Apa ponsel sampeyan bisa nyuda rentang perhatian sampeyan?

seluler

Miturut panliten sing lagi wae ditampilake lan diterbitake dening klompok ilmuwan lan peneliti saka Universitas Texas ing Austin (Amerika Serikat), wis disimpulake manawa, kasunyatane, kasunyatane gampang duwe seluler cedhak kita wis luwih saka cukup kanggo nyuda kekuwatan otak kita Dadi, yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing sejatine urip 24 jam saben dina utawa meh kabeh, saiki wayahe lali.

Yen sawetara wayahe maca makalah sing nuduhake riset iki lan ing endi pihak sing bertanggung jawab kanggo nindakake proyek iki wis menehi komentar babagan kabeh indikasi sing nyebabake dheweke nerbitake seri kesimpulan iki, mula ditemokake lan wiwitan metu eksperimen, kudu partisipasi ora kurang saka 800 pangguna telpon seluler. Gagasan kasebut supaya bisa ngetung ing wektu kanthi cara sing luwih realistis, mula akeh peserta ing proyek kasebut, suwene suwene wektu kanggo nindakake tugas nalika seluler cedhak.

Kanggo panliten iki, partisipasi 800 wong acak dibutuhake

Sejatine apa sing ditindakake klompok peneliti ing Universitas Texas ngukur wektu sing ditindakake saben peserta ing eksperimen kanggo ngrampungake tugas tartamtu nyelehake utawa ora seluler ing sacedhake. Kaya sing sampeyan mbayangake, luwih-luwih yen sampeyan biasane kerja ing kantor utawa kantor kanthi seluler ing sacedhake, asile pancen menarik lan nyenengake babagan kedadeyan ing kabeh wektu.

Tuladha tes sing ditindakake peserta eksperimen khas iki ora liya yaiku lungguh ing ngarep komputer lan nindakake rangkaian kegiyatan sing paling penting dibutuhake. Tes iki adoh banget saka larang utawa angel banget, kita ngomong babagan tes dhasar sing ilmuwan bisa ngukur data tartamtu kayata kapasitas saben peserta kanggo ngemot lan ngolah data sawayah-wayah, tes sing digunakake kanggo nyoba kapasitas kognitif pangguna sing nindakake.

Bocah-bocah kanthi seluler

Tim peneliti nggawe tes model sing beda-beda sing kudu ditindakake dening para peserta kanthi seluler sing cedhak utawa tanpa kudu dideleng

Sadurunge miwiti tes, saben peserta nampa pesenan sing beda babagan cara nyelehake ponselKanthi cara iki, sawetara kudu nyelehake langsung ing ngarepe, dene, pangguna liyane sing melu kudu nyelehake ing meja nanging nalika layar mudhun, ing kanthonge, wong liya kudu nggawe bisine ...

Asil eksperimen iki, kaya sing wis kasebut ing baris sadurunge, wis jelas banget kabeh pangguna sing ora duwe smartphone luwih apik tinimbang liyane babagan skor sing dipikolehi. Kanthi skor sing luwih murah, kita nemokake pangguna sing nyimpen ponsel ing kanthonge, ing papan pungkasan lan kanthi skor sing luwih murah yaiku pangguna sing duwe piranti ing meja. Asil kasebut nuduhake manawa kapasitas kognitif lan fungsi kognitif wong bisa dikurangi kanthi mung ana ponsel ing ndhuwur meja.

Adhedhasar pratelan sing digawe sawise diterbitake asil sing dipikolehi dening salah sawijining anggota sing dadi tim sing nindakake eksperimen iki, Bangsal Adrian, kita bisa nyimpulake yen:

Kita ndeleng gaya linier sing nuduhake manawa smartphone dadi luwih ketara, kemampuan kognitif para peserta mudhun. Dudu manawa para peserta padha ngincer amarga nampa kabar ing telpon, nanging anane smartphone cukup kanggo nyuda kemampuan kognitif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)