ASUS ProArt StudioBook 15, laptop kanggo nitahake kreator

Komputer lan laptop tradisional entuk dorongan anyar ing pirang-pirang wulan pungkasan amarga ana sebab sing jelas, iki nggawe akeh pangguna nganggep laptop minangka alat kerja sing bisa nuntut sesuatu sing luwih saka biasane, lan kesenjangan sing kasedhiya kanggo nutupi kisaran Asus ProArt StudioBook.

Ana ing tabel analisis pungkasan Asus ProArt StudioBook 15, alat nitahake konten kanthi layar apik tenan lan akeh sing ditawakake. Tinggal karo kita lan temokake kabeh rincian produk Asus iki, kanthi pro lan kontra.

Bahan lan desain

Kita bakal miwiti ngomong babagan desain lan materi lan intine ngobrol babagan workstation. Jinis laptop iki ora pati penting lan tipis lan uga logika, kita ora pengin kelangan adhem lan kita bakal nuntut performa tinggi. Mula, kita kudu nggatekake ukuran 1,89 cm x 36 cm x 25,2 cm. Sekilas iki katon gedhe, luwih-luwih yen kita njupuk bentuk lurus agresif lan karet gelang ngisor sing misuwur sing mbantu ventilasi kanthi ngangkat alat kasebut.

Ora ditemokake produk

  • Ukuran: 1,89 cm x 36 cm x 25,2 cm
  • Bobot: 1,98 Kg

Babagan bobot kita duwe sethithik kurang saka 2 kg. Nduwe sasis logam sing dikuatake supaya bisa njaga jinis ing pasuryan pamindhahan tetep miturut sifat kasebut. Kita duwe koneksi ing sisih mburi lan ngarep, uga irisan ventilasi cilik uga ing loro-lorone lan ing sangisore layar.

Iki diproduksi ing a paduan magnesium sing nggawe sampeyan rumangsa premium menyang piranti langsung metu saka kothak. Path saka keyboard backlit sing bener, lan trackpad kasebut cukup gedhe. Kita ora duwe yen duwe keyboard angka lan panggunaan pigura layar ora pati penting.

Karakteristik teknis

Saiki kita ngomong babagan bagean teknis murni. Ing unit sing wis dites, kita duwe prosesor Intel Core i7 Gen kaping 9750 (XNUMXH) sing bakal diiringi 16 GB RAM DDR4 ing 2.666 MHz.

  • Prosesor: Intel Core i7 9750H
  • Grafik: NVIDIA RTX2060
  • Memori RAM: 16GB DDR4
  • Panyimpen: 1TB M.2 PCIe Gen3 x4 NVMe SSD (Hyper Drive)
  • Baterei: 4 sel (76 Wh)

Ing bagean grafis yaiku lokasi sing paling apik, diiringi maneh NVIDIA sing dipasang ing RTX 2060 ing workstation iki. Iki dirancang kanggo ngancani para arsitek, spesialis swara lan desainer umume ing wektu suwene kanggo ngolah kabeh konten kasebut.

Kita mesthi nemoni workstation kinerja sing apik, sanajan bisa uga kita bakal luwih seneng ngunggahake generasi kaping Intel Core i7 amarga ana masalah konsumsi, sanajan kasunyatane manawa kinerja durung suwe saya tambah. Kita duwe port pengisian daya Asus tradisional lan pasokan listrik eksternal sing cukup gedhe.

Kita njupuk kesempatan kanggo nyebutake kemasan produk sing luar biasa, jinis "folder" sing Asus nggawe sampeyan mesem nalika kontak pertama.

Konektivitas lan adhem

Babagan panyambungan, kita ngadhepi papan kerja, mula Asus ora pengin kita kekurangan apa-apa:

  • 1x USB-C 3.2 kanthi DisplayPort (10 Gbps)
  • 1 x USB-A 2.0
  • 2 x USB-A 3.1
  • 1 x HDMI 2.0
  • Jack audio kombo 1x
  • 1x RJ45 Gigabit Ethernet Port
  • WiFi 6
  • Bluetooth 5.0

Port-port kasebut disebarake antarane tees USB ing sisih tengen, lan sambungan sing isih ana ing sisih kiwa ing endi input daya uga ana. Secara pribadi, aku luwih milih input daya saka HDMI lan RJ45, dudu amarga gangguan, nanging amarga ana masalah sing adhem, wilayah kasebut dadi panas banget.

  • Ora ditemokake produk

Babagan adhem, kita duwe sistem disipasi sing digawe saka sirip aluminium, loro penggemar 83-agul-agul aktif lan 6 heatpipe kontak langsung. Critane yaiku penggemar sepi "relatif" ngelingi ukuran notebook lan panjaluk kinerja, udakara 39 dBA kaya sing wis dideleng ing analisis. Aku durung nemokake keluhan level gangguan khusus karo para penggemar. Gegayutan kasebut, ASUS ProArt StudioBook 15 H500GV iki ora dadi luwih panas tinimbang umume, mula suhune kayane dudu aspek sing kuwatir.

Layar edan lan swara cocog

Layar kasebut nesu banget, kita duwe panel 15,6 inci (32,62cm) IPS tradisional kanthi lampu latar LED lan ngetokake padhang 400 nits. Resolusi yaiku 4K (3840 x 2160) kanthi warna sing cukup kuat lan mesthine lapisan anti-reflektif sing cocog kanthi sampurna. Sudut tampilan apik banget lan saiki wis ana Sertifikasi PANTONE kanthi Delta-E <1,5 akurasi warna lan 100% Adobe. Ora bisa takon maneh, mung "nanging" sing jelas ora dirancang kanggo main, mula awake dhewe ngerti Tingkat refresh 60 Hz.

Asile apik banget, kayane dhewe minangka titik paling apik ing produk kasebut. Mengkono uga swarane, kuat lan jelas, ing sisih ndhuwur layar, sing bakal ngidini kita ora mung nggawe konten, nanging uga seneng yen kita propose nglakoni. Temtunipun ing bagean multimedia piranti iki asring sumunar.

Pengalaman pangguna lan pendapat editor

Aku bakal miwiti karo sing ala, lan yaiku yen ana ing ngarep stasiun kerja aku ora ngerti sebabe kita ora duwe webcam utawa port sambungan Thunderbolt 3, minangka poin negatif sing jelas mbantah tujuane produk.

Minangka bagean, kita duwe poin sing jelas banget kayata kualitas layar sing apik banget, pamicara sing apik banget pendinginan bisu lan kekuwatan utama produk nggawe konten.

Cekakipun, laptop kanggo kreator konten sing bisa sampeyan tuku kanthi rega sakcedhake 2.300 euro gumantung karo titik penjualan minangkaOra ditemokake produkutawa situs web kasebut dhewe Asus resmi.

ProArt StudioBook 15
  • Rating editor
  • Rating bintang 4.5
1999 a 2300
  • 80%

  • Desain
    Penerbit: 80%
  • Layar
    Penerbit: 95%
  • Kinerja
    Penerbit: 95%
  • Conectividad
    Penerbit: 90%
  • Otonomi
    Penerbit: 75%
  • Portabilitas (ukuran / bobot)
    Penerbit: 70%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 80%

Pros

  • Konstruksi sing apik lan sepi banget
  • Tampilan lan speaker sing luar biasa
  • Dikonfigurasi kanthi apik minangka workstation

Contra

  • Ora nganggo webcam
  • Ora Ana Thunderbolt 3
  • Rega sing rada dhuwur
 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.