Senen kepungkur asteroid meh nyerang Bumi tanpa ana sing ngerti

Bumi

Kita kabeh ngerti manawa Bumi, kanthi lelungan sing ora bisa dicegah liwat ruang angkasa sing ngubengi Srengenge, kena akeh obyek sing obah liwat angkasa kapan wae sing bisa nyebabake. Bener manawa akeh sing tabrakan lan liya-liyane ora nyebabake kerusakan sing bisa luwih gedhe lan malah ora dingerteni gumantung saka ukuran obyek kasebut. Saiki bayangake apa sing bakal kedadeyan, kaya kedadeyan mung telung dina kepungkur, a Asteroid ambane 34 meter arep nyerang planet kita.

Sanajan katon luwih khas film fiksi ilmiah tinimbang liyane, sejatine yaiku asteroid sing dadi conto yen arep nyerang Bumi, khususe liwat ing jarak sing padha karo setengah jarak antarane Bumi lan Bulan. Kaya sing diarepake, NASA durung suwe mbaptis asteroid iki kanthi jeneng 2017 AG13.

Dhiameter asteroid 34 meter meh tekan Bumi dina Senin kepungkur.

Miturut ahli, yen asteroid khusus iki wis kena Bumi, mula energi kasebut bakal nerbitake energi sing padha rolas bom nuklir kaya Amerika Serikat sing nyerbu ing Hiroshima. Elinga yen kita ngomong babagan massa udakara 15 x 34 meter sing obah menyang planet kita udakara 16 kilometer per detik. Sing luwih kuwatir yaiku asteroid iki durung ditemokake nganti Setu awan.

Miturut pratelan NASA, kayane yen asteroid kasebut nyerang Bumi, mula bakal kedadeyan njeblug sadurunge ndemek permukaan Saka padha. Efek saka bledosan iki bakal nyebabake gelombang kejut sing luar biasa, sanajan ora kaya gedhene sing disebabake asteroid mesthine sing mateni dinosaurus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gema Lopez ngandika

    Omg? Lan sega ku dibakar dina Senen uga ora ana sing ngerti? hahaha… nganti saiki ???

  2.   Mode Martínez Palenzuela SAbino ngandika

    Yen lunga ... meh kena

  3.   AGMware ngandika

    Aja nganti katrangan rinci babagan "mung" 200.000 kilometer (udakara setengah jarak Bumi-Bulan) ngrusak sawetara warta sing nggegirisi.

  4.   Fernando Schamis ngandika

    Sedih, ana wong sing ora sadhar, gil iku minangka planet kita, ing jembar jagad raya.

  5.   Mauricio ngandika

    Aku kerja ing perusahaan bis, aku ora ngerti yen padha karo sing dakdeleng nalika tekan Calama, dina Jumuah, aku ora yakin dina sing pas ndeleng ing langit lan ora nate weruh ing uripku. ana sing ayu lan gedhe kaya komet sing nerbitake ing wajah lan dheweke repot banget lan aku menehi komentar iki xke aku ninggalake obyek kasebut, aku weruh menyang sisih sing padha ing bandara ana ing antarane 08.00 lan 09.00 luwih utawa kurang. komentar matur nuwun