NASA ngumumake cadangan es murni sing akeh ditemokake ing Mars

NASA

Yen nganti saiki ana akeh perusahaan sing ngupayakake ngumumake nalika bisa nggawe manungsa ing Mars, sanajan kasunyatane dheweke kudu ngadhepi akeh pitakon liyane kayata golek cara supaya bisa urip ing planet iki, mula bisa ditemokake panemuan kasebut mung digawe dening sekelompok peneliti saka NASA, kabeh rencana perjalanan bisa ngalami modifikasi sing cukup signifikan.

Sadurunge malah terus dakwartakake manawa ing NASA, kaya sing wis dicethakake, ora ana liyane sing ditemokake kajaba lokalisasi nganti wolung wilayah ing Mars dununge dununge salib gedhe saka es murni. Mesthi wae tonggak sejarah sing luwih apik tinimbang sing apik, ing tangan liyane, bakal menehi akeh sayap kanggo kabeh wong sing kepengin weruh konspirasi sing pancen ora ana.

Ora adoh saka kabeh kontroversi iki sing mesthi bakal digawe ing macem-macem media, sing sejatine warta kasebut dudu manawa ana es ing Mars, sing dianggep akeh peneliti. Bagean sing paling menarik yaiku NASA nyritakake babagan eksistensi sing diarani 'es murni', tegese, banyu kanthi sifat mineral.

es es

Wong sing tanggung jawab kanggo panemuan iki yaiku teknologi HiRISE sing dilengkapi ing ruang Orbiter Pengintaian Mars

Adhedhasar pratelan lan pernyataan sing diterbitake NASA dhewe, kayane wong sing tanggung jawab kanggo panemuan iki yaiku Orbiter Pengingatan Mars matur nuwun kanggo kamera sampeyan HiRISE Lan durung nganti bagean saka permukaan Mars dirusak ing garis lintang ing tengah-tengah, antara 55 lan 60 derajat ing sisih lor lan kidul planet iki, wilayah sing padha ing suhune biasane kurang, nganti cadangan gedhe iki saka es murni wis ditemokake.

Minangka rinci, critakake manawa HiRISE o Eksperimen Ilmu Imaging Resolusi Dhuwur, yaiku kamera sing digawe dening Ball Aerospace & Technologies Corp kanthi kolaborasi karo departemen lunar lan planet ing Universitas Arizona. Sejatine kita ngomong babagan teleskop udakara 65 kilogram bobot bobote udakara 40 yuta dolar lan sing bisa motret nganggo resolusi ndhuwur 0 meter ngidini para ilmuwan mbedakake obyek diameteripun 1 meter.

Thanks kanggo teknologi iki, HiRISE secara harfiah katalog minangka kamera paling gedhe sing bisa nggunakake misi antar planet, bisa ditemokake endhog es ing Mars sing, miturut petungan NASA, ambane udakara sak meter ing perangan paling sempit nganti 100 meter ing wilayah paling jembar. Sayange, durung bisa ngramal jumlah es sing ana ing planet iki, sanajan dipercaya jumlah kasebut bisa uga luwih jembar tinimbang sing katon ing gambar kasebut.

  mars

Kita isih kudu ngenteni pirang-pirang taun kanggo ngerti apa banyu iki bisa dikonsumsi manungsa

Kanggo NASA, saiki ana lawang anyar sing mbukak kanggo njelajah Mars lan ana akeh swara sing, sawise ditemokake, ngarepake misi bakal digawe sing bisa ngekstrak conto es iki kanggo diteliti luwih lanjut. Iki tegese, manawa sampeyan mikir, iku NASA kudu golek cara kanggo ngirim Rover menyang wilayah iki, soko sing bisa dadi rumit amarga kabeh misi, nganti saiki, wis mlebu ing wilayah kasebut 'anget'planet, yaiku udakara 30 derajat khatulistiwa.

Nalika sampeyan bisa ndeleng, isih ana akeh riset ing ngarep wiwit saiki ora mung data liyane sing kudu dingerteni kayata jerone utawa kahanane, nanging uga sifat kayata tingkat kemurnian, mineral sing ana lan, utamane, yen bisa dikonsumsi manungsa. Muga-muga, ing misi mbesuk menyang Mars, sing ditindakake NASA lan agensi liyane, Rover bisa dikirim menyang wilayah planet iki lan ngrampungake kabeh sing ora dingerteni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)