Thanks kanggo pangenalan wajah ing India, dheweke bisa nemokake meh 3.000 bocah sing ilang ing patang dina

India

Akeh masalah sing kudu diadhepi masarakat ing India saiki. Antarane lan, kanggo menehi conto sing cepet banget sing ana gandhengane karo masalah sing mbentuk saiki, kita nemokake data sing ngrusak amarga, miturut data sing diterbitake kanthi resmi dening Menteri Pembangunan Wanita lan Bocah-bocah ing India, jebule ing saindenging India, antarane 2012 nganti 2017, ora kurang saka 240.000 bocah sing ilang.

Kanggo nggawe data iki dadi perspektif, ora ketompo kepenak banget, jarene ora kabeh bocah sing ilang amarga kita mung ngomong babagan kasus sing wis dilaporake menyang pejabat. Rawuh ing institusi resmi liyane ing negara iki, angka iki bisa tuwuh luwih saka 500.000 bocah sing ilang saben taun, tokoh sing ora mandheg tuwuh saben taune. Nalika kita nyoba kanggo ngowahi tokoh kasebut, mula ora ana klompok tartamtu sing pengin mbantu supaya bisa nemokake anak sing ilang.


pangenalan rai

Ing India, nganti 500.000 bocah bisa ilang saben taun, angka sing terus tuwuh saben taun

Kaya sing diarepake, akeh sing dadi klompok lan asosiasi sing wis suwe meksa pamrentah negoro supaya bisa nindakake apa-apa supaya ngilangi terus-terusan bocah-bocah ora mung nyuda, nanging tonggak prestasi sing bisa ditindakake dening akeh wong ing negara kasebut bakal mandheg ilang. Sing paling ala babagan masalah iki yaiku akeh bocah kasebut pungkasane entuk institusi perawatan bocah mbayar negara kanthi biaya modhal umum sing dibutuhake, sanajan kasunyatane, kaya logis, wong tuwane nggoleki dheweke kanthi kabeh cara sing bisa digunakake.

Ing jalur iki, pungkasane katon teknologi duwe akeh tawaran amarga klompok peneliti mutusake nggawe sistem pangenalan rai sing anyar kanthi tujuan sing jelas bisa nglumpukake foto sing diunggah ing web Lacak Anak, platform sing digawe pamrentah India dhewe ing ngendi sampeyan bisa takon foto bocah sing ilang lan ditemokake lan uga informasi polisi sing bisa digunakake dening agensi liyane lan uga warga negara, kanthi foto bocah-bocah sing ilang sing tekan rumah sakit, perawatan omah lan institusi liyane, data sing sabanjure bisa diunggah, dideleng lan dianyari dening warga negara apa wae.

Pangenalan rai

Sanajan tes kasebut sukses banget, isih akeh 'masalah' legal sing kudu dirampungake supaya bisa digunakake dening institusi

Platform pangenalan wajah iki wis digawe dening Bachpan Bachao Andolan, sawijining organisasi sing didedikake kanggo kesejahteraan bocah sing nyedhiyakake piranti lunak ing layanan polisi. Sawise produk wis diinstal lan diakses kanthi lengkap, a uji coba pilot saka sakumpulan 45.000 foto sing dijupuk saka basis data TrackChild. Asil tes kasebut pancen nyengsemake, Mung ing patang dina, ora kurang saka 2.930 bocah sing ilang wis diidentifikasi sing dununge ana ing macem-macem wilayah.

Saiki, sayang, kita mung isih nyoba tes wiwit, yen kita pengin miwiti nggunakake alat iki kanthi resmi dening institusi, luwih dhisik akeh alangan hukum lan administratif sing kudu diatasi. Priksa kanthi luwih rinci, coba critakake manawa kita kudu ngerti babagan sing paling gampang kaya kasunyatan manawa alat iki bisa lan ngatur akeh foto bocah cilik lan datane sing bakal disimpen ing basis data sing dadi duweke organisasi pribadi, sing, ing tangan liyane, ora gelem menehi teknologi, ing endi dheweke wis nandur modal akeh sumber daya finansial lan pribadi, sanajan iki minangka sebab sing apik .


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)