Tisu lan balung bakal ngasilake maneh kanthi luwih cepet amarga perawatan anyar iki

gondho

Akeh investasi sing saiki digawe ing riset lan pangembangan kanggo bidang kedokteran. Amarga iki, arang banget minggu sing ora ngerti warta anyar, nanging kayane aneh, sederhana lan uga aneh. Ing kesempatan iki, aku arep ngandhani babagan perawatan anyar sing nembe dikembangake kanthi cara sing luwih cepet kanggo nggayuh regenerasi jaringan lan balung ing awak manungsa.

Panliten iki ditindakake dening sekelompok panliti saka Universitas Birminghan (Inggris) lan kanggo nggayuh regenerasi sing dipercepat iki, mula kudu a generasi anyar nanopartikel manawa, miturut pihak sing duwe tanggung jawab kanggo proyek kasebut, duwe kemampuan kanggo nuladha proses penyembuhan alami awak kita dhewe yen ana kecelakaan ing endi wae patah tulang lan luh jaringan.


kolom

Universitas Birmingham nyedhiyakake perawatan anyar kanggo entuk regenerasi jaringan lan balung sing luwih cepet

Kaya sing sampeyan ngerteni, saiki sing sejatine ora prelu kecelakaan balung balung amarga ana akeh pasien sing nandhang lara, kanggo menehi conto sing gampang banget, osteoporosis, penyakit sing nyebabake kerapuhan balung lan pungkasane rusak yen pasien ora ngati-ati banget, kanggo manungsa liyane, iku mung pukulan sing ora kita perhatian.

Titik liyane sing penting banget sing nggawe pangembangan perawatan iki dadi perhatian pribadi, ora liya yaiku kasunyatane yaiku komunitas medis sing, wis suwe, ngelingake yen kasus pasien osteoporosis bisa tikel kaping pindho ing taun 2020.

kolom-kristal

Teknik saiki ora ngidini kita ngasilake balung lan jaringan sing cukup kanggo nyukupi kebutuhan saiki

Adhedhasar tembung sawetara sing tanggung jawab kanggo klompok peneliti sing wis ngrampungake perawatan iki, kudu dielingake manawa, ide kanggo miwiti pangembangane diwiwiti sawise verifikasi kepiye para dokter, nalika diadhepi patah tulang kompleks, ngetrapake macem-macem perawatan sing dirancang kanggo ningkatake penyembuhan balung, sayang lan kadang perawatan kasebut biasane duwe watesan sing signifikan.

Pancen amarga kabeh watesan kasebut, saiki akeh peneliti sing nggarap macem-macem proyek alternatif anyar sing digoleki sing ngidini ngasilake volume akeh balung ing wektu paling cedhak. Kanthi dipikirake, kaya sing bakal sampeyan pikirake, mbaka sethithik lan ing wulan utawa taun mbesuk kita bakal ngerti proyek anyar sing asile bakal cukup narik kawigaten, kaya sing dituduhake Universitas Birmingham.

Vesikel ekstraselular sing disebut bisa dadi kunci kanggo nyegah watesan lan peraturan perawatan saiki

Kanggo nambah luwih sithik, critakake sampeyan minangka salah sawijining watesan teknik sing saiki digunakake yaiku, etis lan peraturan wiwit saiki, kanggo ngasilake balung sing cukup kanggo pasien, mula kudu digunakake terapi adhedhasar sel. Ing wektu iki, persis ing endi perawatan anyar iki beda-beda, sanajan kasunyatane nggunakake kabeh kaluwihan saka terapi kasebut nanging ora mbutuhake panggunaan sel.

Apa sing ditindakake ing titik khusus iki yaiku njupuk kauntungan saka kapasitas regeneratif nanopartikel sing diarani vesikel ekstrasel, sing digawe kanthi alami sajrone nggawe balung. Sayange lan ing wektu iki isih ana akeh gaweyan lan riset sing kudu ditindakake, sanajan wis dikonfirmasi Sophie dwi, salah sawijining anggota tim:

Sanajan ora nate niru kompleksitas vesikel sing diprodhuksi dening sel ing alam, karya iki nggambarake jalur anyar sing nggunakake proses pangembangan alami kanggo nggampangake ndandani jaringan hard.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.