Cara mbusak virus ing Android

Cara nutup aplikasi ing Android

Ing kesempatan, pangguna Android bisa ndeleng kepiye telpon sampeyan kena infeksi virus utawa malware. Iki minangka perkara sing ngganggu banget, amarga langsung mengaruhi operasi piranti. Amarga biasane sampeyan bisa ndeteksi manawa sampeyan duwe virus ing telpon amarga piranti kasebut wiwit ora berfungsi utawa nindakake sawetara tumindak sing ora normal.

Apa sing bisa ditindakake ing acara kasebut? Sing penting yaiku nerusake ngilangi virus ing telpon. Ing Android ana sawetara cara supaya virus bisa dicopot saka telpon. Dadi penting kanggo ngerti kemungkinan sing ana ing pangguna iki.

Kepiye virus nyelehake menyang Android?

4.000 aplikasi Android sing kena infeksi spyware

Bisa uga dadi salah sawijining keraguan utama sing digunakake para pangguna. Sing paling umum yaiku virus wis mlebu nalika aplikasi wis diunduh. Iki minangka cara sing paling asring ing endi virus bisa mlebu Android. Iki bisa dadi aplikasi sing ana ing Google Play. Amarga kadang ana aplikasi sing bisa ngliwati kabeh kontrol keamanan sing ana ing toko.

Sanajan bisa uga kasebut app wis didownload saka toko alternatif. Ana akeh toko liyane kajaba Google Play. Ing aplikasi kasebut sampeyan bisa entuk aplikasi Android sing asring ora bisa dipikolehi ing Google Play. Biasane ing format APK, sing bisa nyebabake sawetara masalah ing kasus kasebut. Amarga akeh toko kasebut ora duwe keamanan ing toko resmi. Dadi bisa uga virus utawa malware nyelehake menyang virus kasebut.

Bisa uga app kasebut dhewe sing duwe virus. Ing kasus liyane, njupuk kauntungan saka ijin ing telpon kanggo tumindak. Mula, yen aplikasi wis diinstal ing telpon Android, luwih becik priksa manawa diidini. Ora normal yen aplikasi senter njaluk akses menyang mikropon utawa kontak, kayata.

Cara mbusak virus saka Android

Yen ana barang sing ora umum dideteksi ing telpon, amarga kerjane banget (dipateni utawa asring nabrak), kerjane luwih alon tinimbang biasane, utawa dumadakan sampeyan ndeleng aplikasi sing durung diinstal, saiki wayahe nyangka manawa ana virus ing telpon. Ing kasus iki, sampeyan kudu tumindak sawetara tumindak ing Android, kanggo mbenerake masalah lan pamitan karo virus sing dimaksud.

Mbusak aplikasi

Lenovo nang ing Android murni

Kaya sing wis diandharake, cara umum kanggo virus nyusup menyang Android yaiku liwat aplikasi sing kena infeksi. Mula, yen sampeyan ngerti manawa telpon ora duwe fungsi sawise nginstal aplikasi iki, bisa uga dadi sumber masalah. Dadi sing kudu sampeyan gawe yaiku mbusak aplikasi kasebut. Akeh kasus iki biasane mbantu telpon supaya bisa kerja maneh. Sanajan, sampeyan ora ngidini sampeyan mbusak.

Sawetara aplikasi angkoro njaluk ijin administrator, dadi mengko ora bisa mbusak. Nanging mesthi ana solusi kanggo masalah iki. Sampeyan kudu ngetik setelan Android banjur ing bagean keamanan. Ing njero ana bagean sing "Administrator Piranti". Yen ora ing iki, bisa uga ana ing setelan liyane. Jeneng bisa uga beda, gumantung karo merek telpon sampeyan.

Bagean iki ngidini sampeyan ndeleng manawa ana app sing duwe akses administrator. Yen ana sing ora ana ing kono, kita terus ngilangi. Mula, kita mateni. Kanthi cara iki, Sampeyan bisa mbusak aplikasi iki saka Android. Apa sing kudu diakhiri karo virus kasebut. Ayo ndeleng kanthi rinci kepiye mbusak virus ing Android.

antivirus

Kanggo pangguna sing duwe antivirus ing Android, sampeyan bisa mbusak karo piranti lunak iki. Ing tangan siji, kita duwe Play Protect sing kasedhiya ing telpon Android, sing asring nglawan malware. Nanging yen sampeyan wis nginstal antivirus liyane, sampeyan bakal bisa nggunakake lan ngilangi virus sing ana ing telpon kanthi cara iki. Bisa uga cara liya kanggo mateni virus sing wis mlebu ing smartphone sampeyan.

Miwiti ing mode aman

Mode aman Android

Yen sampeyan durung bisa mbusak aplikasi kasebut ing smartphone, sampeyan kudu golek cara liya. Cara kanggo mungkasi masalah yaiku miwiti telpon ing mode aman. Miwiti Android ing mode aman ngidini telpon boot kanthi cara winates, ing lingkungan keamanan sing ngalangi virus ora bisa tumindak. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa ndeteksi virus sing ana ing telpon nalika semana lan bisa diilangi kanthi cara sing luwih gampang.

Perkara sing biasane yaiku ing setelan telpon Android, kita bisa nggunakake boot iki ing mode aman. Ing pirang-pirang kasus, mung pencet tombol daya sawetara detik, nganti mode boot aman metu. Sawetara produsen smartphone ngarani mode darurat, gumantung ing saben merek.

Pabrik mulihake

Android mulihake

Solusi kaping telu, sanajan rada ekstrem, yaiku mulihake pabrik. Iki kudu ditindakake yen virus ora bisa dicopot. Uga, sanajan wis dicopot, nuduhake manawa Android ora bisa digunakake kanthi apik. Iku nganggep yen kabeh data ing telpon bakal dibusak kabeh. Kabeh potret, aplikasi utawa dokumen sing ana ing kono bakal ilang permanen. Mula, disaranake supaya tansah duwe salinan serep kabeh, sadurunge mbusak.

Bisa dipulihake kanthi macem-macem cara ing Android. Ing pirang-pirang model, sampeyan bisa nindakake saka njero setelan. Biasane ana bagean sing bisa dipulihake ing njero. Sanajan ora kabeh merek nggunakake sistem iki. Sampeyan uga bisa mateni telpon. Banjur, jaga tombol daya lan tombol volume munggah (utawa volume mudhun gumantung telpon) ditekan sawetara detik. Nganti menu pamulihan metu.

Ing kana ana macem-macem pilihan, salah sijine yaiku Factory Reset. Dadi nggunakake tombol volume munggah lan mudhun, sampeyan bisa nggayuh pilihan kasebut. Banjur, sampeyan mung kudu pencet kanthi tombol daya. Banjur kita nerusake mulihake telpon pabrik. Kanthi cara iki, smartphone Android kita bali menyang negara asline, lagi wae metu saka pabrik. Bebas virus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.