Thanks kanggo Orbiter Reconnaissance Lunar sampeyan bisa ndeleng Bulan kaya sadurunge

Pangenalan Orbiter Lunar

Kabeh penyayang ruang, ing kesempatan sing diidham-idhamake bisa ndeleng Wulan kanthi luwih cedhak supaya bisa nyenengake dhewe kanthi akeh rahasia sing didhelikake. Sayange, angel banget kanggo sapa wae kita supaya mlaku ing satelit kajaba sampeyan minangka astronot utawa sampeyan nggunakake kasunyatan manawa sajrone sawetara taun, macem-macem perusahaan mesthi ngidini sampeyan lelungan menyang angkasa kanthi ijol-ijolan jumlah sing akeh dhuwit.

Adoh saka kabeh iki, sampeyan bakal ngerti yen wiwit NASA kapasitas probe gedhe tenan wis digunakake Pangenalan Orbiter Lunar kanggo nggawe video sing mesthi bakal narik kawigaten sampeyan, mula, kita ditawani kesempatan kanggo ngerti luwih akeh babagan Bulan, sawijining tur ing endi kita bisa sinau akeh ciri geologi sing apik banget saka satelit kasebut sing mesthi nyenengake kita.

Kepiye sampeyan ngatur nggawe video sing menarik iki?

Video iki minangka bukti anyar babagan kapasitas probe sing gedhe banget kaya Orbiter Pengawas Lunar. Obyek sing digawe ing Bumi lan dilengkapi teknologi paling apik sing wis dawa ngubengi Bulan ngirim menyang Bumi serangkaian foto lan gambar kanthi resolusi dhuwur karo para ilmuwan nyelidiki kabeh keanehan geologi sing ana ing satelit.

Ora mesthi lan adoh saka kontroversi apa wae, wis ana publikasi sing kasebar ing saindenging web sing ngurus perkara sing padha, sejatine, paling ora kaya aku dhewe, kita lagi ngadhepi video sing bisa sinau lan Ndhuwur kabeh, sinau kanthi rinci lan ora kaya sadurunge, kabeh jinis kawah lan malah nyedhaki watu lan permukaan bulan sing kasar.

penyelidikan lunar

Apa sing Orbiter Reconnaissance Lunar?

Sejatine lan kanggo nerangake apa Orbiter Pengawas Lunar kanthi cara sing cepet lan jelas, kudu dielingake yen kita ngomong babagan penyelidikan ruang angkasa sing digawe dening Badan Antariksa Amerika Serikat sing tujuan utamane kanggo njelajah Bulan. Yaiku diluncurake menyang angkasa ing pertengahan Juni 2009 ngadeg ing orbit lunar sing dhuwur. Mung setaun sawise diluncurake, Orbiter Reconnaissance Lunar bisa nggayuh tujuwane lan, sanajan wis entuk tonggak sejarah iki, dheweke isih operasional nganti saiki.

Orbiter Pengawas Lunar ora liya minangka satelit pertama program 'Visi kanggo Eksplorasi Luar Angkasa', program sing dirancang dening NASA kanggo ngawula'lancar cara'kanggo misi mbesuk sing para astronot bakal bali menyang Bulan kanggo nggawe basis permanen ing permukaan lan entuk, pirang-pirang taun mengko, ngirim pesawat pertama menyang Mars.

Dadi luwih rinci, Misi Orbiter Reconnaissance Orbiter fokus utamane ing eksplorasi kutub lunar. Minangka tujuan sekunder, ditetepake yen probe kasebut kudu dilebokake ing orbit lunar kanggo dilacak, amarga teknologi sing kasedhiya, bisa uga zona landing kanggo kapal sing dikepengini. Kajaba iku, bisa menehi data babagan eksistensi banyu es ing wilayah sing ora ana bayangan sawayah-wayah, kayata ing njero kawah cedhak cagak kasebut.

probe bumi

Orbiter Pengawas Lunar, satelit $ 460 yuta

Sawise satelit sinau topografi umum permukaan Bulan, mula babagan pemetaan fluks neutron saka rembulan kanggo nemtokake manawa ana tandha-tandha banyu, menehi pangukuran radiasi ruang, lan nyathet suhu ing kabeh permukaan lunar, sing diamati kabeh permukaan lunar ing kisaran ultraviolet sing adoh lan malah nyinaoni babagan investigasi efek sinar kosmik galaksi ing plastik sing padha karo jaringan manungsa.

Sawise ngrampungake kabeh tujuan kasebut, satelit pungkasane dialihake menyang orbit sing luwih dhuwur kanggo nyuda kabutuhan pangopènan lan digunakake kanggo operasi relay. Amarga iki, satelit NASA isih operasional lan ngirim gambar Bulan menyang Bumi sanajan ana masalah sing ana kamera amarga pengaruh micrometeorite ing 2014. Tanpa diragukan, salah sawijining misi sing paling sukses sing ditindakake NASA, sing regane agensi bergengsi kasebut ora kurang saka 460 yuta dolar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.