Inggris wiwit nggunakake udara cair kanggo nyimpen energi berlebihan saka jaringan listrik

Inggris Raya

Akeh masalah sing saiki duwe jaringan listrik sing bisa digunakake ing saindenging jagad, utamane masalah sing ana gandhengane karo operasi sing padha wiwit, kanthi harfiah lan sawetara cara tanpa kudu rinci, operasi adhedhasar imbanganKanthi tembung liya, yen sanajan pangisi daya seluler sing sadurunge ora nganggo arus disambungake menyang jaringan, arus iki kudu dilebokake ing sawetara titik.

Amarga prekara iki, mula ora nggumunake manawa sethitik ide jaringan listrik cerdas dileksanakake, padha uga yen anané baterai bakal njupuk peranan sing luwih gedhe saengga ora perlu pembangkit listrik utawa sawetara jinis generator mbuwang energi sing dibutuhake ing wektu tartamtu lan liyane 'kesasar', nanging keluwihan iki disimpen ing sawetara cara supaya bisa dikonsumsi yen perlu. Gagasan sing wis wiwit diwiwiti amarga ide kaya sing kedadeyan ing Inggris.


batere hawa cair

Inggris ngluncurake cara khusus kanggo nyimpen energi kanthi nggunakake udara cair

Ing pangertene iki, dina iki aku arep menehi pitunjuk babagan carane Inggris nggawe sistem panyimpenan energi anyar sing bisa ndhukung nganti 15 MWh. Sing paling menarik yaiku cara nyimpen amarga kabeh kedadeyan nggunakake listrik sing ana ing jaringan kanggo adhem udhara sekitar -196 derajat Celcius, suhu ing endi gas ing udara dadi cair. Cairan iki banjur disimpen ing wadhah tekanan rendah terisolasi.

Sawise cairan iki disimpen, nalika jaringan nuntut luwih akeh listrik, cairan kasebut dipompa kanthi tekanan dhuwur dadi gas maneh lan dadi panas liwat exchanger. Ing wektu iki, gas panas sing digawe bisa digunakake kanggo nyopir turbin lan ngasilake listrik maneh.

Teknologi anyar iki nyedhiyakake kaluwihan penting dibandhingake karo sistem sing digunakake saiki

Saiki ana macem-macem alternatif jinis teknologi ing pasar. Sing pertama bisa uga, kanthi padha, sing diarani Panyimpenan Energi Udara Dikompres lan beda karo iki yen hawa cair tinimbang dikompres, sing pungkasane dadi kauntungan gedhe babagan panyimpenan, luwih-luwih yen kita nganggep manawa ing sing digunakake ing Inggris digunakake tank tekanan rendah tinimbang mbutuhake guwa ngisor lemah kanggo disimpen.

Saliyane, yen kita mbandhingake teknologi anyar iki karo pompa hidro, ing endi listrik sing berlebihan digunakake kanggo miwiti serangkaian kompa kanthi kapasitas cukup kanggo nggawa banyu menyang waduk sing ana ing sadhuwure turbin hidroelektrik. Yen wis tekan wektune lan nalika ana kebutuhan, waduk iki mbukak gerbang, nyelehake banyu sing, nalika liwat turbin, wiwit ngasilake energi listrik. Mbandhingake loro teknologi kasebut, kita nemokake sistem panyimpenan energi kanthi nggunakake udara cair sing diterapake ing Inggris ora butuh sistem banyu utawa beda-beda kanggo ngopeni.

Kanggo nemokake titik negatif ing sistem panyimpenan energi sing menarik iki, kita kudu mbandhingake teknologi iki, kayata nggunakake batere lithium. Ing pangertene iki, pancen sejatine yen ing efisiensi, padha ing panyimpenan energi kanthi nggunakake udara cair mung siji 60 nganti 75% nalika panggunaan batere efisiensi iki mundhak nganti 75% nganti 85%. Kosok baline, baterai lithium-ion bisa nanggepi panjaluk meh cepet, dene teknologi sing digunakake ing pabrik iki ing Inggris, amarga operasine, mbutuhake wektu luwih suwe supaya bisa digunakake. Turbin diwiwiti lan wiwit ngasilake energi listrik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.