Cara mriksa lan mbusak riwayat lokasi Google Maps

Google Maps

Google, ora kaya Facebook, ora duwe minat pribadi kanggo ngerti ing endi kita pindhah menyang endi wae, supaya bisa nambah informasi menyang basis data, kanthi upaya komersial. Google nyimpen riwayat lokasi liwat smartphone, iOS utawa Android, menyang nuduhake informasi sing gegandhengan karo lokasi tartamtu, saliyane digunakake kanggo jaringan iklan sampeyan.

Antarane informasi sing bisa ditawakake Google, kita ora mung nemokake layanan sing bisa ditemokake ing cedhak lokasi, nanging uga restoran, bar, toko, toko ... sing ana ing cedhak, uga layanan kayata rumah sakit, kantor polisi , museum… Kanggo nglumpukake kabeh informasi iki, sampeyan ora mung nggunakake aplikasi Google Maps, uga nggunakake telusuran sing ditindakake liwat browser. Yen sampeyan wis bosen ngawasi terus-terusan, mula bakal nuduhake carane mbusak riwayat lokasi google Maps.

Nanging, sadurunge mbusak riwayat lokasi iki lan mati mengko, kudu dielingi manawa wiwit iku, Google ora bakal bisa menehi informasi kanthi tepat, babagan wektu sing bakal dibutuhake kanggo tekan stasiun kerja utawa alamat gumantung saka lalu lintas wilayah sing lagi ana, salah sawijining sarana paling penting sing ditawakake sistem lokasi Google sing terus-terusan iki.

Kajaba iku, kita ora bakal nampa saran babagan acara sing disenengi, toko utawa museum sing pengin dikunjungi ... Google Saiki, kaya aplikasi Google liyane sing nggunakake lokasi, bakal ora bisa digunakake kaya saiki. Mula, iku minangka langkah penting sing bakal ditindakake, yaiku langkah sing kudu kita lakoni wis ora nolihAmarga cathetan lokasi wis dihapus, ora bisa pulih kanthi cara apa wae.

Mbusak riwayat lokasi saka Google Maps ing Android

Liwat aplikasi Google Maps kanggo Android, kita duwe akeh pilihan kanggo ngontrol kabeh wektu, lokasi kita saiki uga biyen, uga duwe pilihan kanggo bisa mbusak kabeh riwayat lokasi sing wis didaftar Google karo kita utawa mbusak periode riwayat lokasi wae.

 

Mbusak Sejarah Lokasi Google Maps ing Android

Kanggo mbusak sejarah, kita kudu ngeklik telung titik vertikal sing ana ing pojok tengen ndhuwur lan pilih Setelan. Banjur pilihan sing beda sing gegandhengan karo lokasi kita bakal ditampilake ing Google Maps:

  • Lokasi urip / dipateni. Opsi iki bakal nuduhake manawa aplikasi duwe akses menyang GPS smartphone lan mulane aplikasi duwe akses kanggo ngrekam lokasi.
  • Riwayat lokasi urip / dipateni. Opsi iki nuduhake manawa pilihan riwayat lokasi diaktifake utawa dinonaktifake supaya Google nyathet kegiatan nalika pindhah.
  • Mbusak kabeh riwayat lokasi. Kanthi ngeklik pilihan iki, kabeh riwayat telusuran sing disimpen Google wiwit kita ngaktifake riwayat telusuran bakal dibusak.
  • Mbusak wektu saka riwayat lokasi. Bagean iki ngidini kita mbusak periode wektu tartamtu, yaiku rong dina, seminggu, rong minggu, 3 wulan, 8 wulan utawa pirang-pirang taun.

Yen kita pengin mbusak lokasi ing sawijining dina tartamtu, kita kudu ngeklik tanggalan lan mbukak dina tartamtu. Sabanjure, kita klik ing telung titik kanthi vertikal lan bagean Mbusak dina.

Priksa riwayat lokasi Google Maps ing Android

Supaya bisa ngakses riwayat lokasi Goolge Maps, pisanan kabeh kudu mbukak aplikasi lan geser driji saka sisih kiwa layar menyang sisih tengen supaya bisa ngakses opsi Google Maps. Sabanjure kita pindhah menyang Kronologi.

Ngeklik Kronologi bakal nuduhake lokasi saiki. Yen kita ngeklik tanggalan, sing ana ing pojok sisih ndhuwur, kita bisa ngakses riwayat lokasi Google Maps kita diurutake miturut tanggal. Kanggo ngerti ing ngendi kita pindhah sawetara dina utawa liyane, kita mung kudu milih, supaya lokasine ditampilake ing peta lan jam sing ana ing sisih ngisor layar.

Mbusak riwayat lokasi saka Google Maps ing iOS

Cara mbusak riwayat lokasi saka Google Maps ing iOS

Nalika mbusak riwayat lokasi Google ing iPhone utawa iPad, kita kudu nerusake kanthi cara sing padha kaya yen kudu liwat terminal Android. Sawise ngetik aplikasi, kita geser driji saka kiwa nengen lan klik Kronologi sampeyan.

Sabanjure, kita pindhah menyang telung titik horisontal sing ditemokake ing pojok tengen ndhuwur kanggo ngakses menu pilihan. Ing menu pilihan sing ditampilake ing sisih ngisor layar, klik Persiyapan.

Ing bagean Setelan Lokasi, kabeh opsi sing ana gandhengane karo lokasi Google Maps liwat app.

