Apa sing diarani WiFi Mesh? Kaluwihan lan kekurangan

Jaringan WiFi

Kita duwe luwih akeh piranti sing nyambung karo jaringan WiFi omah, PC utawa laptop, smartphone, tablet, jam tangan cerdas, televisi, bolam cerdas, kamera pengawas, speaker, lan speaker dhaptar dawa piranti sing wis nyambung menyang jaringan asal kanthi router sing umume ora bisa diukur. Lan umume kabeh piranti kasebut nyambung langsung karo router kasebut sing operator "menehi" lan kita wis ujar saka wiwitan artikel manawa kabeh iku dudu router.

Mula akeh pangguna sing milih pamulang jaringan kanggo ngluwihi sinyal ing omah lan apik lan ora apik, amarga umume PLC sing khas dudu solusi kanggo nyopot utawa masalah sinyal kurang ing piranti, solusi kasebut langsung fokus Jaringan WiFi Mesh utawa jaringan bolong.

Linksys WHW0303B Velop tri-band sistem bolong Wi-Fi

Nanging sadurunge ngrampungake masalah kasebut, kita bakal ndeleng poin utama jaringan bolong utawa WiFi Mesh jinis iki sing saiki modis banget kanggo para pangguna. Penting, manawa piranti kasebut isih dadi pelengkap router bebarengan karo satelit sing ana ing panggonan strategis omah, kantor utawa papan sing pengin sampeyan jangkepi jangkoan lan tawar. baleni nyata jaringan WiFi. Mula, yen duwe omah sing gegandhengan tegese jangkoan WiFi sing apik lan piranti jinis iki bisa uga cocog.

Jaringan WiFi

Apa sejatine jaringan Mesh?

Secara logis kita ngadhepi jinis koneksi sing luwih efisien, kuat lan aman tinimbang nalika nginstal PLC menyang soket omah kita. Ing kasus iki, apa sing bisa kita ucapake babagan jaringan Mesh yaiku babagan serangkaian «router» uga diarani satelit sing ngluwihi sinyal luwih akeh maneh amarga jaringan asli kasebut, kanthi cepet, sinyal iki bisa cocog karo jaringan router utama ing endi wae ing omah kita.

Iki kalebu nyambungake router liyane menyang kita, stasiun pusat kanthi sawetara pengulang kaya satelit sing ngidini kita duwe jangkoan tanpa kapitunan ing omah kita. Kabeh mau gegandhengan karo siji liyane, yaiku yen ana rong satelit sing nyambung karo router utama sing ditindakake tim kasebut yaiku "ngomong" siji liyane kanggo nawakake sinyal paling apik menyang piranti sing disambungake lan kanthi cara iki sithik utawa ora ana sinyal sing ilang saka router pusat.

Kabeh gegandhengan karo siji liyane lan kanthi cara iki, kita ora duwe masalah nalika pindhah ing omah nganggo laptop utawa ponsel, lsp., Amarga peralatan Mesh nggawe bolong sing tekan kabeh papan, nguatake jangkoan ing endi sing dibutuhake banget. Saben satelit tanggung jawab nyebarke jaringan kanthi bener supaya nalika kita pindhah Ayo ora duwe masalah jangkoan WiFi.

Nokia WiFi Beacon 3 - Sistem Router Mesh

Cara nyelehake satelit lan pinten papanipun

Iki minangka prekara sing bakal gumantung banget ing omah, kantor utawa papan sing pengin digunakake kanggo nggunakake piranti jinis iki. Sejatine yaiku biasane sapasang satelit luwih saka cukup Kanggo nutupi kabutuhan jangkoan, nanging mesthine iki gumantung karo ukuran omah, tanduran sing ana utawa papan sing duwe router utama lan liyane sing mbaleni.

Mula iku mesthi apik banget disaranake dening wong sing wis nggunakake jinis piranti iki utawa kaya sing dikandhakake saiki: nonton video ing YouTube. Saliyane, piranti Mesh nawakake instalasi sing gampang lan cepet, ora perlu dadi ahli, sawetara satelit nawakake lampu LED kanggo ndeleng kekuatan sinyal lan kita kudu nyelehake supaya bisa nampa maksimum, ngowahi, ngganti papan utawa uga orientasi piranti kasebut.

