AMD nanggapi otot Intel kanthi Threadripper generasi kaping loro lan 32 intine

AMD

Yen esuk iki, kita ngomong babagan kepiye Intel nggunakake acara kaya Computex 2018 kanggo ndhisiki saingan liyane ing pasar kanthi prosesor anyar, sing sejatine durung dikonfirmasi, kajaba wis dilengkapi 28 intine, kapasitas mbukak 56 utas kanthi kacepetan 5 Ghz, ana sing mbuka cangkeme, mula ora kudu ngenteni suwe banget ngerti wangsulan sing AMD, lan apa tanggepan.

Persis ing entri sing kita khususake kanggo Intel, kita ngomong babagan tanggepan yen AMD bisa diprakirake supaya Intel ora suwe lan utamane data sing ora dingerteni, kayata kasunyatan, ing kisaran paling dhuwur, Intel adol pemroses kanthi rega udakara $ 1.999 nalika AMD nindakake perkara sing padha $ 999. Ing generasi anyar iki, kedadeyan sing meh padha bakal kedadeyan, luwih-luwih yen kita nggatekake, mung sedina mengko, AMD wis nyelehake kabeh daging ing lawu.

Mulane

AMD kaget karo generasi kaping loro saka Threadripper, sawetara prosesor nganti 32 proses intine lan 64 utas eksekusi

Mlebu kanthi lengkap kanggo mbahas babagan mbesuk ing prosesor sing diwenehake AMD, ujare Threadripper generasi anyar, sing sadurunge bakal tekan pasar ing musim gugur taun iki, sawetara wulan sadurunge Intel uga ngluncurake prosesor kelas dhuwur, bakal ditindakake bebarengan karo arsitektur sing ora bakal kurang. 32 proses inti lan 64 utas sing bakal mlaku ing 3 GhzTanpa mangu-mangu, deklarasi maksud saka AMD, sawijining perusahaan sing, wis pirang-pirang taun, ora bakal ngidini Intel mbalik maneh kaya sing durung biyen.

Minangka AMD dhewe wis ngumumake, ketoke lan supaya bisa ngenalake pirang-pirang intine kaya ing prosesor siji, para insinyur kasebut kudu nggunakake Zepplein anyar tilar donya kanthi 12 proses litografi nanometer. Minangka katrangan, pitutur marang kowe yen mati iki duwe wolung intine, kanthi cara iki Threadripper pertama nggunakake rong mati iki kanggo maksimal 16 intine. Rangkaian prosesor generasi kaping loro iki pungkasane bakal duwe papat wong mati, cukup kanggo nglengkapi nganti 32 inti.

AMD

Sanajan tenaga mentah sing ditawakake, kisaran Threadripper uga duwe kekurangan

Bagéan negatif saka pemroses AMD generasi anyar iki ditemokake ing konsumsi energi sing diduweni. Kanggo nggawe ide kasebut jelas banget, coba critakake, yen TDP generasi pisanan saka chip iki wis ngluwihi 180 W, ing generasi kaping pindho kebutuhan energi kasebut nganti 250 W sing ora bisa dipikirake, prekara sing kudu dipikirake, luwih-luwih yen amarga profesional, kita pengin nginstal prosesor kanthi karakteristik teknis kasebut ing server, sing bakal digunakake umume.

Watesan utama liyane yaiku chipset X399 mung ndhukung nganti patang saluran memori kanggo wolu sing dibutuhake saiki. Amarga iki, rong saluran anyar sing saiki diaktifake ora duwe akses langsung menyang memori, soko sing bakal nambah latensi sampeyan, sanajan, miturut AMD, iki ora ateges kena pengaruh kinerja. Sabenere kanthi tikel kaping pindho inti lan nyuda ukuran mung 2 nanometer pemroses iki nawakake frekuensi sing luwih murahPaling ora, saiki, basa 3 Ghz lan 0 Ghz ing mode Turbo, ing titik iki, kita kudu melu AMD amarga nuduhake manawa ing versi pungkasan frekuensi operasi iki bisa luwih dhuwur. Minangka memori cache, diarepake manawa ing versi 3-inti iki bakal nambah dadi 4 MB.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.