arm nyedhiyakake 7 chip nanometer anyar khusus kanggo smartphone kelas dhuwur

arm

Presentasi paling anyar sing diatur dening lengen wis menehi kabar sing cukup nyenengake, ing tangan siji lan ora kalah istimewa, perusahaan iki mutusake manawa wis teka kanggo nganyari logo korporat, mula ditinggalake jeneng sing kita kabeh ngerti mesthi diwenehi huruf kapital kanggo pindhah menyang luwih akeh logo modern lan dianyari nganti saiki. Saliyane, lan bisa uga bagean sing paling apik ing kabeh presentasi, ora kurang saka telung Kripik anyar diproduksi ing 7 nm sing janji kinerja dhuwur.

Minangka judhul entri iki ujar, yen wis tekan pasar, kaya sing bisa diprediksi, bakal ditindakake bebarengan karo smartphone anyar generasi anyar sing bakal teka. Ora ngagetne, kanthi prosesor anyar kasebut, wiwit saka lengen, wis dijamin manawa bakal menehi kinerja sing bisa ngatasi pirang-pirang prosesor sing ana ing pasar saiki, lan, nalika semana, dirancang kanggo digunakake ing laptop. Kanthi tembung liyane, arm njanjeni prosesor kanggo telpon pinter sing bisa ngatasi laptop.

hadiah presentasi sajrone konferensi pungkasan CPU Cortex-A76, GPU Mali-G76 lan prosesor video Mali-V76

lengen CPU Cortex-A76

Sekilas, iki bisa uga katon anyar lan ora pati penting, amarga kanthi nomenklatur bisa nyebabake kita bingung, luwih-luwih yen kita nganggep, ing wektu iki, kurang saka setaun kepungkur, Cortex-A75 ditampilake ing masyarakat. Ing level teknis, beda antarane versi anyar iki lan versi sadurunge akeh, luwih-luwih yen kita kudu nggatekake Cortex-A76 debut desain mikroarkitektur kinerja tinggiKanthi tembung liyane, kita ngomong babagan prosesor sing anyar sing wis dirancang lan diproduksi kanthi lengkap saka perusahaan.

grafis cpu

Ing wektu iki aku kudu ngakoni manawa ing tangane dheweke pancen 'siyap'Babagan presentasi wiwit, tinimbang mbandhingake Cortex-A76 iki karo sing sadurunge, ana sing pungkasane lan kaya sing sampeyan bisa ndeleng ing grafik babagan garis kasebut yen wis rampung, dheweke ngenalake Cortex ing -A73. Babagan iki, Cortex-A76 bisa nawakake luwih saka 200% kinerja, dibandhingake karo Cortex-A75, kinerja mundhak 35% lan konsumsi energi dikurangi 40%Gambar sing bisa dideleng, pancen apik banget, luwih-luwih ngerti manawa prosesor iki bakal digunakake ing piranti seluler.

Arm wis menehi Cortex-A76 desain khusus banget supaya sampeyan bisa nggunakake kasebut mbukak inti siji kanthi kacepetan lengkap tanpa wates. Iki tegese pungkasane bisa entuk kinerja sing luwih konsisten ing beban kerja sing nuntut kinerja maksimal. Titik liyane sing apik banget yaiku prosesor iki terus kompatibel karo teknologi DynamIQ, sing ngidini panggunaan Cortex-A55 sing luwih murah bisa digunakake sajrone klompok CPU sing heterogen, sistem sing menehi kinerja apik kanggo SoCs sing regane murah.

grafis gpu

Mali-G76 GPU

Kaya sing wis diandharake ing wiwitan postingan iki, ana novel anyar sing ditampilake yaiku Mali-G76 GPU, model sing miturut spesifikasi, terus menehi taruhan ing arsitektur bifrost digunakake dening G52 lan G72 nanging, kanggo acara iki, wis berkembang saengga bisa ningkatake kinerja 1 kali luwih dhuwur. Thanks kanggo panggunaan 5 nanometer, Mali-G7 nawakake 30% nyuda konsumsi energi, soko sing kudu diterjemahake menyang piranti kanthi otonomi sing luwih gedhe sanajan kasunyatane, amarga kinerja, game bisa dadi luwih apik ing babagan kualitas grafis lan dinamisme.

Tujuan sing dikepengini karo peluncuran GPU anyar iki yaiku kanggo nggayuh, utawa paling ora kepiye carane dheweke nyebutake macem-macem terminal sing luwih gedhe bisa mbukak game mewah sing, kaya sing sampeyan wis ngerti, duwe panjaluk sing luwih dhuwur babagan konsumsi grafis uga CPU. Titik liyane sing menarik banget kanggo adopsi chip iki dening pabrikan yaiku amarga bisa mbukak terminal aplikasi sing nggabungake fungsi kasunyatan sing ditambah utawa virtual.

mali-v76

Mali-V76 VPU

Paling ora, nanging paling ora kudu diajak Mali-V76 VPU, prosesor video anyar sing misuwur saka sawetara jangkoan lengen kanggo nggabungake codec anyar sing bisa decoding sinyal 8K 60fps UHD tunggal sekaligus utawa, iki carane diumumake, nganti patang aliran 4K kanthi 60fps sekaligus.

Kanggo menehi perspektif, ujar manawa Mali-V76 anyar bisa dobel ing babagan kinerja kapasitas sing ditampilake Mali-V61, uga bisa encode video ing 8K ing 30fps. Sekilas, sejatine kinerja iki bisa, paling ora, gedhe banget sanajan, kaya ngono, pabrikan wiwit nggunakake prosesor iki ing televisi lan helm kanggo kasunyatan virtual lan kasunyatan sing ditambah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.