Apa bedane JPG lan JPEG?

jpg vs jpeg

Nalika nerangake nggarap file gambar Ing komputer kita, kita duwe nomer akeh format ing pembuangan kita, kabeh mau karo kaluwihan lan cacat. Loro sing paling populer yaiku format JPG lan JPEG. Nyatane, loro sing paling akeh digunakake. Mulane pitakonan sing ditakoni akeh pangguna yaiku ing ngisor iki: Apa sing paling apik? Apa bedane JPG lan JPEG?

Sampeyan ora kudu ngati-ati yen jeneng JPG lan JPEG meh padha. Kasunyatane, akeh wong sing bingung lan mikir yen dheweke padha. Lan ora bakal salah, amarga, ing kasunyatan, JPG lan JPEG minangka rong ekstensi file sing nuduhake format gambar digital sing padha. Kita nerangake ing ngisor iki:

Prakara nomenklatur

JPEG yaiku akronim kanggo Klompok Ahli Fotografi Bersama, panyipta grup teknologi kanthi format kanthi jeneng sing padha sing akeh digunakake ing kamera digital, ing jaringan sosial lan ing wilayah liyane.

Nanging, nalika format iki dirilis, ing taun 1992, meh kabeh komputer nganggo sistem operasi MS-DOS Microsoft. Wiwit sistem iki mung ndhukung ekstensi file telung huruf, ekstensi JPEG kudu disingkat dadi JPG. Lan iki banjur dikirim menyang versi pisanan Windows.

JPEG
Artikel sing gegandhengan:
File JPEG saiki bakal dadi 35% luwih entheng amarga piranti lunak Google iki

Ing sisih liyane, extension .jpeg ora nyebabake konflik ing komputer MacOS, sing terus digunakake tanpa masalah. Kanthi cara iki kita teka ing dina kita, kang Piranti Windows lan Apple loro-lorone ngenali lan nggunakake file JPG lan JPEG meh padha.

Mula, bisa disimpulake saka kabeh iki yen bedane antarane rong format kasebut mung babagan nomenklatur. Ora luwih saka iku.

Ngonversi JPG menyang JPEG lan kosok balene

Amarga bedane antarane JPG lan JPEG sejatine ana ing wangun lan ora ana ing inti, nalika nggunakake format siji utawa liyane meh ora ana bedane.

Contone, nalika sampeyan pengin nindakake konversi format lan Ngonversi gambar saka JPG menyang JPEG, kita nemokake kejutan: sampeyan ora kudu nindakake apa-apa! Padha bakal kelakon nalika nyoba kanggo nindakake operasi ing arah liyane.

Kanggo alasan sing padha, program panyuntingan gambar apa wae bakal mbukak lan nambani file kanthi ekstensi .jpeg padha karo sing nganggo ekstensi .jpg. Sampeyan bakal nganggep padha, amarga padha.

JPG utawa JPEG: Sing luwih apik?

jpg vs jpeg

Yen kita nganggep manawa JPG lan JPEG minangka rong cara kanggo menehi jeneng file sing padha, pitakonan sing luwih apik "kelangan kabeh makna.

Secara umum, bisa diarani kaya ngono gambar raster 24 sithik (gambar bitmaps), kang kathah nggunakake padha lan ilang persentasi tartamtu saka kualitas nalika padha disimpen. File-file iki disimpen gambar kawangun ing RGB (Abang, Ijo, Biru) sing bisa diwakili nganti 16 yuta werna. Ora ana sangsi manawa iki minangka format (utawa format) kanthi warna sing apik banget lan cocog banget kanggo digunakake ing foto.

Panggunaan JPG utawa JPEG sing ora jelas disaranake para ahli kanggo nampilake foto ing web tanpa njupuk akeh ruang ing server kita. Soko sing praktis tenan. Nalika nyimpen gambar, informasi sing kurang penting dibuwang, nggawe file kasebut kurang saka 50% lan 75%.

Mulane, JPG lan JPEG dianggep format komprèsi lossy. Ing titik iki padha cetha rodok olo kanggo format liyane kaya BMP, ngendi ora mundhut saka kualitas gambar. Yen sing dikarepake yaiku nyilikake kekurangan iki, alternatif sing apik yaiku nggarap file JPEG RAW. Kanthi iku, kita bakal bisa milih unsur sing bisa diowahi sadurunge nyimpen versi final.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.