Kepiye pungkasan roaming ing Eropa? Kabeh tombol ing gati

Dina iki tanggal 15 Juni minangka dina sing apik banget kanggo sejarah telekomunikasi. Uni Eropa bakal nindakake perkara sing apik lan prekara-prekara sing luwih ala, nanging jelas yen sistem penyatuan pasar ing kabeh wilayah ora ana gunane, nanging mung entuk bathi kanggo pangguna. Cetha manawa kita kabeh wis ngrungokake dina iki babagan pungkasane roaming ing Eropa nanging ... Apa tegese tegese roaming ora bakal ana maneh ing Uni Eropa?

Supaya sampeyan ora ragu-ragu, lan supaya sampeyan bisa ngeling-eling maneh sadurunge lelunganKita bakal menehi pitakon lan wangsulan sing paling sering babagan pungkasan roaming ing Eropa. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti babagan hak sampeyan minangka konsumen ponsel ing endi wae.

Kita malah ora bakal takon pitakon kaping pisanan, kaya sing wis diandharake sawetara baris kepungkur, wiwit saiki sampeyan bisa nikmati roaming gratis, utawa luwih becik, ngilangi roaming ing wilayah Uni Eropa, tanggal 15 Juni 2017 Mesthi bakal mbukak sejarah telekomunikasi minangka dina sing apik, ngobrol karo wong sing ditresnani nalika lelungan ora bakal dadi sikap elitis maneh.

Ing negara endi roaming ora ana maneh?

Roaming

Langkah anyar iki bakal ditrapake kanggo kabeh 28 negara sing saiki dadi bagean saka Uni Eropa, sing ndadékaké miturut abjad menyang: Jerman, Austria, Belgia, Bulgaria, Siprus, Republik Ceko, Kroasia, Denmark, Slowakia, Slovenia, Spanyol, Estonia, Finlandia, Prancis, Yunani, Hongaria, Irlandia, Italia, Latvia, Lithuania, Luksemburg , Malta, Walanda, Polandia, Portugal, Inggris, Rumania lan Swedia.

Ora diraguhi, ora ana sawetara negara, sawetara negara penting ing endi wae warga Uni Eropa bisa lelungan mung nganggo dokumen identitas nasional. Kangge, kajaba tarif sampeyan kalebu (kaya ing kasus Vodafone), Amerika Serikat lan Norwegia, minangka negara sing dudu anggota Uni Eropa, terus roaming ing kahanan sing padha nganti saiki.

Apa aku duwe roaming gratis yen duwe tarif prabayar?

Pungkasan Roaming ing Eropa kanggo 2017

Mangkene sing pertama saka huruf cilik. Kita kudu eling, yen roaming dadi gratis lan ing kahanan sing padha karo tarif sing biasa, kita kudu duwe kontrak karo perusahaan teleoperator sing tugas. Iki tegese pangguna prabayar bakal seneng roaming gratis, nanging bakal ana ing syarat-syarat sing ditemtokake kanggo tarif. Amarga iku Disaranake sampeyan yen sampeyan bakal lelungan liwat Uni Eropa lan sampeyan pangguna prabayar, sampeyan luwih dhisik nelpon perusahaan kanggo mesthekake saka apa ciri lan watesan sing wis disiapake tarif prabayar kanggo kasus iki.

Apa watesan pungkasane roaming ing Uni Eropa?

Roaming Eropa

UE lan perusahaan wis nggawe apa sing diarani nggunakake cukup. Iki tegese roaming gratis sing ditujokake kanggo wong sing lelungan kadang-kadang utawa amarga kerja / siswa, ora kanggo njupuk kauntungan saka rega perusahaan ing macem-macem negara. Panganggone cukup, mula, bakal ngramal malah kasus sing wis suwe. Contone, yen sampeyan minangka mahasiswa Erasmus, sampeyan bisa nggunakake roaming gratis amarga kedadeyan ing negara sing dituju wis ditemtokake, lan sampeyan terus njaga hubungan siswa karo negara asal.

Nanging, supaya ora mbeling, perusahaan bisa njaluk pangguna informasi babagan jangka panjang ing luar negeri, kayata biaya universitas, kontrak kerja sementara, lsp. Amarga iku, cara paling apik kanggo nyegah salah paham yaiku njaga kontak langsung karo perusahaan sing nawakake layanan kasebut.

Apa sing bakal kedadeyan yen aku ngluwihi "panggunaan wajar"?

Operator bisa mriksa kegiatan roaming pangguna apa wae patang wulan kepungkur. Yen ing wektu kasebut, roaming wis digunakake luwih saka layanan nasional, operator bakal nelpon kontak karo klien, njaluk informasi babagan iki lan mula mbenerake wektu nginep, amarga sampeyan bakal duwe wektu minimal 14 dina saka komunikasi kasebut.

Yen kabeh luwih sukses, biaya bakal ditrapake biaya tambahan kanggo tarif sing wis diwenehake:

  • 1 sen saben SMS
  • 3,2 sen saben menit nelpon
  • 7,7 euro kanggo 1GB data seluler (sing bakal suda saben taun, saka € 7,70 dadi € 2,50 ing taun 2022)

Kepiye yen aku urip ing sawijining negara, nanging kerja ing negara liya?

kontrak pinter

Pangguna bisa milih operator seluler saka salah siji saka rong negara kasebut lan entuk manfaat saka roaming tanpa biaya tambahan. Mekanisme jinis iki dimaksudake, kayata, kanggo buruh wates, kayata warga Polandia sing makarya ing Jerman, utawa warga Prancis sing makarya ing Swiss. Watese yaiku pangguna kudu nyambung paling ora sapisan saben dina menyang jaringan nasional negara sing dipilih.

Kepiye cara ngaktifake data nalika roaming?

Sampeyan ora bisa ngaktifake apa wae, ing EU utawa roaming data seluler utawa uga mekanisme liyane, penghapusan roaming iki otomatis lan bakal dadi perusahaan ponsel sing kudu kuwatir.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)