Atur Windows DUAL Boot kanthi sawetara langkah

Dual Boot ing Windows

Amarga Microsoft bubar ngusulake sistem operasi Windows 8.1, mula akeh wong sing ora gelem migrasi kanthi lengkap saka versi sing luwih dhisik amarga ora duwe pengalaman karo pakaryan sing bisa ditindakake aplikasi profesional ing sistem operasi sing anyar.

Amarga iki, ora aneh yen nemokake macem-macem pangguna iki kanthi komputer pribadi sing bisa digunakake 2 versi Windows sing beda; Kanthi sawetara trik sing bakal ditindakake, kita bakal duwe kemungkinan kanggo ngatur wiwitan saben sistem operasi kasebut, dadi miwiti luwih dhisik, sing dianggep "paling penting".

Windows Dual Boot kanthi antarmuka modern lan klasik

Coba wayahe sampeyan duwe Windows XP utawa Windows 7 sing nggarap saben aplikasi sing wis diinstal ing versi kasebut; Bakal tekan wayahe sing butuh banget (amarga aplikasi kasebut njaluk sampeyan nindakake) sampeyan kudu nginstal versi sing luwih dhuwur, sing menehi saran Windows 8.1; Nalika sampeyan instal sistem operasi Microsoft versi anyar iki, boot bakal diowahi dadi sing saiki kita kenal minangka "DUAL Boot".

Dual Boot ing Windows 01

Ing kasus saiki, bootloader bakal nggunakake "antarmuka modern", sawijining prekara sing beda banget karo "klasik" lan sing bakal ana aspek wujud tinimbang zat. Ing mode kerja iki, saben-saben sampeyan urip maneh komputer, Windows 8.1 bakal dadi sing diwiwiti ing wiwitan, yaiku amarga sing terakhir diinstal lan mula, sing nggawe «boot loader modern".

Yen sampeyan ngganti urutan versi sistem operasi nalika wiwitan, "antarmuka modern" iki bakal ilang sementara, menehi cara menyang "klasik" sing bakal kita tingali ing acara sing beda-beda.

Ganti versi Windows default saka DUAL Boot

Dadi, yen wis kasebut anteseden masing-masing lan kemungkinan konsekuensi sing bakal sampeyan alami, saiki kita bakal nerangake babagan sampeyan carane tumindak supaya ganti urutan boot versi sistem operasi sing sampeyan duwe ing komputer pribadi, nanging nganggep salah sawijine yaiku Windows 8.1.

  • Mlebu karo versi Windows (Windows XP, Windows 7 utawa Windows 8.1)
  • Yen sampeyan ana ing Windows 8.1, bukak menyang mejo.
  • Sampeyan wis nggunakake trabasan keyboard: WIN + R
  • Ing kosong, tulisen: «msconfig.exe»Tanpa tandha petik banjur Entrar.
  • Saiki bukak tab «boot".

msconfig Dual Boot

Sawise tekan kene, sampeyan bakal bisa ndeleng 2 versi (utawa luwih yen sampeyan wis nginstal revisi Windows liyane) sing kalebu bagean saka Dual Boot, sing bakal diidentifikasi kanthi lengkap sing dianggep "default"; Yen sampeyan ora nggawe jinis variasi sadurunge, Windows 8.1 bakal dadi standar. Sampeyan mung kudu milih liyane saka dhaptar lan menehi tandha minangka "default" banjur aplikasi lan nampa pangowahan supaya windows bakal ditutup lan ditrapake ing restart sabanjure.

dual boot ing msconfig

Nganggep minangka conto yen sampeyan mutusake nggawe Windows 7 minangka standar, ing restart sabanjure, sampeyan ora bakal bisa ndeleng "antarmuka Dual Boot modern", nanging sing klasik. Ing kana sampeyan bakal nemokake timer cilik udakara 30 detik, kudu nggunakake tombol panah (munggah utawa mudhun) kanggo milih wong liya sing pengin diwiwiti nalika kasebut.

Wektu entek wiwitan Windows ing Dual Boot

Jendhela sing bisa ngonfigurasi versi tartamtu saka Windows minangka standar bisa migunani kanggo akeh tugas liyane, sing nyaranake ngilangi sawetara fungsi kasebut yen kita yakin manawa ora bakal nggunakake ing mbesuk; saliyane iku, ing jendela sing padha iki sampeyan duwe kesempatan kanggo netepake wektu tunggu nalika milih versi Windows utawa liyane (ing bootloader Dual Boot).

Ana kahanan tartamtu sing pangguna ora bisa ngganti data iki (wektu ngenteni 30 detik), sing bisa uga amarga macem-macem jinis masalah ing Windows. Yen iki kedadeyan amarga ana sebab aneh, disaranake sampeyan tindakake prosedur liyane iki sing uga menehi kamungkinan lan tujuan sing padha:

  • Miwiti versi Windows 7 utawa XP.
  • Sampeyan wis nggunakake trabasan keyboard: WIN + R
  • Ing papan kosong tulisen: «sysdm.cpl»Tanpa tandha petik banjur tombol panah Entrar.
  • «Properti sistem«
  • Ing kana sampeyan kudu pindhah menyang tab "Pilihan Lanjut".
  • Banjur sampeyan kudu milih «Persiyapan»Saka wilayah kasebut «Mulai lan pulih".

Atur Dual Boot ing Windows

Kanthi langkah-langkah sederhana iki, saiki sampeyan bakal duwe informasi sing padha nanging kanthi antarmuka sing beda banget. Ing kana Sistem operasi sing dadi bagean saka Dual Boot bakal ana ing bootloader sanadyan, kanthi panah mudhun. Saka kene sampeyan uga bisa nemtokake wektu ngenteni sadurunge sistem operasi default diwiwiti.

Saiki sampeyan duwe 2 alternatif sing apik kanggo ngatur cara versi Windows sing dadi bagean saka Dual Boot sing kudu diwiwiti ing boot loader.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.