine yen ana wong menehi saran supaya sampeyan nggambar antimonter kanthi menehi warna, sampeyan bakal bisa nggambar sawetara titik ireng, nanging ana sing logis, luwih-luwih yen kita nggatekake kekarepan awal babagan jinis lapangan kasebut. Saiki lan matur nuwun kanggo CERN, ing Organisasi Eropa kanggo Riset Nuklir, kita ngerti persis karo warna materi iki.

Apa sing diarani antimatter, antihydrogen, lan istilah liyane?

Kanggo ngerti konsep antimatter kanthi luwih apik, aku menehi conto sing gampang banget lan muga-muga gampang dingerteni. Sejatine ing alam ana macem-macem unsur kayata partikel hidrogen utawa elektron. Kabeh unsur alam kasebut, duwe kembar, antipartikel kanthi muatan listrik sing ngelawan. Ing kasus elektron tartamtu, antipartikel kasebut bakal dadi antielektron utawa positron, ing hidrogen, antipartikel kasebut bakal dadi antihidrogen.

Yen kita maju luwih adoh, kita bakal nemokake manawa sawetara antipartikel bisa nggawe apa sing diarani antimateri. Ing wektu iki aku arep ngandhani, sanajan ana istilah, kasunyatane kita ora ngomong apa-apa kajaba prakara, kajaba manawa antimateri duwe tuduhan sing bertentangan karo sing kita ngerti. Sing bener yaiku, yen partikel zat lan antimateri ketemu, umume lan miturut fisika, bakal saling musnah lan dadi fotone energi tinggi.

cern

Klompok ALPHA ing CERN ditugasake ngumumake warna antimateri

Dadi luwih rinci, kaya sing wis dituduhake liwat dokumen resmi, yaiku Tim CERN ALPHA, sing saiki ngupayakake proyek sing digawe khusus kanggo nggawe antimateri, khusus antipartikel antihidrogen kanggo nemokake watesan fisika, sing wis bisa ngungkapake warna antimater kanthi tliti.

Khusus lan ing eksperimen paling anyar, dheweke wis sukses ngukur warna antimatter kanthi akurasi 12 panggonan desimal. Kaya sing wis diandharake para tim sing tanggung jawab, sejatine eksperimen kasebut diklasifikasikake dadi sukses sanajan para ilmuwan, kayane, ujar manawa rada kuciwa amarga ora nemokake apa sing sejatine digoleki.

departemen alpha

Kepiye carane bisa ngukur warna antimateri ing CERN?

Kanggo nindakake eksperimen iki, kaya sing dilaporake kanthi resmi, tim CERN ALPHA duwe nggawe antihidrogen kanthi nyampur positron lan antiproton sing dipikolehi karo Antiproton Decelerator padha duwe ing tengah. Sawise langkah iki rampung, tim wis sukses trap antihidrogen ing jebakan magnetik, yen wis stabil, a sinar laser kanggo ngukur spektrum warna kanthi tliti nganti saiki ora bisa ditindakake.

Ternyata lan kaya sing diterbitake dening tim sing tanggung jawab nindakake eksperimen iki, asil eksperimen kasebut nguciwani amarga spektrum warna sing dipikolehi padha karo hidrogen. Ing titik iki, kudu dielingake manawa para ilmuwan duwe pengarep-arep bisa nemokake variasi cilik sing bisa fokus ing dalan riset anyar kanthi tujuan nemokake sebabe akeh partikel materi ing alam semesta saiki tinimbang antimateri.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.