Apa sing salah karo GameCube?

gamecube

Konsol kubik saka Nintendo Iki dielingi kanthi cukup nostalgia dening akeh nintenderos, malah ana sing nganggep konsol "sejatine" pungkasan ing Gedhe N. Lair minangka proyek sing ambisius kanggo negesake kuwoso PlayStation 2 lan sadawane dalan dheweke nemoni pesaing anyar, Xbox.

Ing spesial iki, kita mriksa kemungkinan pemicu sing nyebabake GameCube dadi console desktop saka Nintendo paling ora didol ing siklus urip.

GameCube diselehake ing njero CPU saka IBM, dikenal minangka Gekko, lan GPU Ati bareng dikembangake dening Nintendo y ArtX, nyedhiyakake mesin kanthi kapabilitas teknis sing luwih dhuwur tinimbang apa sing diduweni Nintendo dadi pesaing utama: cukup kanggo ndeleng game kaya Metroid Perdhana, Skuadron Rogue III o Resident Evil -sanajan port sisih papat katon luwih apik ing kotak tinimbang ing PS2- kanggo mujudake iki.

gek

Nanging, ancaman gedhe kanggo Nintendo fue Microsoft kanthi mlebu minangka pabrikan konsol dadi industri game video kanthi cepet sing bisa narik kawigaten Redmond, lan kita wis ngerti kepiye cara nggunakake Microsoft. Nalika ing Xbox ndhisiki GameCube kanthi tenaga mentah, ninggalake konsol Nintendo ing tengah, ing ndhuwur PS2, nanging isih adoh saka level Xbox. Iki, sanajan kayane konyol, duwe pentinge: akeh game digawe adhedhasar PS2 dadi platform sing paling laris, dene sing liyane nggunakake Xbox minangka konsol pathokan amarga padha karo PC, lan kasunyatane, mesin iki nampa sawetara port game sing kompatibel.

PS2 GameCube Xbox

Masalah eri liyane yaiku dhukungan optik sing digunakake kanggo konsol. Nalika semana, Nintendo kabuka ngakoni manawa format kartrid kanggo Nintendo 64 kabeh iku salah lan mini DVD sing digawe Panasonic kanggo GameCube dheweke ora bakal dadi alangan pangembang. Ya, sing kedadeyan yaiku kapasitas disk iki jelas ora cukup (1,50 GB) lan ngasilake game sing tekan luwih saka siji DVD mini lan data sing akeh kudu dikompres, saengga bisa nggayuh kualitas audio lan video dhewe. Argumentasi uga digunakake kanggo mbela format iki, kayata akeh bocah cilik sing bakal nggunakake konsol lan ukuran disk iki cocog kanggo dheweke, mula ora prelu nggunakake kabeh GB DVD kanggo nggawe apik game utawa sing Nintendo kudu nglindhungi awake dhewe saka perompak segoro (sing ora dicegah: sanajan luwih spektakuler tinimbang PS2 o Xbox, serep bisa mbukak ing console GameCube diowahi, lan kaya sing wis dingerteni, kanthi Wii pulsa ora medhot milih DVD amarga format lan level pembajakan ing sistem iki nguwatirake banget)

Cakram game GameCube

Kulawarga utawa uga gambar merek bocah uga katon mbebayani kanggo console (sanajan adil, ana game kanggo kabeh umur, wiwit Ty: Macan Tasmania nganti Resident Evil). Sampeyan uga kudu nyathet yen GameCube Dheweke telat ing pesta kasebut: ing Jepang didol ing wulan September 2001, iki bakal ditindakake ing wulan November ing AS lan, pungkasane, nganti Mei taun candhake, kita ora bisa nikmati mesin ing Eropa, lan banjur , Xbox wis mlebu ing kabeh wilayah, nalika PlayStation 2 Wis rampung ing saindenging taun 2000 (Maret ing Jepang, Oktober ing AS lan November ing Eropa)

console gamecube lan kontroler

Adol konsol, lan distribusi - loro kanggo mesin lan game, sing ala banget ing Spanyol-, ora nulungi: sanajan rega murah GameCube dibandhingake karo kompetisi, efek sing dipengini durung bisa digayuh, lan elinga yen konsol wiwit € 199 dadi € 99, ​​nalika Xbox metu dadi 480 euro kanthi nyuda sabanjure dadi 300, lan mung 21 yuta sing didol GameCube lawan 24 sing dipikolehi mesin kasebut Microsoft, lan mesthine adoh saka luwih saka 155 sing wis diraih PS2. Iki uga nyebabake kurang dhukungan saka studio lan perusahaan menyang GameCube: ana genre rada bocah yatim piatu lan game sing metu PS2 y Xbox dheweke ora weruh cahya ing mesin kasebut Nintendo.

lan babagan GameCube

Faktor liyane, sanajan bisa uga ana sing nyebutake minangka anekdot, yaiku konsol urip nalika transisi kekuwatan dhewe. Nintendo: sejarah Hiroshi Yamauchi ngasilake kepresidenan saiki Satoru Iwata, sing jarene ora nggatekake Game kubus, amarga dheweke luwih fokus marang rencana perusahaan mbesuk.

yamauchi lan iwata

Kaya sing bisa dideleng, cacat saka GameCube- Wis sore, distribusi konsol lan game ora apik, akeh perusahaan sing ora ndhukung konsol kanthi bener, format DVD mini minangka kesalahan, bias konsol bocah, lan transisi internal tenaga saka Nintendo Dheweke nggegirisi konsol sing lahir banget, mula saya akeh ekspektasi lan mula kesalahan sing sadurunge ora diarepake dibaleni maneh: pungkasane, GameCube jebule bencana luwih gedhe tinimbang Nintendo 64, amarga mung 21 yuta konsol sing adol dibandhingake karo 33 saka 64 bit.

game gamecube

Kita wis ngerti manawa sukses ora ana gandhengane, ora ateges game kualitas ora ana: Super Smash bros, Legend of Zelda: Wind Waker, The Legend of Zelda: Twilight Princess, saga Resident Evil (kanthi nggawe ulang sing luar biasa lan eksklusif Resident Evil 0), Joe Viewtiful, Gir Logam Solid Ula Kembar, loro pangiriman saka Metroid Perdhanaing pikmin, Baten Kaitos, Darkness Eternal, Mario Kart Double Dash, Geist, Wario World, Wario Ware, the Party Party saga, Soul Calibur 2 (karo link minangka karakter eksklusif), Luigi's Mansion, Tales of Symphonia, Final Fantasy Chrystal Chronicles, Fire Fire, Star Fox Adventures (pesawat pungkasan saka langka kanggo console desktop saka Nintendo), Kertas Mario: Pintu Milenium, Bal-balan Mario Smash, F-Zero GX, Kuldi Kong Jungle Beat o PN 03 minangka conto katalog gedhe saka GameCube, sawetara game kasebut malah diluncurake maneh Wii, nanging kuwi, kanca, crita liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.