Cara mulihake file Excel sing wis ilang

Microsoft Excel 2019

Saka Gadget Aktualidad, kita mesthi menehi saran kewajiban penting kanggo nggawe salinan serep kabeh data sing wis disimpen ing piranti seluler lan desktop, supaya peralatan kasebut ora bisa digunakake, kita bisa njaga data kanthi aman.

Mulihake peralatan menyang negara pabrik minangka proses sing gampang banget sanajan butuh wektu. Nanging data sing wis disimpen ing komputer ora ana cara kanggo mbalekake maneh kajaba kita duwe cadangan sadurunge. Kadhang kala ana masalah amarga kita ora sengaja mbusak file.

Artikel sing gegandhengan:
Cara mulihake file Word sing wis ilang

Ing artikel iki, kita bakal fokus kepiye carane bisa pulih file excel manawa kita wis ngilangi komputer, ora nyimpen utawa ora ngerti ing endi disimpen, ana masalah sing umume ora umum, sanajan umume aneh.

Pulih file Excel sing durung disimpen

Kanthi cara sing asli, Excel, kaya aplikasi Office liyane, wis ngaktifake fungsi AutoRecover, fungsi sing tanggung jawab kanggo nyimpen versi file kanthi otomatis nalika bisa digunakake. Kanggo ngakses macem-macem versi sing disimpen kanthi otomatis ing komputer, kita kudu mbukak File> Informasi> Atur buku> Pulih buku sing durung disimpen.

Salinan otomatis dokumen sing digawe kanthi otomatis disimpen ing direktori ApavedFiles, direktori sing bisa ditemokake ing direktori Microsoft \ Office. Direktori iki mbukak kanthi otomatis kanthi nutul Waras Buku sing Ora Disimpen.

Aktifake fungsi AutoRecover ing Excel

Sanajan fungsi AutoRecover diaktifake kanthi asli, kita kudu nggawe manawa ana salinan salinan file sing digunakake saiki digunakake. Kanggo ngakses fungsi iki lan pilihan, kita kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Klik ing Arsip banjur mlebu opsi.
  • Sabanjure, klik ing Ngirit, dununge ing kolom sisih kiwa banjur menyang kolom sisih tengen.
  • Kothak pisanan, Simpen informasi AutoRecover saben X menit, kudu diaktifake, bebarengan karo ing ngisor iki Tindakake versi paling anyar kanthi pulih kanthi otomatis nalika aku nutup tanpa nyimpen.
  • Kanggo netepake sepira kerepe pengin nggawe serep, kita kudu nemtokake wektu. Kanthi gawan disetel dadi 10 menit.

Pulih file Excel sing wis dihapus

Daur ulang bin

Daur-ulang sampah

Tong sampah iki minangka salah sawijining penemuan paling sains komputer ing umumeAmarga wiwit kasedhiya ing Windows lan macOS (OS X), ngidini kita cepet pulih file sing kita busak saka piranti, anggere ora ngresiki maniac lan terus mbuwang sampah daur ulang.

Ing kasus iki, sampah daur ulang minangka papan sing paling penting yen kita mbusak file Excel, utawa file liyane, saka komputer. Gumantung saka wektu sing wis kliwat, tong sampah dikosongi kanthi otomatis saben 30 dina, Yen sadurunge ora dikosongake, kita bakal nemokake file kasebut ya utawa ya ing sampah.

Pulih versi file sadurunge

Suite aplikasi Office diatur kanthi rutin kanggo gawe serep file sing digunakake, dadi fungsi sing ideal nalika listrik mati, masalah karo sistem operasi utawa amarga aplikasi wis ditutup tanpa ana kabar sadurunge.

Kanggo ngakses versi file sing sadurunge, digunakake mung ing ngisor iki lokasi file banjur areng mouse ing dokumen. Sabanjure, kita kudu pencet tombol mouse sisih tengen banjur pilih Pulihake versi sadurunge.

Sabanjure, kothak dialog bakal mbukak ing endi dhaptar karo kabeh versi sadurunge ditampilake file sing dimaksud. Yen wis jelas babagan file sing pengin dipulihake, cukup pilih lan klik Bukak.

Pulihake Gawe Serep Windows

Pilihan liyane sing kudu digunakake coba pulihake file Excel sing wis ilang utawa mbusak saka tim, kita nemokake ing njaba aplikasi, langsung saka Windows 10 liwat fungsi Serep.

Temenan, kaya sing wis dakkandhani ing wiwitan artikel iki, kita kudu ngati-ati gawe serep meh saben dina, luwih-luwih yen tim kita minangka bagean dhasar saka tugas kita.

Yen nggawe serep saben dinane lan mula ngerti yen ora kejawab file, fungsi Serep Windows 10, ngidini kita ngakses serep Sejarah File, riwayat file sing bakal bisa ditemokake serep sing diklasifikasikake kanthi pirang-pirang dina lan bebas saka kabeh file sing wis disimpen ing komputer.

Kanthi cara iki, kita bisa ngakses versi file sing beda-beda kita nggoleki supaya bisa mbalekake versi sing digunakake sadurunge mbusak sadurunge, kanthi ora sengaja utawa ora sengaja.

Yen kita nggoleki file sing ana ing cadangan lawas sing wis digawe karo Windows 7, Sampeyan ora prelu nggolek komputer nganggo sistem operasi iki, amarga saka Windows 10 kita bisa ngakses serep sing bakal digawe karo Windows 7 lan mula bisa nemokake file sing dibutuhake.

Pulih file Excel sing ora bisa ditemokake

Yen biasane ora ngetutake pesen nalika nyimpen dokumen sing digawe ing tim lan kita ora duwe cara kanggo nemokake file, kita duwe macem-macem pilihan kanggo nyoba.

Ing tangan siji, kita bisa mbukak Excel lan ngakses dhaptar file sing bubar dibukak. Yen ora nggunakake aplikasi iku, kemungkinan dokumen sing digoleki bakal ditemokake ing dhaptar kasebut. Sawise dibukak, kita kudu terus nyimpen ing papan sing luwih gampang ditemokake, kanggo nyegah ati supaya ora medeni maneh.

Pilihan liyane sing kasedhiya yaiku ngakses kothak telusuran Cortana lan ngetik tembung sing ngerti ana ing dokumen. Cortana bakal ngasilake dhaptar dokumen, uga aplikasi sing digawe minangka ikon, lan tanggal nalika digawe. Sawise, yen wis nemokake dokumen kasebut, kita kudu nyimpen ing endi sing bisa ditemokake kanthi cara sing luwih gampang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.