Kita wawancara karo Fabián Gumucio, kepala Rakuten Kobo ing Spanyol

Buku elektronik minangka bagean sing penting banget kanggo urip saben dinane, sanajan kasunyatan manawa ing Spanyol pangsa pasar saka jinis buku iki udakara 5%, pancen bener manawa ing pasar liyane kayata e-book Amerika Utara lan Inggris bagean penting ing pasar. Kita seneng banget wawancara karo Fabián Gumucio, kepala Rakuten Kobo ing Eropa sing ana ing negara kita minangka bagean saka Piala Davis dening kegiatan Rakuten diatur dina iki. Dhiskusi sing wis digawe karo Fabián wis nguwatirake, iki wis dadi wawancara, aja nganti lali.

Kita ana ing Lounge Caja Mágica, lapangan tenis Madrid sing duwe teknologi atap sing bisa ditarik unik ing jagad iki. Ing kene Fabián wis pas ngajak kita supaya seneng ngobrol kanthi santai babagan buku elektronik saiki lan masa depan, utamane carane Rakuten Kobo bakal ngadhepi tantangan anyar ing pasar lan kepiye carane nggabungake basis pangguna.

P- Kita miwiti karo pitakon sing meh diwajibake: Apa sampeyan mikir nggarap antarmuka kanggo ebook sing ana gandhengane karo Android?

R- Ya ora. Antarmuka sing didhasarake adhedhasar teknologi Android. Yen pitakonan babagan apa kita arep nggabungake antarmuka Android sing padha karo tablet, wangsulane ora. 

T- Apa fungsi sing ngluwihi saiki? Iki jelas fokus kanggo nggunakake konten, khusus buku.

R- Urip kita maca sing pengin ditindakake yaiku nyedhiyakake pengalaman maca sing optimal kanggo pangguna, lan mung maca. Piranti kasebut digawe kanggo maca, saiki kita miwiti karo kemampuan kanggo ngrungokake, lan Kanggo iki, kita nggunakake aplikasi sing kasedhiya ing iOS lan Android.

P- Ngelingi prioritas sampeyan tinimbang maca, lan ndeleng Amazon Kindle saiki - Rakuten Kobo binomial sing ana ing pasar ... kepiye Kobo Rakuten menilai entri Xiaomi sing anyar ing pasar buku elektronik kanthi mempertimbangkan kabijakan rega lan produke?

R- Biasane, kita ora komentar babagan produk saingan, nanging aku bakal ngandhani yen ora preduli.

Yen pitakonan babagan apa kita arep nggabungake antarmuka Android sing padha karo tablet, wangsulane ora. 

P- Nalika ngadhepi persaingan, sejatine ana negara kaya Inggris lan Amerika Serikat sing budaya buku elektronik luwih akeh tinimbang Spanyol. Nyatane, ing negara kasebut 30% buku sing didol kanthi format elektronik, dene ing Spanyol angka iki mung 5% ... Apa Kobo, bebarengan karo Rakuten, nggawe gerakan sing narik kawigaten masarakat Spanyol dadi ora gelem teknologi iki?

R- Kita ora ngandel yen dadi masalah kanggo masarakat Spanyol. Nanging, masalahe yaiku negara kaya Amerika Serikat lan Inggris duwe kesempatan kanggo nyoba buku kasebut kanthi format elektronik kanthi rega sing murah banget. Iki ora kedadeyan ing Eropa amarga ana undang-undang Komunitas babagan rega tetep. Ing Amerika Serikat, kita nemokake beda antarane rega buku elektronik lan buku fisik. Kesamaan rega rega ebook lan buku kertas ing Eropa nggawe masarakat luwih ora gelem nyoba format anyar iki. Mula penting banget yen dicoba dening e-book. Siji conto yaiku miturut analisis kita, 80% pangguna Kobo pisanan wis wareg karo sing tuku lan nganggep positif pangowahan kasebut.

Iki ora ateges manawa pangguna ngilangi format kertas, nyatane kita ora pengin kedadeyan kasebut. Nyatane, 70% klien terus nganggo buku kertas, iki nyengkuyung konsumsi buku umume.

P- Dadi, buku elektronik kasebut nyengkuyung konsumsi buku umume, ing kertas utawa ing format elektronik.

R- Ya, wong-wong sing mbukak digital tuku buku elektronik, nanging penasaran tuku luwih akeh buku kertas tinimbang sadurunge nyoba format elektronik. Yaiku babagan, sing dikarepake supaya diwaca luwih akeh.

