NASA ngumumake nemokake planet anyar

NASA

Mung sawetara dina kepungkur duweke NASA sing ngluncurake siaran pers sing ngumumake manawa dheweke duwe warta gedhe. Sawise pirang-pirang dina ngenteni, Badan Antariksa Amerika Serikat pungkasane nerbitake pratelan anyar lan dheweke ngandhakake yen dheweke wis nemokake planet kaping wolu ngorbit Kepler 90, lintang sing padha karo srengenge kita sing ana 2.545 taun cahya saka Bumi.

Pentinge panemuan iki, saliyane ngerti manawa Kepler 90 duwe planet anyar sing ngubengi, ditemokake ing teknologi sing wis digunakake. Sadurunge, critakake manawa NASA saiki wis nemtokake kolaborasi google, perusahaan sing wis kasedhiya platform kanggo intelijen buatan saged ngatasi jutaan data informasi sing direkam dening Kepler Space Teleskop.

tutup

Google lan NASA nuduhake manawa ana akeh rahasia sing bisa ditemokake ing ewonan data sing digawe dening Kepler Space Teleskop

Menawa luwih rinci, critakake manawa sampeyan sing duwe tanggung jawab nggawe sistem intelijen buatan iki Christopher Salu, Senior Software Engineer ing Google AI, Andrew Vanderberg, kanca pasca doktoral saka Pusat Sagan NASA, lan astronom saka Universitas Texas (Austin).

Prosedur sing digunakake kanggo pangembangan sistem yaiku: learning machine, mulane tim kasebut bisa mulang komputer kanggo ngenali planet ing data sing dipikolehi saka teleskop nalika kanthi otomatis nyathet sawetara jinis sinyal sing ana gandhengane karo exoplanet, sing ngluwihi sistem tata surya kita.

Amarga tugas sing angel banget iki, intelijen buatan bisa nemokake apa sing wis dibaptisake Kepler-90i, eksoplanet sing misuwur antara liya kanggo ngorbit lintang saben 14,4 dina, duwe suhu rata-rata udakara udakara 800 derajat Fahrenheit (udakara 426.667 derajat Celsius) utawa luwih gedhe 30% tinimbang Bumi.

Kaya sing dikomentari Paul hertz, Direktur Divisi Astrofisika NASA saiki ing Washington:

Kaya sing diarepake, ana macem-macem panemuan ing data Kepler sing diarsipake, ngenteni alat utawa teknologi sing pas kanggo nemokake.

Panemuan iki nuduhake manawa data kita bakal dadi harta karun kanggo peneliti ing taun ngarep.

Amarga ditemokake, sumber daya bakal terus diinvestasikan kanggo pangembangan intelijen buatan khusus kanggo identifikasi planet anyar

Ora diraguhi, kita lagi wae ngadhepi warta gedhe, sanajan ana eksoplanet anyar sing ditemokake, sing sejatine pangarep-arep durung luwih dhisik, utamane amarga iki Sampeyan ora sepisanan nggunakake intelijen buatan adhedhasar data Kepler. Temuan iki nuduhake manawa nggunakake jaringan saraf bisa dadi alat sing apik kanggo astronomi lan sains umume.

Yen wis bisa nuduhake nilai sing bisa diduweni platform iki ing ewonan data sing disimpen saka Kepler, ora nggumunake manawa tim sing ngurus pengembangan proyek iki mutusake nggunakake platform kasebut kanggo analisa informasi sing diduweni NASA luwih saka 150.000 lintang ing proses sing, sanajan butuh wektu suwe, bisa menehi luwih akeh kejutan kaya iki.

Kita ora bisa lali, miturut NASA dhewe, manawa ana akeh luwih bisa nemokake urip ing sistem tata surya liyane tinimbang Kepler-90. Sanajan mangkono, miturut tim peneliti lan insinyur, kita ngomong babagan sistem tata surya sing kalebu versi mini saka tata surya kita dhewe amarga duwe planit cilik ing bagean internal lan planet sing luwih gedhe ing njaba. Bentenipun antawisipun tata surya kita lan Kepler-90 yaiku bilih pungkasanipun langkung kompak. amarga planet sing paling adoh ngorbit lintang kanthi jarak sing padha karo Bumi lan Surya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)