NASA nyritakake babagan panemuan paling anyar lan paling penting

NASA

Wingi-wingi NASA ngumumake manawa dina iki bakal ngobrol babagan panemuan paling anyar. Akeh keraguan amarga Badan Antariksa Amerika Serikat ora banget menehi kabar babagan jinis wara-wara kasebut yen warta kasebut ora pati penting, uga kasunyatan manawa klompok peneliti nemokake sistem sing ora biasa sing kasusun ora kurang saka pitung Bumi. -kaya exoplanet.

Temuan anyar iki bisa digawe amarga kemungkinan sing ditawakake nggunakake teleskop Splitzer, instrumen Paranal VLT lan TRAPPIST saka La Silla Observatory. Kaya sing wis dikomentari ing artikel sing diterbitake dening Alam, jebule kita ngomong babagan pitung planet sing ngubengi lintang kasebut TRAPPIST-1, dununge 38 taun cahya srengenge saka srengenge sing suhu udakara antara 0 lan 100 derajat celcius.

TRAPPIST-1 bisa dadi tuan rumah enem exoplanet sing bisa dienggoni.

Kayane kabeh planet iki duwe ukuran sing padha karo ukuran Bumi lan, miturut pangukuran sing digawe ing kerapatan, kayane para ilmuwan bakal nggawe kesimpulan yen paling ora enem saka pitung planet kasebut bakal nemokake a komposisi rocky sanajan, nalika dheweke ngumumake, dheweke isih kudu terus investigasi luwih suwe supaya bisa negesake kanthi luwih yakin.

Thanks kanggo panemuan anyar iki, planet anyar sing bisa nduwe jinis urip saiki wis diluncurake amarga kita ora mung kudu ngobrol babagan eksoplanet kanthi struktur sing angel, nanging uga amarga suhu sing bakal ditemokake. bisa uga ana banyu cairan ing lumahing, kahanan sing penting banget supaya organisme urip bisa berkembang.

Adhedhasar pratelan sing digawe dening Amaury nyoba, salah sawijining panulis karya:

Emisi energi lintang kerdil kaya TRAPPIST-1 luwih ringkih tinimbang srengenge kita. Yen ana banyu ing permukaan, planet-planet kasebut kudu ana ing orbit sing luwih cedhak tinimbang sing bisa dideleng ing tata surya. Untunge, kayane persiyapan kompak kaya iki sing ditemokake ing TRASPPIST-1.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)