Langkah-langkah saka sambungan kanggo router iki gampang:

  • Kita nyambungake router utama menyang router saka panyedhiya internet
  • Kita pasang sisa satelit ing papan sing strategis supaya maksimal dijamin
  • Kita ngakses aplikasi pabrikan saka ponsel utawa saka komputer kanggo ngatur

Ora kabeh video sing ditemokake ing jejaring sosial YouTube wis kepenak nerangake cara kerjane jinis piranti kasebut, kita kudu ngerti cara mbedakake kanthi apik lan nggunakake sing bisa dingerteni sing ngerti tenan babagan apa sing diomongake. Ing ngisor iki, kita menehi video kolega saka iPhone News ing salah sawijining router Mesh iki:

Ubiquiti Amplifi Home ...

Kaluwihan saka jangkoan WiFi Mesh jinis iki

Kaya sing wis kabukten, kabeh duwe kaluwihan lan kekurangan, nanging saiki kita bakal bisa ndeleng kaluwihane. Ing pangertene, sing paling apik yaiku yen kabeh satelit wis disebar, kita bisa nyebar jaringan WiFi ing omah, yaiku band 2,4 lan 5GHz. Iki kompatibel karo WiFi ac, mula iki kita ora bakal nemoni masalah.

Tombol liyane kanggo jaringan Mesh yaiku sampeyan saiki bisa nyelehake kabeh simpul sing sampeyan pengin, sampeyan bakal duwe jaringan siji sing bakal nyambung ing endi wae ing omah. Sanajan kasunyatan manawa akeh produk sing bakal ditemokake ing pasar duwe spesifikasi sing canggih banget kayata kompatibilitas karo WiFi-ac lan dual band simultan (2,4 lan 5GHz), ing prakteke sampeyan mung bakal ndeleng siji jaringan sing bakal kasedhiya sambungake komputer, smartphone, tablet, lsp lan iku apik, sejatine apik banget.

Produsen nawakake fasilitas sambungan kanggo piranti kasebut lan ing wektu sing cendhak tanpa perlu dadi ahli, kita bisa duwe jangkoan WiFi meh total ing omah lan sing luwih apik, ora ilang sinyal ing papan sing durung ana jangkoan sadurunge.

Netgear Orbi RBK23 - Sistem WiFi Mesh

Kerugian utama jaringan Mesh

Kita ora bisa ujar manawa kabeh kaluwihan karo jinis piranti iki, adoh banget lan sing pertama sing bakal katon negatif yaiku regane piranti Mesh kasebut. Saiki kita nemokake sawetara produk kanthi rega sing beda-beda lan sanajan regane saya suwe saya mudhun, nanging iki produk sing ora murah banget. Penghalang rega gumantung saka macem-macem faktor lan salah sijine yaiku nomer satelit sing pengin digunakake lan liyane kualitas produk lan merek.

Kajaba iku Masalah jangkoan WiFi ora mesthi ditanggulangi 100% nganggo jinis piranti iki. Sejatine, ing pirang-pirang kasus, kita bakal bisa nyukupi kabutuhan, nanging nalika ana tembok sing kandel banget, akeh tanduran sing dhuwur, gangguan gelombang elektromagnetik utawa jarak sing adoh banget kanggo nutupi, peralatan Mesh iki bisa uga ora bisa digunakake pancen efisien.

Sejatine kita duwe akeh model lan merek sing kasedhiya saiki, lan saya akeh, produsen nggawe solusi beda kanggo jinis produk kasebut, nanging ora mesthi gumantung karo anggaran lan apa sing pengin diinvestasikan.

Jaringan WiFi

Pilihan saka router Mesh bakal gumantung karo akeh faktor

Kita kita ninggalake sampeyan macem-macem piranti Mesh ing artikel digandhengake supaya sampeyan bisa ndeleng sawetara pilihan lan milih sing paling disenengi utawa sing migunani kanggo kasus sampeyan, jelas bakal gumantung karo macem-macem faktor sing kudu nggatekake anggaran lan wilayah sing kudu dilindhungi.

Sing jelas yaiku ing umume kasus, tim-tim kasebut kerja lan kerja kanthi apik supaya jangkoan ing kabeh pojok omah, kerja, lsp. kabeh tanpa kelangan sinyal utawa kekuwatan saka massa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)