  • Layanan lokasi ora disetel menyang Layanan Selalu / Lokasi aktif. Pilihan iki bakal nuduhake manawa lokasi kasebut nduweni akses menyang GPS smartphone sawayah-wayahorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr utawa mung nalika mbukak aplikasi. Beda karo ekosistem Android, ing iOS kita bisa nemtokake nalika aplikasi bisa ngakses GPS ing smartphone, yen mung mbukak utawa sawayah-wayah.
  • Setelan riwayat lokasi. Opsi iki nuduhake manawa pilihan riwayat lokasi diaktifake utawa dinonaktifake supaya Google nyathet kegiatan nalika pindhah. Liwat opsi iki, kita bisa mateni, yen wis diaktifake utawa kosok balene.
  • Mbusak wektu saka riwayat lokasi. Bagean iki ngidini kita mbusak periode wektu tartamtu, yaiku rong dina, seminggu, rong minggu, 3 wulan, 8 wulan utawa pirang-pirang taun.
  • Mbusak kabeh riwayat lokasi. Kanthi ngeklik pilihan iki, kabeh riwayat telusuran sing disimpen Google wiwit kita ngaktifake riwayat telusuran bakal dibusak.

Kaya ing Android, yen kita pengin mbusak dina tartamtu, kita mung kudu mbukak dina sing dimaksud, kanthi ngeklik tanggalan, sing ana ing sisih kiwa telung titik horisontal sing ditemokake ing pojok sisih ndhuwur, pilih dina sing dienggo banjur klik telung titik horisontal kanggo milih pilihan Mbusak dina.

Priksa riwayat lokasi Google Maps ing iOS

Cara mriksa riwayat lokasi Google Maps ing iOS

Yen pengin takon riwayat lokasi Google Maps, kita kudu ngakses pilihan Kronologi saka aplikasi Google Maps kanggo iOS. Sabanjure, kita ngeklik tanggalan sing ana ing telung titik horisontal sing menehi akses menyang setelan, lan pilih dina sing pengin dirujuk. Ing peta rute sing wis digawe ing dina iku bakal dituduhake.

Ing sisih ngisor layar, timeline sing rinci bakal ditampilake, kanthi papan, jam lan wektu ing endi sing wis ana. Kanggo mbusak dina kasebut, klik ing telung titik horisontal, sing ana ing pojok sisih ndhuwur lan pilih Delete the day. Opsi iki ora bisa dibalekake, mula kudu dipikirake nalika nindakake, amarga kabeh data lokasi kanggo dina kasebut bakal dibusak saka server Google.

Mbusak riwayat lokasi saka Google Maps ing PC / Mac

Sanajan bener, manawa liwat smartphone, kita bisa ngakses lan mbusak riwayat lokasi Google, nalika konsultasi karo data iki, cara paling cepet lan paling nyaman kanggo konsultasi yaiku liwat komputerOra mung amarga layar luwih gedhe, nanging amarga kita duwe akeh pilihan sing kasedhiya tinimbang nggunakake operasi liwat piranti seluler.

Kaping pisanan, kita kudu ngakses kaca web ing endi Google nyimpen kabeh data sing ana gandhengane karo lokasi sing nyathet kegiatan. Kanggo nindakake iki, luwih dhisik kudu ngunjungi kaca Google lan mlebu nganggo akun sing pengin mbusak riwayat lokasi. Banjur kita klik pangguna lan klik Akunku

Mbusak riwayat lokasi Google

Sabanjure, kita pindhah menyang bagean kasebut Aktivitas Kula, bagean sing ditampilake kegiatan paling anyar kanggo kabeh layanan Google sing nyathet babagan kita. Ing web kasebut, kita kudu nggoleki Riwayat telusuran, bagean sing diwakili peta kanthi pin klasik sing nemokake lokasi. Bagean iki nuduhake kita ing sisih tengen layar, minangka saklar supaya kita bisa mandhegake pelacakan Google ing lokasi kita kapan wae.

Mbusak riwayat lokasi Google

para mbusak kabeh riwayat lokasi Google Maps, kita kudu pindhah menyang sisih ngisor peta lan klik ikon tong sampah. Sabanjure, ing jendela pop-up sing katon, kita bakal milih kothak kasebut Aku ngerti lan pengin mbusak kabeh riwayat lokasi, banjur pencet Mbusak riwayat lokasi.

Yen kita pengin mbusak dina tartamtu Kita mung kudu klik dina kasebut kanggo ngakses rincian lan ing sisih tengen papan tanggal lan panggonan sing wis dibukak ditampilake, klik ikon tong sampah.

Priksa riwayat lokasi Google Maps ing PC / Mac

Priksa riwayat lokasi Google Maps ing PC / Mac

Kanggo ngakses riwayat lokasi Google Maps, kita kudu ngeklik Ngatur Kegiatan. Banjur bakal ditampilake nuduhake poin sing saiki wis dibukak. Ing sisih ndhuwur layar, kita nemokake pamindahan sing wis digawe lan wektu kira-kira sing ana ing kono. Ing peta, lokasi sing wis dituju ditampilake liwat tombol klasik.

Kanthi ngeklik saben dina, peta bakal nuduhake garis kemajuan sing dituduhake saka lokasi menyang lokasi sing kita lakoni sedina muput. Ing sisih tengen, Lokasi tartamtu bakal ditampilake bebarengan karo wektu sing wis ana ing lokasi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)