P- Lan ngganti katelu, apa ora kepengin weruh yen pangguna saya nuntut ebook sing luwih gedhe? Kedadeyan kasebut padha karo ukuran smartphone lan tablet. Format sing saiki wis ora meh padha karo buku uga diadopsi, ndhuwur enem inci.

R- Bener, nyatane sing aku ora ngerti sebabe wiwitane mung enem inci diproduksi. Kayane luwih cocog karo: Kamiripan karo paperback lan kasunyatan manawa mung ana siji pemasok tampilan e-ink. Kita wis miwiti nggawe layar sing luwih gedhe amarga klien njaluk, kita menyang 6,8 ″ nganggo Aura HD lan sukses banget yen kita terus ngupayakake. Banjur kita ngluncurake Aura One jam 7,8 ″, nanging lWong-wong terus njaluk luwih akeh, dheweke kepengin layar sing luwih gedhe amarga ora pengin nguripake pirang-pirang kaca, nalika semana kita njupuk model 8 that sing kalebu tombol, mula sampeyan bisa luwih gampang maca kanthi tangan siji. Sing apik yaiku kita wis bisa nggawe layar sing gedhe banget kanthi rega ing ngisor 200 gram.

Yaiku babagan, sing dikarepake supaya diwaca luwih akeh.

P- Semono uga akeh diskusi sing bisa ditulis buku elektronik, kayata ing sektor pendhidhikan, kayata Sony lan notebook ing ndhuwur 11 inci, apa Rakuten Kobo duwe pamikiran kaya ngono?

R- Kita mesthi ngawasi kompetisi, ora mung iku, nanging pangguna dhewe asring njaluk supaya bisa menehi anotasi karo unsur-unsur kayata stilus. Sektor pendidikan lan konsumen dhewe mesthi dadi titik referensi kanggo kita, nanging, jinis produk iki isih larang banget amarga implementasi teknologi iki, lan sanajan kasunyatan manawa jinis produk iki ana ing pikirane Rakuten Kobo, kita isih durung nemokake cukup atraktif supaya pangguna diluncurake.

P- Salah sawijining rilis paling anyar lan paling gedhe yaiku Kobo Libra, Apa sampeyan wis mapan ing statistik penjualan ing Rakuten Kobo?

R- Masyarakat wis nanggapi kanthi apik marang Kobo Libra, supaya kita bisa nambah rega rata-rata piranti lan uga ditampa kanthi becik saka masarakat. Kajaba iku, uga wis nerbitake model putih, wis nulungi akeh, sukses lan adol luwih akeh tinimbang sing diarepake.

P- Lan pungkasane, aku ora bisa nglalekake pitakon babagan persaingan penting antara Amazon Kindle lan Rakuten Kobo babagan macem-macem toko, Apa Kobo Rakuten duwe gerakan kanggo nglawan kompetisi?

R- Sejatine angel ngomong babagan iki, amarga pancen ora ana data. Ora bisa dibantah manawa Amazon duwe posisi sing apik. Yen ngomong babagan Spanyol, ora ana sangsi manawa Amazon isih ana nomer siji ing konten, nanging iki bakal akeh owah-owahan ing antarane negara, nanging sing penting yaiku supaya masarakat maca maneh. Persaingan kita dudu Amazon, kompetisi kita yaiku Netflix, DAZN, HBO ... kita berjuang supaya masarakat bisa nggunakake konten sing berkualitas lan sehat, sing ideal yaiku supaya masarakat luwih akeh maca. Kita yakin manawa maca minangka mupangate kanggo jagad lan kita pengin wong maca. Pramila kita nggawe ekosistem lan pengalaman maca optimal ing endi wae, apa wae lan uga ing piranti apa wae, kita duwe aplikasi lan buku elektronik. Aku ngelingake sampeyan yen Kobo minangka sing pertama nggabungake cahya ing taun 2012, kanggo masang layar sing luwih gedhe ing 2014, lan sing pertama nggawe piranti anti banyu. Kobo mesthi tujuane kanggo nambah pengalaman pangguna, kayata audiobooks, sing nggawe produk bisa diakses kabeh wong.

Pengalaman sing apik kanggo ngobrol karo ahli kaya Fabian Gumucio sing jelas yen alamat e-book kasebut dingerteni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.