Napa batre ponsel kita njeblug?

baterei

Kejadian paling anyar sing ditindakake Samsung karo Galaxy Note 7, kaya sing sampeyan ngerteni, nyebabake perusahaan kasebut ngumumake keputusan kasebut langsung nyopot saka pasarDheweke ora nindakake apa-apa, nanging mung fokus ing batere ing terminal kasebut. Saiki pancen bener Cathetan 7 batere ora mung sing njeblug ing kahanan tartamtu uga Samsung ora mung manufaktur sing ngeksploitasi batere sing dipasang ing terminal.

Salah sawijining masalah utama sing diadhepi pabrike saiki yaiku kurang wawasan lan investasi ing pangembangan batere. Ing wektu iki aku pengin mandheg lan nyorot kepiye, contone, kacepetan prosesor kanthi praktis nambah kaping pirang-pirang taun nalika batere, konstruksi, kapasitas ... kita bisa ujar manawa wis tikel kaping pindho ing dasawarsa kepungkur. Wetan ora seimbang karo pangembangan teknologi yaiku sing nyebabake kabeh masalah kasebut.

Kepiye cara kerja batere?

Kanggo luwih ngerti kabeh kedadeyan, luwih becik miwiti kanthi ngerti batere kasebut. Nyederhanakake teori kasebut, batere saiki isih wadhah energi kimia. Nalika nyambung, umpamane, smartphone menyang jaringan listrik, ing njero batere reaksi kimia diwiwiti ing endi elektron ditransfer saka tiang positif batere menyang kutub negatif. Sawise diisi daya, piranti kasebut bisa diaktifake nganti, kabeh elektron wis ditransfer.

Amarga sabenere saka cara kerja sing gampang, kita nemokake watesan pisanan wiwit, batere bisa ngasilake listrik kaya energi sing bisa nyimpen komponen kimia. Saliyane, batere ora awet kaya sing dikarepake lan iki amarga, suwe-suwe, reaksi kimia sing bakal digawe dadi luwih tahan lan resistensi sing luwih gedhe, luwih angel njaga ketegangan sing tetep, saengga bisa nyuda energi sing bisa diproduksi.

catetan

Napa batre njeblug?

Sawise kabeh utawa kurang jelas babagan ndhuwur, saiki wayahe njawab pitakonan kenapa batere njeblug? Adhedhasar komentar saka Billy Wi, Profesor Teknik Desain ing Imperial College London:

Yen sampeyan nambah energi ing kothak, mula bakal mbebayani. Manajemen termal penting banget. Yen batere digawe panas nganti luwih saka 80 derajat s, bakal ngasilake sing diarani termal runaway, ing endi komponen-komponen kasebut mula rusak lan nalika bisa njeblug.

Perlu dielingi manawa, nganti sawetara teknologi anyar cocog kanggo ngasilake batere kanggo piranti, entuk kinerja sing padha karo sing saiki lan regane ora luwih dhuwur, Peneliti bakal terus ngupayakake supaya kinerja batere saiki luwih cedhak karo watesan teoritis.

Informasi liyane: wong jaga


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   rodorodo@yahoo.es ngandika

    Sing pertama durung mbledhos, ana bedane banget antarane bledosan lan geni. Utawa ing antarane ngirim sesuatu sing dingerteni utawa nyalin lan nempel.